Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:35 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor
PostNapisane: Pt maja 02, 2008 10:27 pm 

witam ponownie. tym razem moje pytanmie tyczy sie Spalinowych modeli OFF-ROAD. Jestem Ciekawy który z tych modeli jest najlepszy... chodzi mi zarówno o Wygląd jak i sprawność w terenie itp. jak ktos zna dobrze te modele to powiedzcie który najlepszy i dlaczego. OTO I ONE:

SAVAGE X
SAVAGE SS 4.6
SAVAGE X SS 4.6
REVO 3.3

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 02, 2008 10:30 pm 

Człowiek, widze że nie kminisz co ludzie do Ciebie piszą w innych tematach. Przestań zaśmiecać forum i poczytaj troche! O tych modelach było pisane już wiele, ale Tobie oczywiscie sie nie chce tyłka ruszyć i poszukać, co? Ale lepiej tak zrób, zanim wpadnie jakiś mod i posypia sie warny.

PostNapisane: Pt maja 02, 2008 11:17 pm 

[ http://www.rcauto.pl/forum/search.php

Prawie kazdy napisze ze revo i ja tez tak napisze. Taki temat jest srednio raz na 2 tyg wiec nie jest trudno znalesc.

Do modow:

Moze podkleicie jakis dobry temat z wyborem tych modeli ??

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 12:48 am 

a po co podklejac i tak pojawi sie taki kolejny i bedzie wypytywal o wszystko. dziudz09 Ty wogole zamierzasz cokolwiek kupic albo masz jaki kolwiek model? Bo w jednym temacie pytasz o crawlera, w innym o jakies apki, tutaj znow o savy i revo. Tak sobie pytasz dla sztuki ot zeby zapytac czy moze masz te wszystkie modele i z glodu wiedzy wypytujesz o to wszystko? Masz wogole pieniadze na jakikolwiek model? Czy nie wiem, liczysz ze powiesz tacie/mamie dajcie mi na model a oni szybko "wyskocza" z 1500zl lub wiecej i Ci kupia model ktory pokazesz palcem ?

Nie kumam tego forum, ludzie dotsja ostrzezenia bo odswierza sobie ogloszenie o 1 dzien za wczesniej bo im sie aukcja konczy na allegro za np. godzine a tu ktos robi syf wszedzie, pisze tematy za tematami, posty pod postami i nic, wszystko niby pieknie.
Moral? Nie sprzedawac nic taniej prubujac tym samym jakos pomoc innym tylko pisac byle co , pytac o wszystko byle by bylo...

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 6:58 am 

Moim zdaniem najlepszy jest revo

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 7:16 am 

boskiziom napisał(a):
Moim zdaniem najlepszy jest revo

A miałes Revo?

Miałes Savage??

Miałes Inne Monstery?

Jak nie mialeś to jak mozesz mówić że co jest najlepsze??

Troche dziwne takie gadanie... :? :?

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 7:23 am 

Poprostu sporo o nich czytałem i tyle. Takie jest moje zdanie

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 8:25 am 

Ta i znowu rozpętała się wojna czy savage czy revo lepszę.

Ja proponuję zamknąć temat, bo już było kilka identycznych tematów. Ten temat prowadzi do ponownej kłutni modelarzy.

Draxan w pełni się z tobą zgadzam, my tutaj dostajemy ostrzeżenia za byle co, a jakiś nowy założy kupę tematów bezsensownych i nawet nie dostanie ostrzeżenia.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 9:22 am 

Draxan:

Do tych ostrzezen sie z toba troche nie zgodze zobacz ile jest tutaj ludzi jakby tak kazdy robil co chcial to swojego ogloszenia bys nie odnalazł.

A co do revo polecilem go dlatego ,ze jako pierwszy model bedzie super a dlatego ze jest wytrzymalay.

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 9:34 am 

yhm pozatym nie trzeba być geniuszem żeby wiedziec ze revo jest lepsze od savów... żeby sav 'jezdzil' trzeba w niego kupe kasy wladowac...

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 10:40 am 

Tomasz Dolata napisał(a):
yhm pozatym nie trzeba być geniuszem żeby wiedziec ze revo jest lepsze od savów... żeby sav 'jezdzil' trzeba w niego kupe kasy wladowac...

Juz sie przekonalem ze sav to raczej dla kogos kto mial doswiadczene z modelem :P niefartownie skoczysz i cos Ci strzeli a w revo LST to juz wytrzymale wozki.

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 11:26 am 

No nie zgodze sie z toba. Akurat jesli chodzi o elementy plastikowe sav jest bardzo wytrzymaly, nawet chyba wytrzymalszy od revo i lst.
Ale jesli chodzi o przeniesienie napedu to porażka jest dyfry skrzynie biegów no i łozyska niestety nie są nawet 2 jakości :lol:.
Dlatego savy to modele dla tych którzy lubią wydawać pieniądze i cały czas naprawiać model. A jak widać w polsce takich jest przewaga :roll:

Pozdro

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 11:57 am 

Wojciech Forysiak napisał(a):
No nie zgodze sie z toba. Akurat jesli chodzi o elementy plastikowe sav jest bardzo wytrzymaly, nawet chyba wytrzymalszy od revo i lst.
Ale jesli chodzi o przeniesienie napedu to porażka jest dyfry skrzynie biegów no i łozyska niestety nie są nawet 2 jakości :lol:.
Dlatego savy to modele dla tych którzy lubią wydawać pieniądze i cały czas naprawiać model. A jak widać w polsce takich jest przewaga :roll:

Pozdro

Ja sie tez z toba nie zgodze :P . Porownaj nawet mocowanie amorkow w lst a w savie w lst ich niezlamiesz a o sawie byl nawet ostatnio o tym temat.

Spektrum.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 12:28 pm 

Sav jesli chodzi o uderzenia czolowe w przeszkody jest praktycznie nie do rozwalenia, to jego najwieksza wytrzymalosc, stad pewnie sa te historyjki o tym jaki to on niezniszczalny. Ktos tam walnal w drzewo, inny w slupa, ktos jeszcze w plot i niby nic sie nie stalo i wszyscy oh ah jakiz on to nie do rozwalenia ;) . Niestety wlasnie amory to jego pieta ahillesowa, nie jedna i nie dwie osoby sie juz zalily na nie ze sie gna, lamia, cikna po kilku dniach zabawy. Do tego dochodzi ich (savow) wywrotnosc, niestety nikt nie powie mi ze savy sa stabilne bo wywracaja sie na kazdym zakrecie. Wiem wiem, trzeba umiec nimi jezdzic, ale ja jednak wole model ktory nawet jak nie umiem nim jezdzic mniej sie wywraca, bo co dopiero bedzie jak sie nim naucze jezdzic :) ? Wybierajac w tym momencie model klasy MT patrzyl bym tylko na dwa , na pierwszym miejscu mial bym LST2 a na drugim Revo. LST2 ma ten problem ze nie wiem do konca jak z dostepnoscia czesci w Polsce (mnie to akurat nie interesuje ale wiekszosc uzytkownikow pewnie juz tak) , a Revo ma znow specyficzne montowanie silnik i ograniczenie przez to co do wielkosci itp. Tak mozna zalozyc sobie inne, jakies konwersje itp. szkoda tylko ze wtedy pol modelu sie rozpada bo nie wytrzymuje az takiej mocy.
Osobiscie wybral bym LST2 , teraz mam Muggy ktory jest mozna powiedziec dalszym bratem LST2 i wiem ze model jest naprawde nie do zdarcia :) . Do tego apka LST2 z zestawu jest naprawde dobra apka FM z ktora smialo mozna isc na zawody (synteza FM, bez kwarcow).
Aha oczywsicie oba modele maja tony upgradow (tjuningu :P ) carbonowych , dwie tony aluminiowych i ogolnie co dusza zapragnie.

GG:2247936

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ]