witam mam mały problem, jak już pisałem w ostatnim poście poszukuje jakiegoś off-roada spalinówki do 2500zł ,tylko problem w tym ze nie wiem gdzie takiego czegoś szukać i gdzie najlepiej mi sie opłaca kupić

Zastanawiałem sie nad eBayem, tylko mam małe pytanie jak wygląda ta cala akcja z akcyza, cłem itp. jak ktoś sie orientuje i robił już to kiedyś proszę o pomoc. Ponadto czy jest sens kupować xraya xt8 czy może lepiej revo platinum ? bo np. w takich modelach z górnej polki np. muggen, xray, kyosho, ofna ... (mówię o tych najlepszych z tych firm) trzeba dodatkowo dokupywać silnik a poza tym ja nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tymi samymi klasami tych modeli, dla mnie wyglądają identycznie a np. revo sie rożni i to bardzo, proszę o wypowiedz jakiś znawców tematu niech rozwieją moje wątpliwości co do wyboru, bo jest to naprawdę trudne, może jakieś małe + lub - tych najlepszych modeli (raczej truggy) z tych firm, z góry dziękuję.
ok juz wiem zdecydowalem sie na revo platinum tylko niech ktos mi wytlumaczy jak wyglada postepowanie sprowadzenia takiego revo ze stanów jakie clo itp. czy taka zabawka bez cla idzie i podobnych rzeczy aha zaznaczam ze mam rodzine w usa wiec moze jakos inaczej przejdzie ??