Witam!
Chciałbym uzyskać informację jakie łożyska powinienem zastosować by wymienić panewki. Myślę tu o wymiarach i ewentualnie gdzie mógłbym dostać takie łożyska. Ponadto mam pytanie, chcę się ostro zabrać za tuning swojego podwozia. Jak na razie tuning kończy się na:
- Przednie zwrotnice ALU,
- Serwo Tower Pro MG995,
- Wałek Alu,
- Silnik HPI Saturn 20T,
- Amortyzatory Olejowe + Olej Associated 50,
i takie pytanko czy opłaca sie montować takie bajery jak:
- Tylne zwrotnice ALU,
- Wahacze przednie i tylnie ALU,
- Mocowanie tylnich amortyzatorów i puszka na dyfer ALU,
- Układ sterowania ALU,
- Stabilizator kół przednich i tylnich,
- Mocowanie górnych wachaczy ALU,
- Drążki regulowane,
Jeśli macie jakieś sugestie co do tuningu TT to proszę piszcie.
Hmm jeśli możecie to powiedzcie mi jaka kombinacja zębatek oferuję najwyższą prędkość. A która jest taka najbardziej optymalna?
Poza tym co zrobić by wałek mi nie podskakiwał?
Przedni dyferencjał też mi pada, na jaki najlepiej go zmienić i czy byłaby wtedy konieczna wymiana tylniego? Ewentualnie na jaki go zmienić. Słyszałem coś o kulkowym, ale nie wiem o co w nim chodzi...
Jak na razie nie zastanawiam się nad zmianą elektroniki bo nie stać mnie na bezszczotkę i dobry regulator, ale kiedyś to kto wie
Moje kolejne pytanie brzmi jak zmniejszyć zakłócenia odbioru sygnału, ponieważ gdy odjadę gdzieś na odległość 70 metrów autko nie słucha się mnie tak jak powinno. Gdzie najlepiej poprowadzić kable od odbiornika? Mam Hitec'a Aggressor'a 40 MHZ AM.
Czy jeśli zmienię końcówki wychodzące od regulatora do silnika na inne złączą, myślę tu o złączkach male/female, to czy dużo na tym stracę, czy straty energetyczne będą niezauważalne? Wiem, że najlepiej byłoby połączyć silnik bezpośrednio z regulatorem, ale boję się, że kabel może być za krótki,a nie chcę się bawić w lutowanie kabla bezpośrednio do regulatora. Hmm poza tym wydaję mi się, że łączenie dwóch kabli bez złączek jest najgorszym z możliwych rozwiązań. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić
Moje ogólne pytanie brzmi również, co kupić aby moja TT-ka chodziła jak najlepiej?
POZDRAWIAM i Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI