Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 4:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sie 20, 2007 11:13 pm 

Witam, chcialbym kupic model spalinowy w skali 1/8 i rzebym mogl nim startowac w zawodach. Obojetne mi jest czy to ma byc monster, truggy, czy buggy. Chcialbym rzebyscie mi zaproponowali jakie modele moge za taką sumke sobie kupic. Na oku mam 2 modele :

- Pierwszy model jaki mi sie podoba to "ansman virus" model wydaje mi sie dobrze zbudowany, moze startowac w zawodach itp. Tylko jedno mnie martwi, czy dostane do niego gdzies czesci ?? ansmann virus Bo jesli czesci dostepne sa tylk zagranicą to nieusmiecha mi sie miec takiego modelu i wtedy wole miec savage-a

- Drugi model jaki mnie interesuje to juz model z innej beczki, jest to savage 3,5. Czy warto go kupowac ? Bo nieukrywam 300 zł to dlamnie kawał szmalu ( za 300 zl kupie paliwo i akcesoria potrzebne do adpalenia modelu i jeszcze zostanie na drobne czesci ) a taka jest roznica miedzy savem a ansmanem virusem savage 3,5

- No i jeszcze ceną mnie zachęca HB lighting 2 ( to dobry model jest ? ) bo z czesciami to do niego niebedzie problemu :)

prosze wyrazajcie swoje opinie o tych modelach, jakie są ich słabe a jakie mocne punkty.
Oczywiscie jestem otwarty na inne propozycje modeli ale zeby model kosztowal w granicach ceny jaką podałem w temacie i oczywiscie musi byc rtr. I jak juz wspomnialem klasa modelu ( truggy buggy monster ) to mi obojetne

i jeszcze jedno pytanko, czy warto brac model uzywany ? wkoncu uzywany model to kawał kasy w kieszeni ale i tez problem bo niema gwarancji.

ps... To niebedzie moj pierwszy model. Mam juz jakotakie doswiadczenie z modelami spalinowymi. Tylko to jest moj pierwszy styk z modelami 1/8 ( wczesniej mialem 1/10 spaline )

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 1:17 pm 

nie bierz sava bo to model wytrzymały ale i cieżki i mały silnik ,bardzo mułowaty lepiej jak byś wzioł t-maxx'a a co do tego assmana to nie wiem ,moze wez ja bym wzioł Ultra LX One RTR podbno dobry model

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 2:31 pm 

piotrokej napisał(a):
ja bym wzioł Ultra LX One RTR podbno dobry model

kolega chce model do zawodow, a tam silnik jest nie przepisowy

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 2:33 pm 

piotrokej napisał(a):
nie bierz sava bo to model wytrzymały ale i cieżki i mały silnik ,bardzo mułowaty lepiej jak byś wzioł t-maxx'a a co do tego assmana to nie wiem ,moze wez ja bym wzioł Ultra LX One RTR podbno dobry model

nie zgodze sie
savage wytrzymaly i ciezki - prawda, ale nie jest az tak mulowaty jak by sie moglo wydawac, radzi sobie w prawie kazdym terenie. a silnik wystarcza, zeby szybko rozpedzic go do ~50kmh

Tomek Przybylski napisał(a):
standardowy sav 3,5 na zawodach napewno nie da rady, kola bardzo balonuja, silnik za slaby, serva slabe, no ale jak ktos bedzie uparty to mozna jechac na zawody i pojezdzic ale nie w finale :lol:

wydaje mi sie, ze zaden standardowy model w tej cenie nie nada sie na zawody...

Ostatnio edytowano Wt sie 21, 2007 2:59 pm przez Zbychooo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 2:52 pm 

standardowy sav 3,5 na zawodach napewno nie da rady, kola bardzo balonuja, silnik za slaby, serva slabe, no ale jak ktos bedzie uparty to mozna jechac na zawody i pojezdzic ale nie w finale :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 3:15 pm 

Ja polecam model który mam w swoim podpisie, mianowicie HotBodies Lightning Stadium Sport.

I nie polecam go dlatego że ja mam ten model, tylko po prostu przez 4 miesiące również szukalem modelu offroad. I miałem identyczny budżet ja Ty...1300-1400zl

Analizowałem nastepujące modele:

- UZYWANE Savage 4.1 .... kupi sie w cenie 1200zł, ale jak juz Tomek Przybylski wspomniał :"kola bardzo balonują, silnik za słaby, serva słabe", no i słabe podzespoły, Savage w wersji RTR maja słabe podzespoły"

- UŻYWANY Savage 4.6SS ... już lepszy, ale ciężko kupic używke do 1300zł

- BUGGY hmmmmm .... no jakoś mi od samego początku ten rodzaj podwozi nie podchodził, ale to kwestia gustu

- UŻYWANY REVO 3.3 .... noo naprawde fajny modelik, ale nie kupi sie niestety uzywki za 1300zł....można cos trafic w sumie , ale nigdy nie wiadomo co ten model "przeszedł" w swojej karierze.

- sprowadzić cos z usa ... niby tam tanie wszystko w sklepach, ale nigdy nie wiadomo jak z cłem, vatem....wiec ten pomysł tez odpuscilem.

- TRUGGY .... NÓWECZKA .... to jest to. HotBodies Lightning Stadium Sport .... szeroki, niski środek ciezkosci, mocny slinik, serwa standard jak najbardziej ok, fajna buda, ekstra zawieszenie....gwarancja :) nówka kosztuje 1250zł+paliwko, grzałka, klucz do swiec/kół = 1400zl max

Także po 4 miesięcznych poszukiwaniach i analizie mój wybór padł na ten właśnie model. Ja nikogo nie namawiam ... ale model jest naprawde ok.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 3:36 pm 

a ja ci powiem ze 1 pozycja jest swietna i uwazam ze kupujac ansmanna mozesz startowac w zawodach smiało bez modyfikacji itd. CZĘSCI MASZ NA MIEJSCU SAM TAKI MODEL MAM I TO WIEM:) PISZESZ DO PANA ARTURA OD KTÓREGO KUPUJESZ MODEL I ON MA WSZYSTKO OD RĘKI :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 3:37 pm 

A czy mozesz mi podac link gdzie tego lightinga kupiles ? bo w centralnym sklepie hpi niemają lightinga "sport" tylko jest jakis inny i "pro"

ps... A co myslicie nad baggusem "lighting 2 sport" ? jak juz wspomnialem cena jest rewelka jak za model rtr i z czesciami tez niema problemu. Tylko chce znac jakis komentarz na temat tego modelu.

a oto link do tego baggusika http://www.lrp.pl/sklep/index.php/cPath/1_537_557

edit... Hej Rafał a mozesz powiedziec jak ten baggus ogolnie smiga, niemasz z nim problemow ?? czy ma jakies zeczy na ktore trzeba uwazac przy jezdzie ?

Ostatnio edytowano Wt sie 21, 2007 3:40 pm przez stunter, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 3:40 pm 

stunter napisał(a):
A czy mozesz mi podac link gdzie tego lightinga kupiles ? bo w centralnym sklepie hpi niemają lightinga "sport" tylko jest jakis inny i "pro"

http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id/5863

A co do Ansmanna to tu masz gg Rafała - 1646597

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 3:49 pm 

tak trzeba uwazac ... zeby nie wjechac w sciane bo model rakieta:) nic jeszcze nie padło ;) nie powiem nic złego bo prowadzi się bardzo fajnie ... :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 4:26 pm 

ok to narazie jedno jestem pewien, niebede brał nowego 3,5

teraz sie zastanawiam nad tymi 3-ema modelami

1- buggy ansmann virus
2- truggy HB lighting stadium sport

I moze jeszcze w gre wejdzie HB lighting 2 sport (buggy) TYLKO DZIWIE SIE ZE ANSMANN NIE JEST TANSZY OD HB :/ co wy nato ? hb kosztuje 1122 zł a virus 1180 :/

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 4:48 pm 

ja bym wybral z tych 3 ktoregos z hb.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 5:17 pm 

a czy tym baggusem "lightingiem 2 sport" moge startowac w zawodach zaraz po wyjeciu z pudła ? czy trzeba zmieniac jakies czesci ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 6:28 pm 

niestety silnik za duzy

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 6:37 pm 

ale ansmann virus i HB lighting stadium sport juz maja wszystko przepisowe czy tez cos trzeba zmieniac ?

teraz wiadomo czemu lighting 2 był tańszy od virusa :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona