Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 6:16 am

Autor
PostNapisane: Śr lis 08, 2006 9:58 am 

Ostatnio głośno się zrobiło o tym modelu i zastanawiam się czy dobrym pomysłem jest jego kupno. Na żadnych zawodach nie będę jeździł (tylko rekreacyjnie), może syn w przyszłości w co wątpię, bo na dzień dzisiejszy jego zainteresowanie jest mierne...
Jaka jest możliwość zmiany przełozeń, silników i dostępność części tutaj u nas w Polsce ? Co na początku trzeba wymienić, żeby toto jakoś jeździło, a może w standardzie już dobrze pomyka, nie widziałem... jedynie na filmiku, ale to nie to samo... A może lepszą alternatywą będzie kupno bonzera 1:10 i mały będzie miał więcej radochy nie pomijając oczywiście tatusia...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 08, 2006 3:22 pm 

Czesci do kyosho: www.sklep.rcmodelsport.pl
Chyba niedlugo sie pojawia czesci do mini inferno.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 08, 2006 5:12 pm 

Na rcmartach i mushroomach jest do tego modelu masa czesci tuningowych takie jak: amortyzatory olejowe,alu i carbonowe wiezyczki i upper plate'y,oski cvd,wahacze i mocowanie skrzydla alu. Caly dostepny tuning przekracza kilkakrotnie wartosc modelu.mozna tez zamontowac mambe.
nie polecam jednak kupna w polsce,na ebayu cena nowego to 127 usd,a dodatkowo do tej samej paczki mozna wrzucic tuning.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 13, 2006 4:19 pm 

No cóż trudno na Conradzie kosztuje 149 € i jak bedę kupował to raczej tutaj.
Co mogę kupić do 600 zł nowego oczywiście i off nie koniecznie rtr ??? Może być 1:10

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 13, 2006 6:41 pm 

Jesli chodzi o micro to ja polece pare modeli:

Team Losi Mini-t
Mozesz kupic w wersji pro. W pro nie ma elektroniki i jesli nie masz micro odbiornika i regulatora to mozesz kupic standardowy od mini-t na defenie lub ode mnie ( za ok 60zl nawet, a nowy do 200 by doszedl ). Oraz oczywiscie servo i pakiet. Pro ma wiele lepszych rzeczy: olejowe amorki, oski cvd, lepszy silnik. Polecam mini-t, jak na swoje rozmiary i naped na tyl to zachowuje sie super na sliskim. www.rc18cars.blog.onet.pl - pare fotek i opisow ode mnie o moim micro.

RC18T ( to co prawda kosztuje ok 700zl, ale tez napisze ). Model gotowy do jazdy, wszystko w zestawie, nawet ladowarka i akumulator. Nie mam tego modelu, jednak wiele pozytywnych rzeczy o nim slyszalem.

M18T/MT - truczek lub mt od xraya. Dlugo sie nad nim wahalem i moze w przyszlosci kupie, jednak 540zl kosztuje bez elektroniki, aparatury, silnika itd. Uwazam, ze to sporo, kiedy asso mamy za ok 700 rtr.

Z duzych modeli, jesli chcesz jakas trwala i mocna konstrukcje to traxxas rustler.
Posiadalem go przez rok, jednak potrzebowalem kasy i sprzedalem. Ale nadal moglbym nim smigac. Jest naprawde porzadny, smiga dosc szybka jak na rtra w tej cenie ( teraz na rojnie ok 580 ), jest strasznie mocny, takie hopki jakie on zaliczyl ojj, spaal nawet po 3m. Zderzalem sie nie jeden raz ze spalnikami ( niechcacy ), tylko raz padla mi zwrotnica, BARDZO MOCNY. Polecam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 13, 2006 8:26 pm 

Tylko mini-inferno ma skrzynie biegów :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 13, 2006 9:22 pm 

Adam Jugowski napisał(a):
Tylko mini-inferno ma skrzynie biegów :D

hm, to fajne, ale czy prawdziwe wieksze baguski maja skrzynie biegow? Ja takiego nie kojarze. No jednak dzieki niej to inferno naprawde popina ostro, widzialem gdzies filmik jak na plazy smiga - a raczej lata :D
Wylaga na solidne :D

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.