Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 20, 2026 11:55 pm

Jaki model wybierasz?
Nissan Skyline TT-01 10%  10%  [ 4 ]
Subaru Impreza TL-01 12%  12%  [ 5 ]
HPI Sprint 2 78%  78%  [ 32 ]
Liczba głosów : 41
Autor
PostNapisane: So kwi 15, 2006 11:45 pm 

Witam serdecznie wszystkich użytkowników!.Jest to mój pierwszy temat na tym forum i jako, iż chce zabrać się za modele RC i kupić sobie autko,chciałbym poradzić się Was-bardziej doświadczonych modelarzy.
Oto dwa auta które mam na oku,chciałbym wybrać jedno z nich.

http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=429
http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... cd46f4c33c

Wiadomo że Nissan jest na podwoziu TT-01 a Impreza na TL-01,z różnicą budowy tych dwóch podwozi zdąrzyłem się już zapoznać ale kilka z moich pytań pozostaje bez odpowiedzi...

Które z podwozi jest lepsze?,pod względem dalszych tuningów poprawiających osiągi auta,pod względem startów w zawodach(któreś bardziej popularne?)Jakie są różnice prócz tych wizualnych?.
No i ogólnie rzecz biorąc, który model byście wybrali(nie chodzi o bude,bo to już kwestia gustu)..jeśli już postanowicie odpowiedzieć,prosiłbym bardzo o pare argumentów dlaczego akurat ten a dlaczego nie ten drugi :wink:

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi i pomoc!

P.S a może kupić inny np. HPI Sprint 2? - co o tym sądzicie?.Może Sprint to byłby lepszy wybór od Tamiyi?.Jeśli tak to dlaczego?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 12:17 pm 

Lokalizacja: Warszawa............ Auto: Yokomo MR4-TC Black Edition
Z tych trzech modeli o TL-01 nawet zapomnij...
Sprint 2 jest lepszy od TT-01...
Posiada lepsza konstrukcje...
Jest całkowicie ołożyskowany, ma olejowe amortyzatory , aluminowe mocowanie silnika...
Jedyne o co można sie sprzeczać to o napęd... Sprint jest na paski a TT-01 na wałek...

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 1:08 pm 

Ok...powoli zaczynam ukierunkowywać się i cały czas szperam na forum i w ogóle w necie.CZekam na dalsze odpowiedzi,jeśli macie coś na sprzedaż używanego to również proszę pisać na priv!

Z góry dziękuje osobom które będą uczestniczyły w wątku!Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 1:21 pm 

Ja do pewnego czasu chcialem tt-01. Jednak teraz chyba wzialbym sprinta. Zanim tt01 bedzie porownywalne do sprinta wydasz bardzo duzo kasy, miedzy innymi na: lozyska, amorki itd.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 2:57 pm 

Ja bym brał HPI Sprint 2, ponieważ wydaje mi się że ma najlepszą konstrukcje z tych wszystkich które wybrałeś, a i dostępnośc części jest duża. Nic nie może zabraknąć. Znajomy ma i jest bardzo zadowolony.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 3:38 pm 

W sumie widze że Tamiya odpada,Biorę teraz pod uwage sprita..ale po buszowaniu na forum zainteresowałem się też X-ray'em M18...W sumie cena niższa,model chyba najlepszy jaki można wybrać z 1/18...i tu nasuwa mi się pytanie..ile pojedzie taki M18 z wyposarzeniem standardowym(RTR)...oczywiście nie pomyślcie że dla mnie autko które kupie musi próć odrazu ponad 40km/h :wink: domyślam się że wystarczy na początek o wiele wiele mniej do nauki :D ok...reasumując ile pójdzie taki micrus od X-ray'a?(RTR!!)

Tytuł: SPRINT!!
PostNapisane: So kwi 22, 2006 7:54 am 

Ja osobiscie jestem za SPRINTEM2 :P Sama tez mialam wybór trudny bo niewiedzialam ktory model bedzie najlepszy ale zdecydowalam sie na SPRINTA ze wzgledu na konstrukcje silna :) Wczoraj dostalam model i to co bedzie trzeba w nim wymienic to zebatki (nie jest to konieczne ale na tych podstawowych model jest wolny - podobno bo jeszcze nie mam skompletowanego osprzetu ale wiele osob to mowi ktore jezdza sprintem)i amory ktore sa do KITU :P ogólnie model jest spoko :) Jesli chodzi o naped na pasek to nic nie moge powiedziec jeszcze gdyz nie mam wyprobowanego modelu a opinie ludzi sa dosc zróżnicowane :) pozdrawiam.

GG: 8161345

Tytuł: Re: SPRINT!!
PostNapisane: So kwi 22, 2006 9:16 am 

AveGirl napisał(a):
Jamory ktore sa do KITU :P ... gdyz nie mam wyprobowanego modelu

Skoro nie wypróbowałaś modelu to skąd wiesz, że amory są do kitu ? Nie mam Sprinta 2 ale kolega jeździ nim na zawodach z seryjnymi amorami i jakoś nie narzeka. Pośmigaj trochę modelem i dopiero wtedy podziel się wrażeniami na temat amorów.