Witam wszystkich, jestem nowicjuszem w Nitro RC, ale mam nadzieję ,że juz niedługo tak pozostanie
Czytałem wątek "Odwieczny dylemat..." (i wiele innych) i właśnie dzieki tej lekturze już prawie zdecydowałem się na SS4.6, gdy pojawiły się opinie o SavageX i HellFire i znowu mam zagwozdkę. Który z tych trzech?
Generalnie interesuje mnie model do wszystkiego. I do terenu, i do skakania i do pościgania się. Szczerze mówiąc najbardziej podoba mi się HellFire, mam tylko wątpliwości co do jego dość niskiego zawieszenia - jak to będzie zachowywać się w terenie? Przejedzie tam gdzie Savage (trawa, błoto, śnieg, kamienie)? Jak ze skakaniem w tym modelu - nie za delikatny? Jak z częściami do HellFire, te od Savage chyba raczej nie pasują? No i ta skrzynia biegów, a właściwie jej brak (tak zrozumiałem, że ma tylko jedno przełożenie), nie przeszkadza to w czymś? Np. w wolnej jeździe po trudnym terenie?
Jakby HellFire odpadł, to dalej mam dylemat X czy SS4.6? Z ceny wynikałoby, że SS4.6, sam model bez elektroniki kosztuje prawie tyle samo co X z elektroniką. Do Xa ciągnie mnie najbardziej to obniżone zawieszenie, pewnie lepiej będzie zachowywał się w zakrętach na płaskim, ale czy jest tak wytrzymały i szybki jak SS4.6?
Uf, dużo pytań i wątpliwości, ale poradźcie coś
Jarecki