Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 3:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 01, 2010 6:47 pm 

Tak jak mówisz są to oleje i rozpuszczalniki do quadów ... Może Tobie wszystko działa ok lecz moim zdaniem jeśli produkuje się coś specjalnie do modeli to powinno się takiego preparatu używać jaki właśnie zalecany jest do filtrów w silnikach spalinowych RC .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 01, 2010 10:17 pm 

W quadach motorach cross/enduro stosuje się filtry piankowe, podobnie jak w modelarstwie. Był kiedyś podobny temat na HPIBajaForum, sporo ludzi polecało oleje Castrola, można je kupić w spray-u, co znacznie ułatwia nasączanie.

pozdr.

PostNapisane: Pt sty 01, 2010 10:28 pm 

Rozumiem wasze wątpliwości, ale obstaję przy swoim. To nie jest jakiś smar który mógłby się różnie zachować w dużej maszynie czy w małym samochodzie.
Poza tym testowany cały sezon i jestem bardzo zadowolony (tak samo jak inni zawodnicy którzy albo tego używają albo brali choćby nawet ode mnie). Rozumiem, że może na słowo ciężko uwierzyć, ale podejdźcie na jakiś zawodach, spróbujecie, sami zobaczycie. A ciężko krytykować coś czego się nie używało.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So sty 02, 2010 1:37 am 

Łukasz Potępa napisał(a):
ciężko krytykować coś czego się nie używało.

Oczywiście! Dlatego nie krytykuję tylko poddaję w wątpliwość. :wink:

Teraz już bez żartów... Podejrzewam, że faktycznie ten olej zdaje egzamin i różnica jest niewykrywalna, jednak zostanę przy filtrach nasączonych fabrycznie bądź modelarskim AFO... tak dla świętego spokoju. :D

P.S. Widzę, że coraz więcej mamy 8ight'ów/8ight-T'ów w Polsce. Za jakiś czas może będzie się można pokusić o jakiś: "Losi 8ight-T official thread"? :D

Pozdrawiam,

Donat

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:37 am 

Naprawdę chłopaki sprawdźcie sami. Podejdźcie na zawodach rozwieje wszystkie wasze wątpliwości!

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:55 am 

donat napisał(a):
Łukasz Potępa napisał(a):
P.S. Widzę, że coraz więcej mamy 8ight'ów/8ight-T'ów w Polsce. Za jakiś czas może będzie się można pokusić o jakiś: "Losi 8ight-T official thread"? :D

Donat

Szkoda że wszyscy kupili 1.0 a nie 2.0.

Dlaczego???????

Tylko Mateusz Ł. ma 2.0 bagusa ktorego kupił odemnie :)

Jeszcze ja może będe mieć na wiosne 8ight-t 2.0 :)

Wersja 2.0 prowadzi sie o niebo klepiej od 1.0 taki mały szczegół .

Pozdrawiam.

PostNapisane: So sty 02, 2010 11:16 am 

Z prostej przyczyny Adam... ekonomia :D
Jakbym miał brać teraz to też bym wziął 1.0 2 sztuki, ale poczekam na Wasze doświadczenia i pewnie rzucę się na tragusa 2.0 i najbardziej psujące się części :)

PostNapisane: So sty 02, 2010 12:08 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
...najbardziej psujące się części :)

?????

Losi jest mało awaryjne...tylko trzeba o 8ighta dbać to jest podstawa.

To nie jest model taki jak HB że po zawodach do szafy i czekamy na kolejne zawody.

Ten model trzeba bardzo dobrze serwisować...ale to jest urok LOSI

PostNapisane: So sty 02, 2010 1:01 pm 

Teoretycznie jak i praktycznie to każdy model trzeba odpowiednio przygotować, żeby nic podczas zawodów się nie wysypało.

Czy to Kyosho, czy to Losi, czy HB czy też Mugen. Choćby zmienić łożyska lub skasować luz na wahaczu, zalać dyfry lub amory.

Częstotliwość wymiany części zależy już od stopnia zużycia materiału. Bo podejrzewam że Losi czy HB używają różnych stopów do odlewania wahaczy, końcówek drążków czy innych części.

Dobrze, że powstał "nurt" Losi. Może za pomocą kilkunastu osób na zawodach pokażemy co potrafią te modele i uda się spopularyzować tą markę w PL.

Co do Twojego pomysłu Donat - jestem za :D

Pozdrawiam

#edit

viewtopic.php?f=5&p=314802#p314802 - stało się :)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: So sty 02, 2010 4:55 pm 

Tak jak napisał Mateusz, o każdy model trzeba dbać. Używam losiego 2wd xxx bk2 elektryka - wypas. W życiu nie udało mi się urwać podczas jazdy wachacza. (raz po 3 latach jazdy spadł tacie ze stołu i on był już trochę pęknięty /ale nie urwany!/ przez spotkanie z madfighterem no i wtedy się złamał:P). Ale model po każdych zawodach (zresztą jak każdy mój model) dokładnie czyszczony, serwis łożysk itd. itd.

Używam teraz kyosho i jestem strasznie zadowolony (też trzeba o niego dbać). Ale prawda jest taka - czołowe modele (Kyosho, Losi, Mugen, X-ray, Hobao czy GS - dominujące modele na zawodach rangi Mistrzostw Europy) są na równym poziomie. Fakt różne różnie się prowadzi, zależy od stylu jazdy, każdy wiadomo lubi co swoje i do końca będzie je chwalił i trzymał się przy tym.

Osobiście przeżyłem już parę wózków i w ciemno biorę każdy profesjonalny model Kyosho i Losiego. (Osobiście rozczarowałem się Tamiyą - ale nie chce poruszać tu tego delikatnego tematu, i HPI - przyznam modelem nie jeździłem ale jedyne co z HPI było dobre to budy, zębatki i filtry do monstera, a kupowałem na początku dużo akcesoriów /Bo były tanie/ teraz wolę dołożyć na lepszy sprzęt)

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So sty 02, 2010 5:03 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
Jakbym miał brać teraz to też bym wziął 1.0 2 sztuki

Nie ma sensu brać dwu modeli (chyba że masz zamiar dwoma jeździć,) jak masz opanowaną już dobrze jazdę (a kupując model pokroju losiego trzeba mieć już jazdę opanowaną), to jest to po prostu wyrzut pieniędzy. Poczytaj na forach, popytaj ludzi po sezonie, co się zużywa. Kup tego zapas a niepotrzebnych rzczy nie kupuj bo po co? (np po co ci drugi serwo saver? druga płytka z przodu modelu? drugi pojemnik na baterie i odbiornik? Mocowania serwa? I dużo innych części? A wahaczy przyda się wiadomo zawsze więcej, nie przez to że możesz z własnej winy rozwalać. Ale komuś wypadnie model z pod kontroli, albo zablokuję ci się gaz. Sytuacja losowa jesteś tu bez winy. Ale wahaczy masz wtedy tylko 2 na zapasie. I co wtedy? Tylko jedną wierzę? Albo spoiler? Jedna źle skoczona hopa (powiedzmy źle wyprofilowana czy ktoś w powietrzu wskoczył ci z zadek? Niestety dystrybutor losiego nie ma wszystkich części na zawodach a ty masz przez to problem. Po moich doświadczeniach i pomocy innych dokładnie wiem co do każdego mojego modelu należy kupić. Są też takie części które warto mieć w każdym modelu (np. wahacze). Otworzyliście temat, poproście żeby ktoś podpowiedział co warto mieć w serwisie.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So sty 02, 2010 6:01 pm 

Siemka wszystkim:) Po Sylwestrze:D:D:P

Jak już wcześniej pisałem Losiego mam już w domu:) na razie mogę powiedzieć nie dużo ale coś powiem xd;d;p

już trochę części mi przyszło Aparatura, Paliwo, Farby (jedna zła;( ) Pakiet do odbiornika.

czekam na resztę części :D:P

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

Ostatnio edytowano N maja 02, 2010 4:13 pm przez kwasio5, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So sty 02, 2010 6:50 pm 

Zapomniałem napisać :D że już pomalowałem karoserie jednym kolorem. drugi jest w drodze (biały). Kto chce zobaczyć fotki Karoserii zapraszam na moją galerie link jest na dole. A teraz do rzeczy wszystko szło Spoko nie ma żadnych strasznych nie dociągnięć. Jak na pierwszą karoserie jestem zadowolony. Tylko teraz mam pytanie

odkleiłem taśmę i został w niektórych miejscach klej po taśmie (koło Farby) jak to bez żadnych uszkodzeń zdjąć (rozpuszczalnik,paliwo ?)
co polecacie ??
tylko żeby nie uszkodzić karoserii lub lakieru (bo już nie mam starczyło na styki)

proszę o odp. z góry dzięki pozdrawiam

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So sty 02, 2010 8:48 pm 

No karoska zapowiada się całkiem spoko wiec ja czekam na następne foty -jak już buda będzie skończona ...

PostNapisane: So sty 02, 2010 9:10 pm 

Żebyś tego nie dotknął żadnym rozpuszczalnikiem! Zrobi cie się matowa biała spaprasz budę. Musisz cierpliwie palec i pocieranie dopóki nie zejdzie.. To są właśnie skutki używania taśmy papierowej. Lepiej się wykosztować i kupić papier do drukarki samoprzylepny albo jakiś dobry samoprzylepny papier (odsyłam do papierniczego :D ) No no ciekaw jestem co dalej!

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona