Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 4:47 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

który fg wybrac?
fg monster hummer h2 55%  55%  [ 11 ]
fg mitsubishi pajero 45%  45%  [ 9 ]
Liczba głosów : 20
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 10, 2006 10:09 am 

a co ja sądze o revo i savie to tak, ze revo jest lzeszjy to bedzie go szlo latwiej rozwalic, i jest smallblockiem, a sav jest niby ,,klocem,, ale esjt bardzo wytrzymaly na skoki itp, i chyba tez dlatego jest big blockiem , tak ja to widze i moze mi ktos powiedziec czym rozni sie reviak od tmaxxa? i przede wszystkim czym sie rozni tmax 2.5 od tmax 3,3 i revo 2.5 a revo3,3?
teraz zrobilem takie elminacje i wypadł: tnx, terra crusher,

edit: prossilbym o wiecej zdjec traxxasa tmax i revo najlepeiej 3,3 i prosze o opinie uzytkowników mających tmaxa i revo od dłuższego czasu

Ostatnio edytowano Cz sie 10, 2006 8:02 pm przez Bartek Koźbielak, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 10, 2006 7:56 pm 

Nie chce nic mówić, ale to cięższy model łatwiej rozbić :wink: Praw fizyki nie oszukasz...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 10, 2006 8:04 pm 

to prosze o te opinie i zdjecia a i jeszcze mala informacja dla tych co jeszcze nie wiedzą nowe modele traxxasa! nowy rustler i stmapede i nitro sport

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 10, 2006 8:59 pm 

czemu wszyscy mówią na Sava kloc. Może i ma taki kształt, jest dość ciężki ale jak dla mnie on jest bardziej typowym monsterem niż np. revo.

Z tym ciężarem to dziwne, bo jak ważyłem jakiś czas temu swojego Sava, jak nie miał alu wahaczy dolnych to nawet nie mieścił się w przepisach LOKu dotychących modeli klasy MT Stand. i Open, więc nie można przesadzać z tym ciężarem u Sava.

A ja niestety nie wybrałem TNX bo za tą kasę jaką był w tym czasie jak ja kupowałem kosztował 2800 zł, szkoda było mi kasy, a wydawał mi się strasznie "plastikowy", bez urazy dla użytkowników TNXa, fajny model, ale nie wiem dlaczego miałem takie odczucie...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 10, 2006 9:53 pm 

skyline napisał(a):
i prosze o opinie uzytkowników mających tmaxa i revo od dłuższego czasu

Witam
mam revo od półtorej roku. Jak kupowałem model to też nie mogłem sie zdecydowac który model wybrać ale wybrałem revo i teraz jak bym miał wybierać model to też bym wybrał revo! Jest to super model, wytrzymały, ma super osiągi, zawieszenie itd. Inne modele tez sa fajne. Jak będziesz miał jakieś pytania to napisz do mnie na gg lub na priv

Pozdrawiam Paweł Waluś

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 8:21 am 

Wojtek Sadowski napisał(a):
miw revo przeszkadza kilka rzeczy:
1. Jak skaczesz i nie spadniesz na 4 koła, czyli jeśli autko wyląduje na przednią lub tylną oś, poźniej zawsze leży, bo jest króciak taki (savage ma duży rozstaw osi i dzięki temu łatwiej nim wylądować)

2. Mam przyzwyczajenie z savage zeby hamować przed zakrętem a gdy stosuję to w revo to przód idzie w ziemię, staje dęba a tył obraca się jak cyrkiel wokół przedniej osi (trocge to głupie, że autko w ogóle nie idzie ślizgiem) W savage łądnie wciskasz hamulec przed wejsciem w zakręt, przelatujesz lekkim ślizgiem i rura na wyjściu...

Jedna wada wspólna: jak chce sie cokolwiek naprawić, to trzeba pół auta rozbroić, co zajmuje sporo cennego czasu, niestety...

Dodam jeszcze do Revo a w zasadzie do wszystkich Traxxasów, że EZ start to poroniona sprawa, te latające kable, wielki ciężki silnikelektr., który przestaje się kręcić gdy sypnie w niego piaskiem. Poza tym zasilanie świecy i motorka z jednego pakietu jest troche nieprzemyślane bo pakiet strasznie leci szybko, jak dla mnei rozwiązanie grzałka + starterbox jest lepsze. Lub już chociaż tak jak w savie, grzałka plus szarpak lub te nieszczesne roto.

Może zdementuję kilka plotek, bo ładne bzdury wypisujesz.

Ad.1 Długość modelu za bardzo nie gra roli przy lądowniu po skoku. I dziwne jest to co piszesz, że trzeba za każdym razem lądować na 4 kołach bo inaczej model się przewraca. Zapraszam do nas na skate park.
Ad.2 Dowodzi to tylko słabości hamulców w Savie i Twoich nieumiejętności przy hamowaniu, chyba nie muszę tego tłumaczyć.

O Savie się nie wypowiadam.

Jednaj największą bzdurą tutaj napisaną jest demontaż modeli. Czy rozbierałeś kiedyś Revo? Fakt, przy Savie trzeba rozebrać pół modelu, żeby coś wymienić (mowa o serii robionej na podwoziach 21, nie X), ale w Revo nie ma tego problemu. Wszystko jest jak na dłoni.

EZ-starter to "poroniona sprawa"? Powtórze się-korzystałeś z tego na dłuższą metę? Ja nie widzę w tym nic "poronionego", prócz dodatkowej masy, a wręcz jest to bardzo przemyślana rzecz. Posiada zabezpieczenia by młody użytkownik nie spalił świecy a przede wszystkim nie kręcił zalanym silnikiem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 9:26 am 

to bardzo dobry ten EZ w przeciwienstwie do roto :twisted:
teraz dylemat revo czy tmaxx oczywiscie juz wersje 3,3 bo chce jezdzic tak do rekreacji , poskakac, a czasami może na zawody
powiem sczerze ze jakos bardziej mi sie tmax podoba poniewaz ma taką typową kontrukcje monstera a pozatym na początek przygody z mt będzie dobry moze potem będzie revo
edit: a wiecie że traxxas tez zrobił benzyniaka baggusa tzw monster buggy z

a co do kłotni o wadach revo i savage niech zrobią spotkanie forumowiczow rcauto i zobaczymy jak jezdza savy i jak revo i co sie w nich psuje :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 9:42 am 

T-maxx 3.3 czy Revo 3.3 to już zalezy od indywidualnych upodobań. Osobiście kupiłem bym sobie t-maxxa 3.3 jako czwartego MT ale nie mam gdzie tego już trzymać.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 9:46 am 

:D
najpierw hpi nitro 3 evc potem rally potem sav od brata , teraz traxxas [jak mówiliscie latwiej sie go pali niz rotem i tmax jest mniej awaryjny] - człowiek uczy sie na błędach :wink:
a jesli mozna wiedziec ile wazy tmax a ile revo?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 9:55 am 

Wojtek Sadowski napisał(a):
2. Mam przyzwyczajenie z savage zeby hamować przed zakrętem a gdy stosuję to w revo to przód idzie w ziemię, staje dęba a tył obraca się jak cyrkiel wokół przedniej osi (trocge to głupie, że autko w ogóle nie idzie ślizgiem) W savage łądnie wciskasz hamulec przed wejsciem w zakręt, przelatujesz lekkim ślizgiem i rura na wyjściu...

Piotr Michalski napisał(a):
Ad.2 Dowodzi to tylko słabości hamulców w Savie i Twoich nieumiejętności przy hamowaniu, chyba nie muszę tego tłumaczyć.

niekoniecznie, myślę, że chodziło mu o to, że revo ma czułe i mocne hamulce, co wg mnie jest plusem, ale w czasie wyścigu po torze słabsze hamulce mogą pomóc, w tym, ze nie zhamują kompletnie a doprowadzą prędkość do takiego stopnia, że da się wejść w zakręt, nie wypaść i wyjechać na pełnej łysze :D :D może to nielogiczne, ale tak się dzieje. Sam tego doświadczyłem wiele razy.

Z drugiej strony ja nic do Revo nie maa, prócz wielkości. Ale nikt nie będzie obrażał Sava pod względem ciężaru :x Już mówiłem o ważeniu i nawet w przepisach się nie mieścił :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 10:20 am 

Jendras33 napisał(a):
niekoniecznie, myślę, że chodziło mu o to, że revo ma czułe i mocne hamulce, co wg mnie jest plusem, ale w czasie wyścigu po torze słabsze hamulce mogą pomóc, w tym, ze nie zhamują kompletnie a doprowadzą prędkość do takiego stopnia, że da się wejść w zakręt, nie wypaść i wyjechać na pełnej łysze :D :D może to nielogiczne, ale tak się dzieje. Sam tego doświadczyłem wiele razy.

Tak, tylko, że to wszystko jest do wyregulowania. A osobiście wolę mieć zaps w hamulcu na tą "mocniejszą" stronę i to przy zastosowaniu tylko jednej tarczy na cały układ.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 10:53 am 

Co jest lepsze. :D :) :D
Już wielokrotnie pisałem ze dyskutować można na ten temat bez końca i nikt nie znajdzie na to pytanie prostej odpowiedzi.
Natomiast ostatnio można zaobserwować wzmożoną aktywność na forum całych zastępów naganiaczy innych firm. Naganiacz to taki klient, który za polecenie zakupu modelu dostaje jakiś bonus od firmy. :D
Opinie naganiaczy najczęściej nie sa poparte większym doświadczeniem a już na pewno praktyką związaną z użytkowaniem modeli kilku marek. :D
Nie chcę nikogo obrażać i nie jest to ocena wszystkich zabierających głos w podobnych dyskusjach, ale ewidentnie można zauważyć taką tendencję. Czasami odnoszę wrażenie ze niektóre tematy wręcz zakładane są przez firmy a nie przez rzeczywistych klientów. :shock:

Na razie fakty są takie;
1. Model Savage dzięki swojej uniwersalności oraz parametrowi cena/jakość jest najlepiej sprzedającym się modelem na świecie i w europie.
2. Jeśli chodzi o polskich zawodników off-road to najwięcej z nich używa modeli HPI i ostatnio Hot bodies.
3. Podstawą polityki HPI jest dostępność wszystkich części zamiennych w niskich cenach.
4. Nie dosyć ze model konkurencji są często droższe w zakupie to przyjrzyjcie się proszę cenom części. Zdarzają się przypadki, że niektóre produkty sa 2 a nawet 3 razy droższe.
5. Zauważamy, że coraz częściej posiadacze modeli innych marek kupują u nas części zamienne do innych aut nawet przerabiając je. Zadając im pytanie o powody takich decyzji najczęściej słyszymy, że nie mogą w Polsce kupić części do swojego auta albo ich ceny są zbyt wygórowane albo jakość materiałów, z których sa wykonane jest dużo niższa od naszych.
6. Organizujemy niezależne zawody HPI Challenge, na których każdy może zacząć, nabrać doświadczenia i poczuć prawdziwe emocje. Jazda na podwórku oczywiście jest fajna, ale jak ktoś zasmakuje rywalizacji w zawodach dopiero zrozumie, dla czego modele HPI i HB są liderami w klasach off-road.

Reasumując
Biorąc pod uwagę powyższe przykłady użytkownicy modeli HPI i HB mogą spać spokojnie, że jeszcze długo modele z naszej oferty będą liderem pod względem parametru cena/jakość.
Jednocześnie z pewnością nigdy nie powiem ze sa to najlepsze modele na świecie, bo takich po prostu nie ma. :D :) :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 11:01 am 

powiem ze cena tmaxa jest przyzwoita 2200zł za pozadny samochód z mocnym silnikiem ze biegem wstecznym opti drivem , wheliebarem a savage niestety nie ma standardowo wstecznego brat ma sava 3,5 i nawet jest zadowolony[jego 1 model] tyle ze ja chce sprobowac modelu innej firmy niz hpi bo mam juz 3 modele firmy hpi, może jeszcze się zastanowie ostatecznie nad savem x ss a tmaxem 3.3. wlasnie zeby ktos zrobił porównanie kilku modeli albo chodżby tych dówch, albo jak będę mial więcej czasu to może takie coś zrobie :Dale raczej zrobie tmax vs savage x bo jeszczs x ss nie ma :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 11:15 am 

a po co ci wsteczny? mówiłeś, że chcesz w zawodach brać udział, a w zawodach wsteczny jest niedozwolony.

Zgadzam się z opinią Festiwal Modelarstwa.

Piotrze, zgodzę się z tobą. Dlatego od dłuższego czasu noszę się zamiarem kupna lepszego serwa, a nie to co mam czyli TF-1 :D :D

Szczerze T-Maxx bardziej podoba mi się od Revo :D 8)

Ostatnio edytowano Pt sie 11, 2006 11:18 am przez Jędrzej Bieniasz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 11:16 am 

Pisałem to już w innym temacie ale powtórzę. :D
Na Savage X SS trzeba będzie jeszcze poczekać.
Jeśli ktoś szuka wersji z mocniejszym silnikiem proponuję kontakt na priv.
Zawsze możemy wymienić silnik w wersji RTR na większy lub zaproponować inny z oferty LRP.
Pytanie tylko czy warto o to zabiegać.
Ten model ma poprawioną wersję silnika 25 i z opinii użytkowników i obserwacji na zawodach widać ze model zachowuje się bardzo ładnie.
Zainteresowanych proszę o kontakt na priv lub sklep@hpi.pl

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona