Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 26, 2026 2:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 15, 2010 9:27 pm 

Nie , ale sam wiesz co pisze... kłócić się co jest lepsze elektryk czy spalina gdy mówimy o slashu

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 9:35 pm 

Asso TC4 - stary model a ponad 190km/h. Wiem to onroad, ale pokaż mi spalinkę onroad, która tyle poleci.
http://www.youtube.com/watch?v=46ssLpgky5E
A co powiesz na to:
http://www.youtube.com/watch?v=xP17Bg40cso

Kamel, obrażasz ludzi nazywając ich dziećmi, tylko dlatego, że jeżdżą elektrykami. Chcesz cytaty?
Druga sprawa, nie jeździłeś elektrykami a spalinką dopiero zaczynasz a wypowiadasz się jak wielki znawca.
Ciekawe jak ogarniasz tą swoją cebrę. Jeżeli masz do niej takie podejście jak do modeli, to Ci współczuję. Tak właściwie dlaczego ją sprzedajesz? Nie ogarniasz jej jak telefonu. Tak się składa, ze też jeżdżę motocyklem i to on nauczył mnie pokory. Słucham bardziej doświadczonych i nie powtarzam ślepo zasłyszanych gdzieś teorii.

Wracając do tematu. Na pierwszy model elektryk.

Sportwerks Turmoil BL conv KD Ezrun
Nowy projekt DTX Warhead Quad BL conversion MMM
Kyosho HOR BL

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 9:37 pm 

kamel50 napisał(a):
Co wy wogole tacy nerwowi?

Oj nie wiem co musiałoby sie tu wydarzyc, żebym się zdenerwował. No chyba, że ktos by mi Vrx-a nazwał "chiniolem" :D
kuuba13 napisał(a):
kłócić się co jest lepsze elektryk czy spalina

w końcu to forum dyskusyjne, co nie :)
Ile można w kółko o tym samym: wykręc HSN o tyle, czyśc filtry, itp. Czasami trzeba sobie pogadać, a że akurat trafiło to na ten wątek, to już poleciały przeprosiny za offtopa do założyciela.
kamel50 napisał(a):
Elektryki są najlepsze, a ja będę tylko naprawial i lansowal się w parku z modelem w ręku, kiedy wy bedzieci smigac na całego

No widzisz, w końcu dałeś się przekonać :D
Pozdrawiam

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 11:01 pm 

kamel50 napisał(a):
Ale tak szczerze, to nie jest tylko moja opinia
Śmiesznie wyglada facet ok 30lat jak stoi na parkingu i jeździ sobie elektrykiem;) sorry dziecko?;)

Tu mi wygląda, że ludzi jeżdżących elektro ty też uważasz za dzieci.

kamel50 napisał(a):
Są spaliny dragstery - osiagi kosmos

Są też dragstery elektro... też szybkie :D

A co powiesz na to:
http://www.youtube.com/watch?v=Rh1xMwOO54s

Napęd elektro jest o wiele bardziej wydajny niż silnika tłokowego spalinowego. I łatwiej tą moc kontrolować.
Jestem bardziej motocyklistą niż modelarzem. Nie jeżdżę spacerowo. Jednak na latanie z Tobą bym się nie umówił. Bo nie zdążył bym za tobą. Bo jeżdżę gorzej. Bo pewnie mam słabsze moto. Ciekawe skąd ty to wiesz? Pewnie jest to znów wiedza poparta rozmowami z kolegami.:)

Rany,ale dałem się wciągnąć. Koniec moich wypowiedzi. Sorki za OT.

Kyosho HOR BL

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 11:33 pm 

kamel50 napisał(a):
No widzisz kolego, ja nie nazywam ludzi z elektrykami dziećmi, ja stwierdzam ze w danej sytuacji taki facet jest oceniany jako dziecko- tak to wyglada

Są spaliny dragstery - osiagi kosmos

Nie ogarniam ni telefonu, bo tego używam Juz długo, a samego odp na forum

Jeżeli chodzi o moje doświadczenie i umiejętności na moto, to jestem przekonany ze Smigaj lepiej od ciebie jeżeli ty wogole smigasz. Teraz trochę nie sezon na sprzedaż, wiec moto wystawie na wiosnę. Ale z chęcią się z Toba umowie na latanie, zależy czym smigasz bo ja jazdy spacerowej nie uważam.
Moto sprzedaje z bólem serca, ale muszę kobicie dołożyć do jej wymaZonego wozka;) ale na pewno kupię moto kolejne, tylko Juz po sezonie 2011

Cbr jest serio igłą, jak ktoś jest zainteresowany to kontakt, może prYjezdzac z mechanikami
Mam tez kombi na sprzedaż berik gt2 rozm 58. Kombi był na mnie 500km, stan nowy. Kolor biało czarno czerwony

Forum - tu się dyskutuuje

Co to za klawiaturowy wojownik?

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 11:41 pm 

kamel50 napisał(a):
No widzisz kolego, ja nie nazywam ludzi z elektrykami dziećmi, ja stwierdzam ze w danej sytuacji taki facet jest oceniany jako dziecko- tak to wyglada

Ale czytasz w myślach, zrobiłeś ankietę, badania czy porozmawiałeś z kilkoma swoimi kolegami na ten temat? Rozumiesz problem czy nie?
Narzucasz swój punkt widzenia i może kilku twoich kolegów/znajomych innym osobom. Twierdzisz że większość obserwujących jest zdania że bawiący się elektrykami wyglądają na dzieciaki. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Podpowiem ze duże firmy od przeprowadzania badań statystycznych maja duże problemy (no jest to poważne zadanie) z przeprowadzeniem tego typu analiz...a tu hop facet stwierdza że tak jest i już.
WESOŁE

PostNapisane: Śr gru 15, 2010 11:59 pm 

No że wygląda jak dziecko to bym nie powiedział. Model jadący sporą prędkościa, czy w drifcie czy skaczący itd nie wygląda na zabawke. Nie ważne czy elektryk czy spalniak. Kumpel miał xmodsa ciągnącego 50-60km/h. Uważasz, że wyglądał jak dziecko? Bo ja nie - mimo skali i napędu elektrycznego robiło to wrażenie.
A pro po przyspieszenia to z tego co MI wiadomo to elektryki wygrywają. Pokaż mi spalinke kręcąca backflipa z miejsca (to tylko przykład - wiem że po jakimś czasie "trik" się nudzi, ale dla gapiów na pewno jest efektowny)- elektryków i filmów z nimi w roli głownej można wymieniać sporo. I naprawdę poczekaj z oceną aż sam pośmigasz JATO. Jazda to jedno - praca z nim w domu to drugie. Pomagałeś któremuś przy modelu po jeździe czy podczas jak trzeba było regulować? Sądzę że odpowiesz że tak. A ile razy zdażyło sie urwać szarpanke/wyładować roto? Odpowiesz pewnie, że mało. Jednak czekaj z oceną aż będziesz miał swój nadajnik i swój model na torze. Wtedy możemy podyskutować ;)

Na sprzedaż skrzynki, organizery, pojemniki

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 12:00 am 

kamel50 napisał(a):
Zaur - czemu wyczuwam sarkazm? To ty zaczeles temat moto, ze mi wspolczujesZ

Tak, ja zacząłem o moto czytając twoje posty. Robisz wrażenie bufona i lansera, który wiedzę czerpie z gazet i opowiadań kolegów. Żebyś się nie czepiał, dodam, ze nie twierdzę , że taki jesteś. Zwyczajnie robisz wrażenie takiego.
A mój sarkazm dotyczył twojej wiedzy o moich umiejętnościach jazdy na moto. Wiesz. Ja nie miałbym odwagi powiedzieć czegoś takiego o kimś kogo całkowicie nie znam. Wiesz, mam trochę szacunku dla innych i pokory do życia.

Jeździłem kiedyś spalinką, ale ciągłe regulacje, zabawa paliwem i wiecznie nie naładowaną grzałką oraz uwagi ludzi na hałas skłoniły mnie do przejścia na elektro.

Kyosho HOR BL

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 3:07 pm 

Skończcie sie już przegadywać bo to bez sensu jest a tylko posty nabijacie....

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 4:07 pm 

A muj e-revuś przy 60 km/h podnosi się przednimi kołami i dachuje hehe ale mniejsza o to i to ma zalety i wady jak wszystko doradźmy koledze w sprawie kupna modelu

PostNapisane: Cz gru 16, 2010 4:25 pm 

Ja tak szczerze to w tej chwili bym koledze doradziłł najnowszego Traxxasa stampede vxl nie mam tego modelu , ale porównując starego stampede rwd jeśli dołożymy mu jesze napęd na 4 koła to hoho będzie niezły potworek. Slashem nawet ultimate nie poskaczesz tak jak stampede, ale to już twój wybór czy preferujesz Short course czy Monster

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona