Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: N mar 31, 2013 5:40 pm 
Administrator forum

Spalina mocniejsza pod jednym względem- jest lżejsza sporo i jak przy***** to zniesie gorsze dzwony. A na co do osiągów to cóż w spalinie nigdy nie wygenerujesz takiego momentu z silnika o ograniczonej przepisami do 3,5ccm pojemności i chcąc tankować co 10 minut a nie co 3 :P. Taki urok elektryka, mocy jest zawsze wszędzie i w każdym zakresie obrotów, ale brak 30 minutowego finału, pitstopów i otoczki z wyżyłowanym do granic możliwości wyjącym na prostej silnikiem to nie to :P. W każdym razie elektryk mocy ma więcej może też przez to, że przepisy w klasach wyczynowych są bardzo liberalne.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz kwi 18, 2013 8:52 pm 

Mając budżet rzędu 6000zł to co do podwozia wybieraj między: Mugen,Asso,Losi,Xray,Serpent itp. Silnik do spaliny to jak chcesz mieć wszystko naj to wybieraj między : Novarossi,Os,Alpha, Serwa:Hitec,Savox,KoPro, wydech do spaliny wziąłbym od OS chyba że kupisz silnik Alphe to jest zestaw z wydechem.
Trudno odpowiedź jest który model jest lepszy,każdemu w jednym podoba się to drugiemu to i tak koło się zamyka podsumowując nie da się określić który jest najlepszy.

PostNapisane: Cz kwi 18, 2013 9:36 pm 

bartipiast199 napisał(a):
Mając budżet rzędu 6000zł to co do podwozia wybieraj między: Mugen,Asso,Losi,Xray,Serpent itp. Silnik do spaliny to jak chcesz mieć wszystko naj to wybieraj między : Novarossi,Os,Alpha, Serwa:Hitec,Savox,KoPro, wydech do spaliny wziąłbym od OS chyba że kupisz silnik Alphe to jest zestaw z wydechem.
Trudno odpowiedź jest który model jest lepszy,każdemu w jednym podoba się to drugiemu to i tak koło się zamyka podsumowując nie da się określić który jest najlepszy.

Może przeczytałbyś cały temat zanim coś napiszesz? Wszystko było już napisane.

Team: RC-Bazarka

PostNapisane: Pt kwi 19, 2013 7:39 am 

Kierdaszan napisał(a):
Cześć :D znowu ^^
Tor nie będzie nie wiadomo jaki :D tak zwykły tor :) Na max 2 modele a nie 10 przecież ja nie będę organizatorem zawodów modelarskich :lol: tylko tak się po ścigać z kolegami 1v1 :D
Odnośnie tego Losi (benzyna) to mnie nie interesuje bo nie lubię benzyniaków :D wolę kosiarkę :lol: :lol: :lol: nie no żarcik.
Macie jakieś sugestie odnośnie modelu z parametrami jakie napisałem wyżej i odnośnie wypowiedzi , że przyjdzie 8latek i mnie zjedzie :) Nie wątpię bo może przyjść jakiś koksu co jeździ modelami od urodzenia :lol: i mnie zrobi modelem za 500zł :D ..
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich !!! :lol:

Ostatnio na treningach widziałem 7 latka i stawiałbym na niego...

Sposób zadawania pytań świadczy o tym, że nie masz pojęcia o czym rozmawiasz.

Robert

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3