Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 12:36 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 6:05 pm 

dzieki za rade, jest bardzo madra, nie przemyslalem tego do konca. Tak jestem z Wawy. Nie sadzilem, ze takich modeli jest az tak malo, myslalem, ze z 15 osob znajde w wace.(chociazby wystarczylo 5) Faktycznie jak nie bedzie z kim pojezdzic to troche bedzie lipa, ale patrzac na to z drugiej strony, to kto kupi taki model, jezeli jest ich tak malo i w kocu nikt nie bedzie mial modelu 1:5. Zabiles mi cwieka i mam teraz dylemat. A tak naprawde to najbardziej mi sie podoba sam tuning i polepszanie mozliwosci samochodu, im wiecej, szybciej z coraz lepsza zawicha to jest to. Chce glownie zajac sie wycisnieciem z takiego modelu coraz to lepszych osiagow i jego prowadzenia sie przy tych predkosciach. A tak wracajac do tematu, myslisz, ze wystarczy tu na forum krzyknac, kto ma takie cos, czy polecilbys mi jeszcze jakies inne fora lub grupy dyskusyjne.
Dzieki za rade i pomoc

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 9:30 pm 

Dobrze ze zapytales na forum. Proponowałbym też, żebys sie wybrał na jakieś spotkanie modelarskie w Warszawie (patrz dział spotkania) i zobaczył na własne oczy,czym ludzie jeżdzą. Przy okazji popytasz czy ktos ma, lub jest zainteresowany nabyciem, modelu on-road 1:5.

Może akurat kogos znajdziesz, ale ja bym się nie zdziwił, gdyby on-roada 1:5 nie było żadnego. Co innego off-road 1:5, takie by się pewnie znalazły. No ale zobacz sam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 9:35 pm 

dzieki za pomysl, a tak sie jeszcze zastanawiam, czy osoby, ktore maja mniejsze modele nie beda chcialy ze mna jezdzic, tak dla zabawy? przeciez nawet jak tor jest dla mniejszych to ja i tak sobie nie poszaleje, a bedzie to wymagalo ode mnie wiecej techniki jazdy, a mozna przeciez jezddzic wszedzie

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 9:50 pm 

Moim zdaniem nawet na 5 osob nie ma szans, mysle ze moze nawet nie byc nikogo. Modele te sa niepopularne i nie posmigasz z nimi. Rywalizacja z inna skalą to nie to samo.
Ja na twoim miejscu wybral bym off-roada 1/8 albo jakiegos on-roada w tej skali (lub 1/10) np serpent. Pośmigasz nim na zawodach, a pozatym troche ludzi ma takie modele.
Jesli mowimy o off-roadach to zawodnikow jest full i zawodów tak samo.
Takze przemysl to sobie.
Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 9:56 pm 

zgadza, sie to co mowisz, ale widzisz, ja zawsze mialem jakies inne preferencje niz wiekszosc (nie mowie o seksualnych :-) ), zastanwiam sie natomiast dlaczego nikt nie chce on road 1:5 , przeciez to super fury,moge kupic mniejszy, lub off rad ale to mnie tak nie kreci jak 1:5 on rad, moze uda mi sie nmowic pare osob, kto wie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 10:04 pm 

Jak kupować serpenta to tylko 960 :P .
Ja poleciałbym jednak off-roada.
Chociażby dlatego ze możesz pojeździć i po asfaldzie i po terenie.
I byś miał czym jeździć po polskich drogach :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 11:37 pm 

Dziad napisał(a):
zgadza, sie to co mowisz, ale widzisz, ja zawsze mialem jakies inne preferencje niz wiekszosc (nie mowie o seksualnych :-) ), zastanwiam sie natomiast dlaczego nikt nie chce on road 1:5 , przeciez to super fury,moge kupic mniejszy, lub off rad ale to mnie tak nie kreci jak 1:5 on rad, moze uda mi sie nmowic pare osob, kto wie.

a ja tam wole truggy
zakładam gładkie koła, usztywniam sprężyny, kładę amory, podnosze wahacze i po asfalcie śmigam prawie jak torówką. Jak chce na teren to apiać, 10min zmiany ustawień i latam po hopkach

te 60 czy 70km/h mi w zupełności wystarczy

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 01, 2007 3:48 pm 

Witam!
To, że jest taki a nie inny rozkład ilości egzemplarzy poszczególnych rodzajów modeli to nie przypadek a cały proces dostosowawczy. Oczywiście wchodzą w użytkowanie nowe rodzaje, ale nie jest to takie „bezbolesne”. Trzeba pamiętać, że te „zabawki” nie są takie tanie.
Od wielu lat bawię się samochodami, więc wiem to z własnego doświadczenia.
Wszystko determinuje miejsce do zabawy. Jazda on-road wymaga odpowiednich (drogich) torów. Jazda na parkingach modelem 1:10 może być uciążliwa i niebezpieczna. Trzeba mieć „oczy w koło głowy”. Jakie warunki bezpieczeństwa będziesz musiał zapewnić jeżdżąc 1:5? Torów on-road w kraju nie jest za wiele a te, co są to niekiedy ledwo starczają na „ósemki”.
Wnioski nasuwają się same. Dzięki temu mamy tak gwałtowny rozwój modeli of-road. W momencie, gdy zaczęto organizować zawody w tych klasach niektórzy zagorzali zwolennicy on-road zaczęli jeździć w klasach terenowych.
Zadałeś na forum pytanie, otrzymałeś odpowiedzi. Niestety niezbyt zgodne z Twoimi oczekiwaniami. Teraz sam musisz wytyczyć drogę, którą pójdziesz.
Teraz już chyba wiesz dlaczego z grupy dyskusyjnej skierowałem Cię na to forum.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 01, 2007 7:00 pm 

Tak, juz wiem i wielkie dzieki za to. To wszystko co piszesz troche przypomina mi cala nasza polske, nic nie ma i nie wiadomo co bedzie, troche to denerwujace, zeby nawet nie bylo torow dla modeli, nie wspomne juz o prawdziwych samochodach i motocyklach - np tor poznan to jest naprawde zenada. Wracajac do modeli, znam pare miejsc, gdzie mozna pojezdzic, ale tylko po 22giej, jezdzimy tam czasami samochodami. Nie wiem jak powinien wygladc tor z prawdziwego zdarzenia dla modeli, ale znam pare osob i moznaby z nimi pogadac o udostepnienie miejsca i to duzo miejsca, ale wytyczyc i zrobic tor na stale to byloby trudne, ciekawe czy budowa toru na same imprezy mialaby sens

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 01, 2007 9:12 pm 

szykue koła na asfalt do hella
jak będzie ciepło i dzień dłuższy to zamierzam zmów po asfalcie pośmigać troche jak rok temu RSem
chcesz, możesz się przyłączyć :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 3:30 am 

jesli szukasz czegos do 2500 , to poszukaj w produktach Carson... ale 4wd w tej cenie nie kupisz :?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 9:49 pm 

Co prawda 2wd ale może Ciebie zainteresuje.
- http://cgi.ebay.de/Carson-1-5-Mercedes- ... dZViewItem

- http://cgi.ebay.de/Carson-C5-Opel-Vectr ... dZViewItem

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 11:41 pm 

Witam,
Ja rowniez mam dylemat co do wyboru pierwszego modelu. Pozwolilem sobie na zadanie pytania w tym watku, mam nadziej ze Autor niebedzie mial nic przeciwko temu.
A wiec do rzeczy:
Ineteruje mnie model off-road(truggy), spalinowy, skala 1:10 lub 1:8, mozliwe ze z czasem bede chcial sie nim poscigac z innymi, pieniadze jakie chcialbym przeznaczyc na ten model to maksymalnie do 1700zl. W gre wchodza rtr jak i kit( cena z aparatura i serwami musi sie zamknac w/w)
Dotychczas zainteresowalem sie 2 modelami
a)lightning stadium 1:8
b)firestorm - i powiem szczerze ze w strone tego modelu bardziej sie przychylam. Przedewszystkim jest duzo tanszy, jako ze bedzie to moj pierwszy model to niechcialbym zeby pozniej okazalo sie ze wydalem sporo pieniedzy na model ktory lezy w szafie (firestorm w tym przypadku to mniejsze zlo).
Chetnie poznam Wasze opinie na tema tych modeli, glownie na teman firestorma( wiem ze model to nowosc i ciezko cokolwiek powiedzic, ale oko fachowca moze sporo wywnioskowac z dostepnych opisow :) )

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 8:21 am 

jak jeszcze niczym nie jeździłeś to 4wd jest łatwiejszy w prowadzeniu

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 9:29 am 

Niejezdzilem jeszcze niczym, ale caly czas zastanawia mnie fakt kosztow.
Jednak firestrom jest stosunkowo tanim modelem. Zawsze zostana dodatkowe pieniadze na ewntualne koszty eksploatacji. Czytalem troche na jego temat na forach zagranicznych, juz 2-3 osoby posiadaja ten model i jak narazie wyrazaja sie bardzo entuzjastycznie na jego temat.
Gdybym jednak zdecydowal sie na firestorm'a, jak wygladala by sprawa przyszlych wystepow w zawodach - wycztalem w drugim watku ze niema oficjalnel klasy dla tego typu modeli. Jednak moze udalo by sie cos zorganizowac na mniejsza skale, for-fun only :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona