Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 2:10 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 2:32 pm 

sorry, ale savage 25 tez do wolnych nie należy. Wystarczy dobre paliwo i precyzyjna regulacja :twisted:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 2:35 pm 

nie mowie ze savage 25 jest wolny tylko mowie zeby kupil 4.6 ss
Bo poprzeczytaniu odpoczatku zuwazylem ze kolegdze zalezy na osiagach i nie zawodnosci. 8)
A nie zapszeczysz ze 4.6 ss ma wiekszego kopa od 25

Szukam sponsora :D

Hpi Savage 4.6 ss
Futaba 3PM 75.990 MHz FM

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 2:53 pm 

no przecie wiadomo, że tak jest w istocie. .25 ma 0,4 konia mocy mniej. I pojemność mniejsza jednak o pół cm3

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 3:09 pm 

no i znowu mam ten sam problem już mniejsza z osiągami ale który z nich jest naprawde wytszymalszy bo już zgłupiałem

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 3:12 pm 

ja mysle ze sav ale niech sie wypowiedza uzytkownicy TNX

Szukam sponsora :D

Hpi Savage 4.6 ss
Futaba 3PM 75.990 MHz FM

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 3:24 pm 

Cycu napisał(a):
Savege jest nie zniszczalny nieraz walnolem nim w polt lub drzewo :lol:
Hpi ma licznych dystrybutorow i czesci to nie klopot i wedlug mnie czesci w przystepnej cenie w porownaniu do TNXa
Kup sava 4.6 ss albo x 4.6 ss ktory wyjdzie nie bawem inne savege na nie zwawe

PS. Cos wiecej lub to samo jest w temacie co kupic??

a i tu sie mylisz :] wcale nie jest tak ze czesciu musza byc drozsze od hpi :] wystarczy kupic te czesci od osob ktore np nie maja sklepu ale maja te czesci npo. ja tak kupowalem , jest o wiele taniej
tnx widzialem pare mocnych dzwonow i nic sie nie stalo bierz tnx tyle tych savow jest a takto bedziesz sie wyroznial :D tnx to naprawde swietna amszyna savage zreszta tez ale wybral bym tnx'a :]

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 3:30 pm 

no akurat cena tnx'a mam o pare złoty większą dlatego cena niema znaczenia ale od początku bardziej byłem za tnx'em tylko po przeczytaniu wielu postów jaki sav jest wspaniały to pomyślałem że może faktycznie jest lepszy ale i tak wezme TNX

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 3:32 pm 

No i to mi się podoba. Jak w reklami Koka Koli ;-) Bijmy brawo dla tego Pana, który nie ulega polskiej modzie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 3:37 pm 

to nei moda tylko wygoda :D Mieć sava jest wygodnie, prynajmniej jak dla mnie. Bo co sie nie rozwali to taniocha jest, mozna kupowac do woli. Jedyna rzecz jaka mi sie popsuła to wydech za który zapłaciłem chyba 15 zł używany i hula jak tzreba. 15 zł i koniec ywdatków na sava przez calutki sezon. No może poza paliwem, a apatetyt faktycznie ma niezły ;] Bierz co chcesz, i z jednym i z drugim sie nieźle naużerasz ;] Powodzenia ;]

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 08, 2006 5:20 pm 

jesli chodzi o zuzycie paliwa przez silniki stosowane w savage'ach to nie jest ono wcale takie duze... wychodzi niecaly litr na godzine przy nonstop ostrym lojeniu sprzeta...

kwestia stylu jazdy, regulacji, przelozen w napedzie, dobrania swiecy... jezdzac na "cieplej" swiecy gdy na dworze jest goraco sami powodujemy zwiekszone zapotrzebowanie na paliwo... wartosc cieplna swiecy ma kolosalny wplyw na osiagi i spalanie... dodatkowo jezdzac na duzym "przelaniu" meczymy caly uklad korbowo-tlokowy...

dochodzi jeszcze kwestia samego uszczelnienia silnika... jezeli coraz bardziej poci sie silnik w okolicy przedniego lozyska wiecej paliwa idzie w gwizdek... dodatkowo trzeba pamietac o oringu, ktory uszczelnia walek rozruchowy, w pokrywie skrzyni korbowej (fabryczne silniki .21, .25 i inne z oneway'em na wierzchu).. w fabrycznych silnikach .21 i .25 trzeba zastosowac lozysko 607 2RS (podwojnie kryte)... wewnetrzna oslonka nie zaszkodzi lozysku gdyz nie jest to uszczelnienie cisnieniowe, zawsze troche mieszanki do niego sie dostanie i smarowanie bedzie zapewnione... zwiekszy sie za to "cenna" kompresja w karterze co ulatwi przeplukiwanie...

pod PKIN'em w ten straszliwy upal na eliminacjach S25 nie zuzyl wiecej jak 5mm przed laczeniem polowek zbiornika w czasie 5min wyscigu i rozgrzewki przed nim... temperatura nie byla wieksza jak 125st C... swieca R6.... wychodzi niecale 100cc paliwa... przez dwa dni zawodow przepalilem niecaly litr paliwa.... teoretycznie przy dotankowaniu po rozgrzewce pod korek przed samym startem do 10min biegow finalowych moglbym jechac bez dolewania w pit-stopie... ale wolalem nie ryzykowac... :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: N sie 13, 2006 1:46 am 

jakie te savy doskonałe. Chyba se zakupie jednego 8) :lol: :lol: :lol: ................................................................................................................. :D ŻARTOWAŁEM :D mam MAXXa ;) TNX jest tez bardzo wytrzymały po kilku przeróbkach, lecz gdy sie chce skakac z " 3 pietrowego garazu" to Sav sie troche miej połamie niz TNX :lol: bo jest pancernie masywny ogólnie

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: N sie 13, 2006 11:44 am 

może i połamie się mniej od TNX'a a;e ja niebęde nim tak skakał co najwyżej jakieś małe skoki mi najbardziej zależy na jeździe a nie na lataniu

Tytuł:
PostNapisane: N sie 13, 2006 7:30 pm 

takie skoki jak nasze dziosiaj?:) http://www.yousendit.com/transfer.php?a ... erek@wp.pl

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: N sie 13, 2006 8:52 pm 

hmm... małe takie jakieś no to tnx bezproblemowo zniesie

Tytuł:
PostNapisane: N sie 13, 2006 9:49 pm 

to były takie małe dla ludzi skakania dla pokazu młodym adeptom RC w przyszłosci a na torze sie ostrzej zabawiamy : http://fsong.info/html/licz.php?dn=FSO_Movie_7.avi :) po takich skokach w TNXie pękł bak paliwa z drobne

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona