Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 15, 2026 7:00 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:01 pm 
-=ADA$=-

ale nadal nie wiem dlaczego z normalnymi kolami nie moglby startowac?? bo to ze z wiekszymi kolami od sava bylyby uszkodzenia wieksze to pewne, ale nie trzeba zmieniac kol.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:02 pm 

sadze ze w ok. W-wy byloby ok. 5-6 osób... startujacych w roznego typu ST (stadium truck)...

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:28 pm 

przepisy powstana najprawdopodobniej na zawodach a beda tworzone przez aktywnych zawodnikow a nie teoretykow. na forum juz bylo kilka beskutecznych prob ustalenia przepisow MT, a to dlatego ze zabieraly sie za to osoby, ktore nie byly tym tak naprawde zainteresowane. a do tego czasu bedziemy stosowac zasady zdrowego rozsadku.

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 9:56 pm 

Bugi napisał(a):
no wlasanie co to jest prawdziwy MT i co go klasyfikuje......... :?: skala, poj. silnika........ :?: :?: rownie dobrze w kalsie MT moge startowac tym:
Hot Bodies 1/8 Lightning Stadium RR
Hot Bodies 1/8 Lightning GT Truck

Czyli co wychodzi ze trzeba przepisów....... :mrgreen:

Ciagle masz zal za te przepisy ? (spokojnie bedzie czas przepisy sie ustali.. ludzie startujacy w mt zdobywaja doswiadczenia na zawodach i dzieki temu przepisy beda dostosowane do polskich realiow) . Problem zdefiniowania mt niewatpliwie na tym etapie jest dosc znaczny ale to da sie zrobic. Wiekszym problemem jest takie wyznaczenie przepisow aby truggy nie startowalo razem z mt tylko zostalo oddzielna klasa. W Usa w zaleznosci od toru w jednych zawodach dopuszcza sie truggy z mt w innych nie. BArdzo wielu ludzi przestalo scigac sie rasowymi mt i przesiadlo sie na truggy zeby moc powalczyc... Moim zdaniem LSP i jemu podobne nie powinny byc dopuszczone do klasy MT poniewaz znacznie ja zaweza . Pozyjemy zobaczymy . Sorry za "uprowadzanie tematu" . Bugi masz moze jakis pomysl zeby skonstruowac tak przepisy aby cacka HB przniesc do oddzielnej klasy(widze ze jestes mocno nimi zainteresowany) ? Ma to to centralny dyfer? Jak tam jest z wysokoscia silnika? itd.. :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:01 pm 
-=ADA$=-

ale chodzi mi o to czy wstepnie (oczywiscie) mozna okreslic zakres "Zdrowego rozsadku", to na pewno ulatwi zycie nabywcom nowych modeli, i pozwoli na pewne roznorodnosc, bo nie powiesz mi ze wyscich 10 savagow nie bedzie chociaz odrobine nudny, w klasie gdzie moze byc 10 roznych aut.
Zasadnicze pytanie to co sie bedzie kwalifikowac jako MT, czy wymagany jest 4x4 (wyklucza S-maxx'a), czy bedzie okreslony przeswit minimalny, lub inne wymiary, ktore dyskwalifikowalyby MT2 jako auto do startu w klasie MT.

Chodzi mi o to, co napisal Dawid, zeby ktos nie kupil auta (majac mniejszy budzet) liczac na starty w zawodach, a pozniej sie dowiedzial ze jego auto ma np zbyt maly rozstaw osi

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:14 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
bo nie powiesz mi ze wyscich 10 savagow nie bedzie chociaz odrobine nudny, w klasie gdzie moze byc 10 roznych aut.

Będzie to tak samo nudny wyścig jak wyścig 10 bagusów :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:18 pm 
-=ADA$=-

wiesz jak juz piszesz warto zebys czytal do konca, napisalem ze w wypadku gdzie mozna wystartowac 10 calkowicie roznymi autami.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:22 pm 

Dobra bo znowu sie pozabijamy............ Jak tu mówić o przepisach dla modeli których frekwencja na zawodach jest nijaka :? i jeszcze jakby to podzielić względem pojemności silnika to hoho.......

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:28 pm 

Jak narazie to różnorodność ogranicza się do 2 modeli no i do 3 na zawodach w Tarnowie, bo wkońcu mój przyjaciel z T-maxx'em wystartował :)
Czyli mamy Revo, Savage i T-maxx
Dla mnie to może ten MT2 z nami startować zaliczy pare dzwonków z MONSTEREM i po zawodach.
Chciałbym żebyś na następnych zawodach pokazał mi dwa takie same Savage, bo z Revo to nie będzie problemów :D Jak się pojawi 10 takich samych modeli na zawodach to rzeczywiście będą nudy. Tylko dlaczego na świecie jest wiele wyścigów aut tej samej marki ?? Nudne są ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:36 pm 
-=ADA$=-

roznorodnosc przynajmniej w tarnowie byla calkiem sympatyczna, 3 savy, 2 ravo i maxx, to juz jest cos ciekawszego, i bardzo mi sie podoba podejscie Macka, i wlasnie to chcialem uslyszec, jak ktos chce tym startowac to nikt nie bedzie mu tego zabranial, moze bedzie wolniejszy, czy slabszy od innych, ale to jest wylacznie sprawa wlasciciela. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 10:44 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
moze bedzie wolniejszy, czy slabszy od innych, ale to jest wylacznie sprawa wlasciciela. Pozdrawiam

Wlasnie o to chodzi ze MT2 moze byc najszybszy z calej stawki. Model wazy polowe z tego co i tak juz lekkie Revo, daje mu to przewage w przyspieszeniu oraz trzymaniu sie na zakretach. Jedyna szansa dla innych zawodnikow moze byc proba staranowania go w czasie jazdy, model raczej delikatny i nie bedzie stanowil wielkiego problemu dla prawdziwych monsterow.
Co do przepisow to dlaczego nie wykorzystac tych stosowanych w USA (podawalem juz dwukrotnie link na forum). W klasie MT, silnik musi znajdowac sie minimum 38mm (1.5") od podloza przy w pelni skompresowanym zawieszeniu, wtedy kiedy dyferencjaly lub inne najnizsze elementy podwozia dotykaja ziemi.
http://www.22benjamin22.com/

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2005 11:38 pm 

Macie stadium trucki zacznijcie się organizować, na przykład na wzór warszawskich spotkań MT pokażcie swoją siłę.
W ilości siła :twisted: . Masz samochód off-road lub zastanawiasz się co kupić - przyjedź (30-31 lipca) do Murowanej Gośliny! Oczywiście ze swoim modelem. Jeśli pojawia się choć trzy mt2 lub podobne to myślę ze warto rozkręcać nowa klasę a to naprawdę świetne samochody, ale pomysł by jeździły razem z savem, reviakiem, t-maxxem, tnxem nie bardzo mi się podoba.
Co będzie jeśli mt2 je objedzie i zmonopolizuje klasę monster truck? To już nie będzie fajnie. Bo właśnie w tej różnorodności siła. Pomyślcie jak by się z Polaków nabijali w stanach gdyby się dowiedzieli ze w polskiej klasie MT jeżdżą same stadium trucki i truggy.

A co do savów bardzo dużo ich fotografowałem a jeszcze więcej widziałem i mogę powiedzieć ze jest to wdzięczna maszyna bo już po miesiącu jazdy ma bardzo indywidualne rozwiązania. A już na pewno na zawodach nie będzie dwóch takich samych savagy

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 09, 2005 6:58 am 

Czy Wy naprawde musicie byc tak klutliwi? Dzieki Waszej klutni temat leci na klodke.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2