Ja z racji ilości modeli mam sporo różnych serw i moje doświadczenia są następujące. Serwa Tower-pro 955 nie są złe ale jednak pali się elektronika, miałem 3szt i w jednym po kilku jazdach pojawił się dymek. Obecnie jest nowa poprawiona seria oznaczona różową naklejką gdzie podobno zlikwidowano ten problem:
http://www.allegro.pl/item806819208_ser ... _nowe.htmlSerwa HITEC posiadam tylko z serii 945 oraz 645 analogowe 9kg, mają się dobrze jednak po sezonie dostają luzów i trzeba wymieniać zębatki najlepiej z łożyskami. Podobnie jest w Tower-pro z tym że zębatki są w chinach po kilka zł a do HITECA po kilkadziesiąt. Bardzo dobre serwa robi
JR, kupiłem na aukcjach od 1$ w 2008 chyba z 6szt
Z270 ,
Z590 Z650-na skręt dwa ostatnie są dość szybkie i świetnie spisują się w on-roadach. Dobra alternatywa do Off-roadów to serwa produkowane przez CEN RACING, nie mam w tej chwili zdjęcia ale w wolnej chwili poszukam i dodam. Mają zieloną naklejkę na której najczęściej podana jest w prosty sposób siła w kg/cm2. Mam takie dwa serwa o mocy 10kg i dają radę nawet w savage, są szybkie i nie psują się wcale - polecam wszystkim !