Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 30, 2026 2:35 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt maja 29, 2009 6:10 pm 

@Speedyman
Ad 1.Oczywiście że można- różne zębatki, silniki w końcu różne zasilanie, sens tuningu jest.
Wiele osób ma złudne przeczucie iż jeżeli model micro 1:18
jest w cenie kiepskiego modelu 1:10 to oznacza że model 1:18 jest także kiepski.
Modele takie jak xray, Team asso są modelami bardzo dobrymi,najlepszymi w swej kategorii

Lecz przeróbki powinny być robione z umiarem-części do mikrusów są tańsze
od części innych modeli więc czemu by nie pokusić się o tuning full alu lub carbon,
czasami niektóry tuning nie ma sensu. Więc trzeba z umiarem.

A czym się różni asso od bonzera?
Samym wykonaniem, możliwościami tuningu, modele asso są w większości modelami klasy zawodniczej.

W terenie leśnym mikrusem nie jeździłem więc się nie wypowiem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So maja 30, 2009 2:43 pm 

bonzer - podróba TL-01 skala 1:10

RC18B - po podniesieniu da rade w lasku/parku - ale i tak często bedzie się zawieszał/przewracał na przeszkodach.
Niestety, asso 18'tki mają manie zasysania piachu w zebatki ;)

PostNapisane: So maja 30, 2009 5:31 pm 

Oj, tak. Ciągną ziarenka piasku strasznie. Nawet na brudnym asfalcie. Ale można zrobić osłonkę. Albo po prostu wyciągać kamyczki.

PostNapisane: So maja 30, 2009 8:13 pm 

no fakt, czasami co 5 min postoj, odkrecenie osłony dolnej zebatki odbierającej i skalpelologia :D
ziarna piasku wbijaja się w plastikowa zębatkę.
Szczerze nie wiem jak dobreze zabudowac te zebatki, jest gdzies link na forum do "manufaktury" w USA - robia dobre osłony do RC18 i b.dobre łączenia układu sterowego ;)
Jak by tylko ktos sprowadzil w wiekszej ilosci, bo koszt sciagniecia jednej sztuki jest hmm wysoki.

PostNapisane: So maja 30, 2009 9:08 pm 

Ja nie rozkręcam, szpileczką wydłubuje z miejsca.

Jak znajdę, to wrzucę tu projekt osłony.

PostNapisane: N maja 31, 2009 10:21 am 

A co powiecie o on-roadzie - Micro RS4? Dobry model do driftowania?

Jakies uwagi? Bo rozmyślam co ja na prawdę chce (mam 2 offroady) a chętnie bym podriftował...

PostNapisane: N maja 31, 2009 7:41 pm 

Do driftu zdecydowanie lepiej wziąć dziesiątkę.

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 8:37 pm 

Pobrałem i zainstalowałem ten symulator VRC z strony http://www.virtualrc.com/ jednak nie idzie tego uruchomić. Pierwsze coś się tam pyta, daje
"yes", potem wyskakuje błąd. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to był bym bardzo wdzięczny. Screena z problemem mogę wysłać na maila, bo tu nie widzę takiej opcji.

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 8:40 pm 

musisz dodatkowo ściągnąć tory z strony vrc, w podstawowej paczce ich chyba nie ma

PostNapisane: So cze 06, 2009 9:21 pm 

Witam
Model i tak będę kupował za jakiś miesiąc, więc pozwoliłem sobie jeszcze czegoś poszukać. Moją uwagę przyciągnęły następujące samochody w skali 1:18.

1.Po głębszym przemyśleniu wersji RC18B, doszedłem do wniosku ,że lepiej było by zainwestować w http://modele.sklep.pl/product_info.php ... 003383ba8a z tego co wyczytałem tutaj już nie ma takiego problemu z zębatkami. Możliwa jest też zakupienia wersja modelu na podwoziu MT, czyli http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=4438 co waszym zdaniem będzie lepsze do tzw. warunków leśnych?

2. Moją baczną uwagę przykuł model http://www.sklep.rcracing.pl/product_in ... ts_id=3938 oraz http://www.sklep.rcracing.pl/product_in ... ts_id=3939 , czy możecie mi coś o tych modelach powiedzieć ,jakie są wady ,co się psuje i oczywiście co lepsze X-ray'ie czy Team Associated, co będzie lepiej się sprawdzać w jeździe po lesie ?

Pozdrawiam

PostNapisane: So cze 06, 2009 9:26 pm 

Nikt ci nie powie, co lepsze, bo Asso i Xray są na tym samym, wysokim poziomie. Wersje T i MT od Asso bardzo mało się różnią. Wybierz tę, która ci się bardziej podoba. Ja jeżdżę Asso RC18MT i jestem bardzo zadowolony. Możliwości terenowe nie są tak małe, jak skala :D

PostNapisane: N cze 07, 2009 10:00 am 

Wersja T o ile mi wiadomo jest najczęściej spotykaną na zawodach.
Więc w razie ewentualności zawodów bym się na T zdecydował

PostNapisane: Śr cze 10, 2009 9:38 am 

Mam jakieś Déjà vu - tak jakbym już pisał kilkanaście razy na tym forum o małym asso :lol:

Przeszukaj dobrze forum, to dowiesz się wszystkiego, a tak skrótowo mogę napisać:
-zdecyduj do czego chcesz model, bo coś do wszystkiego jest do niczego,
-jeżeli zawody, to nie będę się powtarzał - lepiej jak pozostali koledzy będą się produkować,
bo mnie to w ogólę nie ciągnie patrząc na to co się u nas dzieje :roll: ,
-jeżeli model do zabawy to ASSO!! Żadne podróbki, carsony, itp. IMO lepsze jest też od xraya
ponieważ części są tańsze (a przynajmniej były - dawno nie sprawdzałem, bo nie potrzebowałem :D),
jest wytrzymalsze i wybacza więcej błędów, aczkolwiek xray to jedyna alternatywa dla asso,
-asso marnuje się na asfalcie, choć też może przynieść trochę radochy, najlepiej się spisuje
w skateparkach, czystych torach off-roadowych, i wszelakich hopach (na rowerowych itp. też
choć im czystszy i równiejszy podjazd tym łatwiej i efektowniej można skakać),
-nie polecam zbytniego tunigu, osobiście mam alu. amorki (tylko dlatego, że była okazja ;) ),
mip'owskie CVDki - zwykłym półosiom zdarza się wypaść - rzadko, bo rzadko ale trzeba albo
przygotować się na poszukiwania, zaopatrzyć się w kilka zapasowych, albo zestaw CVDków,
oraz najważniejsze IMO: alu. układ kier. - plastikowe orczyki lubią się łamać, MIP'owskie
dyfry (kielichy) - przydatne jeżeli napędzamy model czymś lepszym od standardowego blaszaka,
aha i odradzam drążki regulowane - stalowe złamałem po 1 hopie, tytanowe po pięciu...
-osłonę można kupić np. od DP choć i ją trzeba doszczelnić gąbką na łączeniach, można zrobić
samemu - pdf z projektem zamieszczałem tutaj na forum, lub jeżeli nie mamy niczego to radzę
ściągnąć dolną pokrywę - kamyki rzadziej wbijają się w odbiór, bo odrazu wypadają, a jeżeli
zdarzy się, że coś wpadnie to wystarczy mieć zawsze przy sobie nożyk (5s. i po problemie ;) ),
-wersje T, B i MT różnią się wyłącznie budami, kołami i ewentualnie zębatkami (odbiór, atak),
wersja R ma jeszcze inne wieżyczki, krótsze wahacze, drążki, osie i półosie - osobiście polecam
MT, ponieważ ma największe koła dzięki czemu może pokonać trudniejszy teren, a podczas
skoków dużo łatwiej nim balansować,
-na koniec dodam, że do bashu najlepsze są standardowe plastiki - model mam od ponad 2 lat
i wciąż jeżdżę na standardowych wahaczach, plastikowych drążkach, itd. - drążki jak wyżej
pisałem testowałem stalowe i tytanowe, a i tak wróciłem do plastików, które dostałem razem
z modelem :)

Jeżeli ktoś potrzebuję pomocy, rady apropo Asso to walić śmiało - gg podaję wyłącznie na PW,
i bardzo proszę przeszukać wpierw to forum, bo na głupie pytania odpowiadał nie będę ;)

Pozdrawiam osiemnastkowych maniaków! 8)

P.S. Uwazam, że asso (szczególnie MT) spokojnie da sobie radę w lesie - choć to zależy
oczywiście od samego lasu, bo na torach do trialu, czy crawlingu to raczej odpada :mrgreen:

PostNapisane: Cz lip 02, 2009 1:22 pm 

cze wszystkim evolter na dzien dzisiejszy co sie oplaca do rc18b standart w sensie bez zadnego tuningu jaki silnik dac inny bo bezszczot nie widze taniej niz 250zl (ezrun) a bardziej mnie kreci szczotka bo mam 8.4V npiecie wiec jak wymienie silnik to mi wystarczy, slyszałem o trinity micro monster ale nie uchwytny w kraju i to mnie martwi

PostNapisane: Cz lip 02, 2009 11:06 pm 

Alu układ kierowniczy. Silnik? Jeśli szczotka, to Minimax, ale trzyma wysoką cenę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona