Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 10:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 8:16 pm 

dzięki. Nie chodziło mi oto abym zawsze jeździł po domu lecz tylko w zimę lub w deszczowe dni. Losi mini t nie chce ponieważ jets za mały. Ja myślałem jeszcze sharku od lrp........ ale moz ezainwestuje w v-ray ale to dopiero pod choinke może cos dostane oczywiście jeśli dołożę..........bo w tym roku mikołaj sknerzy...........................

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 8:38 pm 

ja zawsze biore kase na mikołaja i sobie coś kupuje :P

bo co, powiem babci "chcę opony do truggy", ciekawe co by kupiła :D

wracając do tematu kup jakąś fajną używke micro, ktoś w sprzedam dał ogłoszenie na rc18mt z wieloma dodatkami.

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 8:53 pm 

no ale znowu dzis rozmawiałem ze starszymi i bylo tak samo jak poprzednio. Nie wiem co robić. Do twina tuningu nie ma i poostaje mi tylko tamiya tb 02........ i LAMA V4(chyba mój najlepszy zakup) :D
Rodzice powiedzieli ze najblizszy model moge sobie kupić za 1 lub 2 lata :x :? :(

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 12, 2008 8:58 pm 

Sprzedaj, kup inny i powiedz że wymieniłeś, za dorzuceniem pakietu. ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 13, 2008 12:49 am 

skoro masz problem ze starymi to zrob numer taki jak ja z zona zeby nie marudzila ze znowu cos nowego mam

1. najpierw przychodzi paczka z nowa buda do starego modelu
troche ja musisz jakos zamontowac i sie pochwalic ze teraz to model ladnie wyglada jak juz minie troche podminiasz podwozie i caly czas w domu wszyscy wiedza ze masz ciagle jeden i ten sam model :wink: :wink:

(chyba ze sie znaja na RC to to nie przejdzie)

2.wez sobie go przerob zobacz na moj post o bonzerku

to twina mozesz dac:
alu wiezyczki i nowe amortyzatory z wiekszym skokiem
alu wahacze i alu zwrotnice
mozesz wpakowac 2 inne silniki np.Tamy TZ ale wtedy jak nie masz regulatora elktronicznego to tez nowy regulator

radoche bedziesz mial ze masz juz inny model a jak wymienisz bude na troche inny ksztalt i kolor to juz jakbys mial inny model

i to na tyle

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 13, 2008 7:32 am 

Ja mam inną propozycję. Konrad, porozmawiaj z tatą jak mężczyzna z mężczyzną że po prostu nieświadomie kupiłeś kiepski model i chcesz się go pozbyć. Na to tata powie to co powiedział wcześniej "synu, wydałeś na niego dużo pieniędzy więc nie ma mowy żebyś teraz sprzedał za pół ceny, musisz przemęczyć się z nim rok albo dwa". Rozumiem Twojego tatę bo w ten sposób chce Cię nauczyć szacunku dla niełatwo zapewne zarobionych pieniędzy. I tu popieram go ALE ! I tu przechodzisz do kontrataku i mówisz "Tato czy gdybyś kupił prawdziwy samochód, który po kilku dniach okazałby się niewypałem, niewygodny, nieekonomiczny, wciąż psujący się, z niedostępnymi częściami, który więcej czasu spędziłby u mechaników, czy trzymał byś ten samochód rok albo dwa czy przyznał się do błędu i nawet ze stratą pozbył się złomu?" Tata pewnie odpowie, że nie doszłoby do takiej sytuacji bo on każdy zakup dokładnie analizuje i tu znów przechodzisz do kontrataku i mówisz, że jesteś jeszcze małym chłopczykiem, który popełnia błędy ale wyciąga z nich wnioski i obiecujesz dokładnie przemyśleć następny zakup. Może to poskutkuje?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 13, 2008 11:13 am 

Popieram zdanie Pana Przemka Morawskiego - to moim zdaniem doskonały sposób - poprzez konstruktywną rozmowę.

Co do zmiany karoserii hmmm ja wymieniłem tylko opony na takie o innym bieżniku a zaraz był w domu tekst - "znowu coś kupiłeś, tyle kasy już w ten model wpakowałeś etc" :lol:

Rodzinka bywa spostrzegawcza :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 13, 2008 8:11 pm 

Niestety wszelkimi sposobami próbował namówic rodzicó ale nic z tego nie wyszło. Musze zadowolić się twinem. Zamontuje mu olejowe amorki i wyższe wieżyczki alu, łożyska i jakiś mocny silnik( jak przez następny rok sobie uzbieram to kupie sobie mambę). Jeśli ona rozwali twina to będę ją miał do tb. Pozdro!!!!!!!! dla wszystkich i dzięki że włanczliście się w temat i mi pomagaliście. DZIĘKI

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2