Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 6:50 pm 
Witam. Zakupiłem licznik rowerowy i nieststy przy 9,3 km/h zatrzymuje się: nie jest w stanie zczytać tak dużych obrotów. :(

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 7:15 pm 

A jak by postawić rower do góry kołami, i przyłożyc model do przedniego koła, to licznik rowerowy pokaże, z jaką prędkością kreci się koło, czyli prędkość do jakiej model rozpędził koło. Problem w tym, że kontakt z kołem roweru będą miały koła z jednej strony modelu. Ale koło rowerowe nie stawia takiego oporu, więc dyferencjały nie powinny za bardzo pracować.

Ostatnio edytowano So cze 21, 2008 3:20 pm przez orcio, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 7:28 pm 
Ale wszystko sprowadza się do obliczenia Vmax w warunkach jazdy (opory toczenia, opory aerodynamiczne i.t.p.), a nie teoretycznie, lub na takiej prostej "hamowni" :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 20, 2008 10:10 pm 

to może dyktafonik i efekt doplera, program pomiarowy do ściągnięcia za darmo z sieci, tylko warunek musi być zachowany, że w czasie pomiaru nie ruszamy cyngla gazu jest w pozycji max, jak się domyślam

Robert

Tytuł:
PostNapisane: So cze 21, 2008 1:21 am 

ja myślę, że najlepiej będzie sprawdzić gdzie stoi policja z radarem i wyskoczyć z za winkla modelem z 45 km/h na liczniku... Czy poczujesz się wtedy lepszy? Ludzie po co wam to??? Po co mierzyć prędkość, no chyba, ze szykujecie się na wyścigi na 1/4 mili

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 23, 2008 7:41 am 

Chłopaki, ciut lenistwa i wszystko się znajdzie, niemcy mi to podpowiedzieli: Hot Wheels wyprodukowało już dawno do swoich modeli prawdziwy radar :) Zasilany 4 paluszkami ma zakres do 160km/h, dokladność porównana z policyjnym o ile pamiętam wykazała pryz 160km/h różnicę 4km/h, więc git uważam. Miałem, bawiłem się, jest super, ma poprostu mały zasięg tylko i czasem ciężko trafić w pędzący model, ale mierzy idealnie.

http://www.allegro.pl/item382895667_rad ... nowy_.html

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2