Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 6:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wybór truggy
Jammin X1 RTR 64%  64%  [ 32 ]
Mutilator truggy RTR 4%  4%  [ 2 ]
Hyper ST RTR 14%  14%  [ 7 ]
RTR HELLFIRE TRUCK 18%  18%  [ 9 ]
Liczba głosów : 50
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:05 pm 

protrek weź jammina wydaje mi sie najlepszy ze wszystkich i chyba najdroższy :P To jest twarde cacuszko

www.rclublin.fora.pl

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:16 pm 

widziałem jammina(silnik jammin .28 ) kit vs helene ss tylko nie pamiętam jaki silnik miał helifire. Pojedynek był dość wyrównany jeżdżąc na prostym placu.

Zobaczę jeszcze mam czas jak wybiorę to dam odpowiedź...

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:18 pm 

piotrokej napisał(a):
widziałem jammina(silnik jammin .28) kit vs helene ss tylko nie pamiętam jaki silnik miał helifire. Pojedynek był dość wyrównany jeżdżąc na prostym placu.

Zobaczę jeszcze mam czas jak wybiorę to dam odpowiedź...

Tamten Hell mial wlasnie LRP .28 spec 3 taki sam jak Tomek Przybylski , na dlugiej prostej hell wtedy troche odchodzil ale za to jammin znacznie wygrywal na starcie.

Moim zdanim oba modele sa godne uwagi. Osobiscie wybralem jammina , ale wtedy hell w PL nie byl jeszcze w promocji , teraz jego cena jest bardzo dobra.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:25 pm 

hmm a to jest zalezne od modelu czy bedzie startowac szybciej albo czy bedzie mial wiekszego v maxa? Zalezy to raczej od silnika, przelozenia czy regulacji silnika.

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 8:29 pm 

No masz racje i ja w moim poscie porownalem wlasnie silniki LRP i Jammin w obu samochodach .

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 9:00 pm 

popatrz na to hell ok.1700zł ofna jaminn(czy ak to sie pisze) ok 2300 -500 popatrz jaka różnica nie lepiej kupic hela i wsadzic mu cos potężnego ??

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 10:13 pm 

Jakub Wroński napisał(a):
No masz racje i ja w moim poscie porownalem wlasnie silniki LRP i Jammin w obu samochodach .

a ja zrozumialem ze hell mial lrp a jamnik jammina .28 :lol:

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 10:34 pm 

jeździłem hellem, teraz jeżdżę jamminem
nie wygrywa model tylko kierownik
jednak z moich obserwacji wynika jednoznacznie, że stopień dokładności wykonania i trwałości elementów jammina jest o niebo lepszy.
W hellu pomyłką jest przekładnia na dyfrach. Nie wiem kto wymyślił tam atak 10T. Zęby nie zachodzą na siebie w pełni i wystarczy mocniej ustawić przedni hamulec, żeby po 15min ostrego hamowania usłyszeć jak przeskakują starte do połowy zęby. Płyta pod silnikiem pęka na tylnej wewnętrznej śrubie, jest tam za mały przekrój i naprężenia robią swoje, ja to rowiązałem dodatkowymi śrubami między srubami silnika. Kielichy wałków hpi są mięciutkie jak ruska stal. U mnie po wstawieniu RB i tylko dotarciu silnika wgniotym miały po milimetr albo lepiej. Liczyłem, że w SS będą HD jak w savie SS, ale niestety. Musiałem dorabiać kielichy dyfrów z tych od sava SS. Te same elementy w ofnie po połowie sezonu i ponad godzinnej jeździe w 6h w Piasecznie miały jedynie startą oksydę.
Tak samo zużyte były zębatki zewnętrzne na dyfrach.
Jammin po tych 5-6l w zawodach ma mniejsze luzy niż miał nowy hell.

Oba modele świetnie sie prowadzę, jednak hell wymaga niestety częstszych napraw eksploatacyjnych. Poprawić należy zabezpieczenie sworzni wahaczy, stale kontrolować serwosaver bo sie wyciera i model przestaje skrecać, delikatnie trzeba wkręcać śruby w plastiki. Za to dostęp do części jest lepszy.
W jamminie trzeba poprawić hamulec (popychacze), ja wstawiłem podwójne tarcze od hypera, na asfacie wyhamowują model z pełnej prędkości na 2-3 metrach bez blokowania kół. Zmieniłem też mocowanie karoserii z przodu.

ale to Ty wybierzesz i Ty będziesz potem śmiał się lub płakał

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 06, 2008 10:41 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
W jamminie trzeba poprawić hamulec (popychacze), ja wstawiłem podwójne tarcze od hypera, na asfacie wyhamowują model z pełnej prędkości na 2-3 metrach bez blokowania kół. ł

a mozesz podeslac mi jakies zdjecie jak to wyglada bo jammin faktycznie slabo hamuje :?

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 8:11 am 

robson99 napisał(a):
W jamminie trzeba poprawić hamulec (popychacze), ja wstawiłem podwójne tarcze od hypera, na asfacie wyhamowują model z pełnej prędkości na 2-3 metrach bez blokowania kół. ł

a mozesz podeslac mi jakies zdjecie jak to wyglada bo jammin faktycznie slabo hamuje :?

nie mam fotek
układ nie wymaga żadnych modyfikacji, po prostu odkręcasz śruby prowadzące klocki i na to miejsce wkręcasz dłuższe śruby z podwójnymi klockami i sprężynkami między nimi. Jest to kompletny układ hamulcowy od któregoś hypera czy violatora, już nie pamiętam teraz. Dwie tarcze mieszczą się spokojnie na seryjne kielichy dyfra centralnego.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 2:10 pm 

robson99 napisał(a):

Tomku, hamulce masz 4sztuki czy tylko 2 na przód lub tył sam?

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 3:08 pm 

dwie tarcze na przód i dwie na tył
a hamował tak na asfalcie w czasie 6h w Piasecznie w grudniu na końcu dużej prostej

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 4:00 pm 

dzieki, juz dokonalem wlasnej modyfikacji, na metalowych klockach dokonalem malych naciec, narazie jest dobrze, ale jak moj patent nie zda egzaminu, to zastosuje Twoj
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 7:20 pm 

Od pół roku jestem posiadaczem Hypera ST RTR. Dwaj moi koledzy mają Hellfire'ry więc moge porównać te dwa modele. Uważam, że w porównaniu z ST, Hell jest awaryjnym modelem, a zwłaszcza dyferencjały. No i jest za drogi do jakości jaką prezentuje. Praktycznie za każdym razem kiedy sie wściekamy w parku, którys z kumpli kręci jakiś dyfer lub naprawia przednie zawieszenie, zwłaszcza mocowanie wachaczów, które jest bardzo wrażliwe na uderzenia. Jego zaletą jest za to łatwy dostep do podzespołów przy naprawie. Wole mieć jednak trudniejszy dostęp i zero awarii :P
Hyper jest o niebo wytrzymalszy i dużo bardziej zwrotny. Jego słabym punktem są plastikowe mocowania zwrotnic i same zwrotnice aluminiowe. Przy mocniejszym dzwonie niestety potrafią pękać. Teraz wymieniłem na CNC i zobaczymy. Ale jeśli nie zderzasz sie z ławką czy drzewem to same na pewno nie pękną. Poza normalnym serwisowaniem i jakimś tam tuningiem jeszcze nic w nim nie musiałem wymieniać, silnik śmiga jak nowy a wypaliłem ok 20l paliwa.
No i opony: Hell balonuje, ST praktycznie wcale. Masę dużo tańszych niż u nas części do ST znajdziesz na RC Mart. Zrobiłem juz 2 wysyłki, dotarły w ciągu dwóch tygodni.
Polecam też artykuł nt porównania tragusów: http://www.maxbashing.com/kr_shootout.php

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 11:05 pm 

W tej chwili topowe model na których walczą na zawodach na całym świecie to
Team losi 8ight
Xary XT8
Jammin X1 CRT kit
Kyosho STRR
te modele nalezą do topowych i na razie nic nie zapowiada się aby było inaczej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona