Drinek napisał(a):
Jak komuś się post nie podoba to nikt nie kazał się wypowiadać jak ktoś nie chce d-boxa to niech oleje ten post ...
Jest to forum dla wszystkich, nikt nie każe, ale każdy ma prawo.
Cytuj:
Jak ktoś nie chce zaoszczędzić to wasza sprawa ale niech chociaż nie krytykuje tego że ktoś stara się obniżyć cenę dla zainteresowanych.
Piszesz tak, jakby był to obowiązkowy wydatek, jak np. regiel czy silnik.
Może tu jest błąd w twoim rozumowaniu ? D-box, do dodatek..
A może muszę go mieć bo Ty chcesz go sprzedać ?
Cytuj:
Mi przestało zależeć na tym czy ktoś chce czy nie jakoś w gronie znajomych modelarzy inaczej moja inicjatywa była odebrana niż tu na forum.
Jak byś wrzucił wątek do działu sprzedam z tytułem " sprzedam d-boxa za 200zł" i zrobił sobie niezłą rekalme - to pewnie by się udało...
Cytuj:
Ale przecież jeśli nawet u nas w Polsce ktoś zrobi zawodu w Driftingu RC to nikt na zawodu gościa z d-boxem nie wpóści a właśnie zawody były by idealnym miejscem na pokazanie umiejętności
No właśnie, po co się uczyć, z błędem ?
Cytuj:
Montując urządzenie ustawiasz na nim wychyl serwa na 100% jego zakresu i w taki sposób jego reakcja powoduje ze wykonuje za nas wszystko ale można również zacząć od 25 % i wtedy nie robi za nas wszystkiego tylko koryguje drobne błędy
Podczas każdego kolejnego treningu można zmniejszać ten zakres udziału d-boxa w nasza jeździe aż do moment gdy robimy to idealnie.
Cytuj:
Dla mnie D box to jak tak instruktor na prawo jazdy na początku jazdy zwraca uwagę i poprawia twoje wszystkie błędy aż stopniowo dochodzisz do wprawy na sam koniec dostajesz tylko opito jak coś z robiłeś źle.
Instruktor pokazuje błąd, D-box nie, tu jest różnica..
Po co kupować D-boxa na np. miesiąc jeśli po miesiącu bedziemy umieli zrobić to samemu, skoro możemy uczyć się 1.5 miesiąca bez d-boxa ?
Cytuj:
A najlepsze jest to że w ankiecie na tak nie zagłosowały 2 3 osoby ale wiele więcej
Pewnie dlatego ze reszcie żal du… ściska ( przepraszam za wyrażenie ) bo sobie na D-Boxa pozwolić nie mogą bo jest dla nich za drogi.
Niektórym żal ..... ściska jak widzą setną beznadziejną ankietę, i wiedzą, że nic z niej nie wyniknie więc nie głosują..
Cytuj:
Ale i tak się zawiodłem może nie na tym ile osób jest zainteresowanych bo wcale mnie to nie dziwi ale taki nagły wjazd z niesamowita agresją tylko dlatego że człowiek ma możliwość coś taniej załatwić i pomóc innym jak ktoś nie chce tego uszanować to niech się wydziera dalej w ty poście ja jestem tu po to żeby pomóc temu kto tego chce.
Jak już pisałem, D-box nie jest obowiązkiem, jest dodatkiem...
Cytuj:
Myślałem że modelarze są bardziej sympatyczni ( ale widzę że tylko Ci na reali ) bo na forum to większość się wielką dumą i wiedzą na każdy temat unosi a żeby pomóc komuś to rzadko który.
Znam duże grono modelarzy, z zawodów i z netu, i tylko garstka z internetu zachowuje się jak Ty, czyli gdy coś nie idzie po ich myślii (np. tobie interes życia) się załamują i winę zwalają na innych.
Cytuj:
Staje na starcie 2 modelarzy z helikopterami pierwszy to zawodowiec a drugi amator ( który posiada żyroskop w swoim modelu ) jak myślicie który wygra ??
1) Na heli się nie znam, nie wiem ile daje tam żyroskop, ale z tego co gadałem z znajomym który ma heli, to 90% heli ma żyro, a więc i ten zawodowiec...
2) No widzisz, czyli na d-boxie nie da się zrobić tego pożądnie.....
Cytuj:
Dlaczego nikt uwagi nie zwraca i nie krytykuje ludzi którzy w swoich helikopterach i samolotach montują żyroskopy ?? ( jakoś nie widziałem jeszcze ani jednej opinii która by wyglądała mniej więcej tak ) Żyroskop w helikopterze lata za ciebie ??
Zapytaj na forum o heli i samolotach...
Cytuj:
Więc radził bym się zastanowić nad tym do czego ludziom żyroskop w modelu latający z tego co się orientuje na początek do nauki latania by poprawić błędy pilota i po jakimś czacie treningu je wyeliminować tak bardzo jak się da.
Samochód lata tylko po wyskoczeniu z hopy...
A pozatym, wydaje mi sie, że jeden błąd w samolocie czy heli, może kosztować dużo (pracy, pieniędzy)
W samochodzie jeden nieudany drift dużo nie kosztuje, co 10-siąty nieudany MOŻE - nie musi kosztować np. złamany wachacz za 30zl...
Cytuj:
Więc dlaczego jak człowiek chce to zastosować to w modelu torowym większość od razu rzuca hasło ze jeszcze trochę i model będzie za nas sam jeździł ??
Za bardzo się wzorujesz na heliku czy samolocie, napisałem wyżej, bo w nich (samolot, heli) jest to chyba obowiązek dla nowego, w samochodzie nie, kierować auto można się nauczyć dość szybko... ii bezboleśnie....
Nie odbieraj tego jako atak na Ciebie czy twoją osobę PROSZĘ !
Chcę Ci uświadomić, że źle myślisz....
Brr ale długi...