Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 4:50 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 11:53 am 

Toost napisał(a):
pichus napisał(a):
Toost napisał(a):
pichus napisał(a):
1 model i już spalinowy ;) Ja zaczynałem od DT-01 (Mad Fighter, tak w zasadzie to Mad Bull bo te większe koła) i miałem z nim problemy, akumulator się zepsuł i w ogóle.

Nigdy nie jeździłem modelem spalinowym, nigdy nie miałem w ogóle modelu spalinowego :D

Po Asso TC3 kupie pewnie jeszcze kilka modeli elektrycznych, i potem już spalinowe :)

Mi się osobiście model podoba, Revo jak i Savage 25. Niewiem który lepszy, bo jak pisałem o modelach spalinowym niemam zielonego pojęcia.

Powiem tyle, jak masz dużo kasy tu kupuj, tylko zostaw na części zapasowe, mogą być potrzebne :lol:

co właściwie chciałeś napisać?

Mniej więcej to że z mojej strony radziłbym się jeszcze zastanowić nad kupnem, bo może odrazu od modelu spalinowego nie zaczynać? Z elektrycznymi mniej problemu, do spalinowych trzeba kupować paliwo, itp.

za dobrą ładowarkę i pakiety (zakładam ok 500zł) to można kupić 25L paliwa, a to jakieś 25 godzin jazdy savem i ok 50 godzin MT2
dla niektórych to prawie cały sezon.

No tak, ale jeśli o pakiet się dba to starczy na więcej niż jeden sezon, a tutaj nawet jeśli przejdzie się za 500 zł cały sezon to i tak trzeba kupić nowe paliwo, dodatkowo modele spalinowe są szybsze, a co za tym idzie łatwiej w coś uderzyć i coś zepsuć, a to także dodatkowe koszty.

Jeśli jeszcze dodamy że osoba która kupuje model spalinowy, i jest to jej w ogóle pierwszy model (nie licząc zabawek) to wychodzi że łatwo ta osoba może coś zepsuć ;)

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 12:02 pm 

pichus napisał(a):
Toost napisał(a):
pichus napisał(a):
Toost napisał(a):
pichus napisał(a):
1 model i już spalinowy ;) Ja zaczynałem od DT-01 (Mad Fighter, tak w zasadzie to Mad Bull bo te większe koła) i miałem z nim problemy, akumulator się zepsuł i w ogóle.

Nigdy nie jeździłem modelem spalinowym, nigdy nie miałem w ogóle modelu spalinowego :D

Po Asso TC3 kupie pewnie jeszcze kilka modeli elektrycznych, i potem już spalinowe :)

Mi się osobiście model podoba, Revo jak i Savage 25. Niewiem który lepszy, bo jak pisałem o modelach spalinowym niemam zielonego pojęcia.

Powiem tyle, jak masz dużo kasy tu kupuj, tylko zostaw na części zapasowe, mogą być potrzebne :lol:

co właściwie chciałeś napisać?

Mniej więcej to że z mojej strony radziłbym się jeszcze zastanowić nad kupnem, bo może odrazu od modelu spalinowego nie zaczynać? Z elektrycznymi mniej problemu, do spalinowych trzeba kupować paliwo, itp.

za dobrą ładowarkę i pakiety (zakładam ok 500zł) to można kupić 25L paliwa, a to jakieś 25 godzin jazdy savem i ok 50 godzin MT2
dla niektórych to prawie cały sezon.

No tak, ale jeśli o pakiet się dba to starczy na więcej niż jeden sezon, a tutaj nawet jeśli przejdzie się za 500 zł cały sezon to i tak trzeba kupić nowe paliwo, dodatkowo modele spalinowe są szybsze, a co za tym idzie łatwiej w coś uderzyć i coś zepsuć, a to także dodatkowe koszty.

Jeśli jeszcze dodamy że osoba która kupuje model spalinowy, i jest to jej w ogóle pierwszy model (nie licząc zabawek) to wychodzi że łatwo ta osoba może coś zepsuć ;)

nie ma reguły

nie ma się co bać spaliniaka, to nic strasznego. Postępując zgodnie z instrukcją i radami kolegów szybko można się nauczyć obsługi.

zalety maja i spaliniaki i elektryki, tak samo jak i wady.
Spaliniakiem nie pojeździsz na korytarzu, ale też wystarczy dolac paliwa, żeby jeździć dalej. W elektryku musisz czekać aż bateria się nałduje.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 12:16 pm 

Jak brakuje mi humoru - to szukam sobie takiego tematu do poczytania i sprawa załatwiona. Jak czytam te posty to mi się wszystko wywarca do góry kołami. Ten chłopak chce pozyskać opinie, a nie przekomażanie się co lepsze i co się ...... Moim skromnym zdaniem, powinien jeśli ma taką możliwość, niech przybędzie na jakieś spotkania, albo niech poczyta o modelach - tylko niech nie czyta opisów typu "mój model jest najlepszy"
Co do uszkodzeń modelu - wszystko się może zepsuć, ale to zależy od tego jak się korzysta i dba o to co przedstawia dla kogoś jakąś wartość.
A tak na temat: jeżeli chodzi o REVO i SAV'a, to są dwa modele i do tych dwóch modeli są "obozy". Sam musisz zobaczyć i poznać te monstery i podjąć decyzję. Napewno z jednym i drugim sobie poradzisz.
Pozdro.

gg: 3625580
SS 4.6 + Sanwa mx 3 - 40.375 MHz
Kawasaki KFX 700
Micro RS4 - dla syna.
http://www.rcpics.net/member/olowaw

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 12:26 pm 

W końcu Olaf odpowiedział trafnie na pytanie tego tematu...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 1:09 pm 

Ja mysle ,że powinni sie wypowiedziec szczesliwi posiadacze obu modeli,znam takich,chyba najbardziej obiektywnie wypowiedzą sie na ten temat .A to jest chyba to czego kolega pytajacy oczekuje.No i fakt polecam przyjazd na jakies spotkanie na tor,prawie zawsze sa savy i revo i mozna samemu ocenic

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2