Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 11, 2026 3:46 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

który fg wybrac?
fg monster hummer h2 55%  55%  [ 11 ]
fg mitsubishi pajero 45%  45%  [ 9 ]
Liczba głosów : 20
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:20 pm 

Piotrze a możesz mi
powiedziec co w pańskim tmaxie się sypło?

Ostatnio edytowano Pt sie 11, 2006 7:31 pm przez Bartek Koźbielak, łącznie edytowano 4 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:21 pm 

fakty, fakty i jeszcze raz fakty, a pan panie Festiwal, gdzie ma pan swoje fakty na poparcie swoich tez ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:22 pm 

gratuluję Traxxasowi...

szczerze to ostatnio mam skrajne uczucia...raz chcę sprzedać Sava w cholerę, z drugiej mam już załatwioną mozliwość sprowadzenia części z USA. I tak już nie wiem. Bo mnie wszyscy dołują, wytykając zazwyczaj kloca, cegłę, ciężar, reszty nie wiem, czekam na odpowiedź. Z drugiej strony ratuję się myślą, że zmieniam w zimie silnik na 4.6 HO albo podobny i zamierzam zacząć startować w zawodach - mój debiut :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:25 pm 

skyline napisał(a):
panie piotrze a może mi pan powiedziec co w pańskim tmaxie się sypło?

Proszę, bez "pana" :lol:
1. Wały napędowe-w nowych wersjach Maxxów są już te z Revo-plastiki ale nie do zajechania.
2. Przednie mocowanie wahaczy-tak jak Mariusz, zastąpiłem aluminium, jednak w nowych wersjach Maxxów plastiki zostały zamienione tymi z Revo-też ciężkie do zniszczenia.
3. Walnięty wahacz.
4. Ukręcony oryginalny klucz do kół/świecy.

To są wszystkie rzeczy, które zostały wymienione z powodu "sypnięcia się" w moim Tmaxxie na przestrzeni ponad 4 lat ciągłego użytkowania.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:29 pm 

no a w moim Savie na razie nic nie wymieniłem prócz świecy, a model mam 9 miesięcy. A wymieniam tylko z powodu moich zachcianek. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:30 pm 

wcale według mnie sav nie jest ciezki w porównaniu do benzyniaka 1:6 to dopiero kloc
no i według opini uzytkowników tmaxa zasłużył sobie na truck of the year kilka razy

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:35 pm 

wg mnie też. Ale zauważ samochód w skali 1:1 to dopiero kloc 8) :lol: i możemy tak porównywać modele bez końca i to w skalach do siebie niewspółmiernych.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 7:40 pm 

jeszcze pytanie do użytkowników tmaxa co jest w zestawie? co trzeba dokupic? i czy dawają jakieś do tego częsci zamienne
ps. oglądałem filmik jak jeżdzi tmax 3,3 wypas a do tego wheliebar w zestawie 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 8:12 pm 

Czytajac to wszystko oczywiscie bede po stronie Traxxasa i Piotrka bo wszystko czarno na bialym przedstawil, ale nie mowie ze Savage jest zly wkoncu Adrian zdobyl nim mistrzostwo....
Kwestia gustu, ustawinia i innych waznych czynnikow.

Jedno mozna stwierdzic, kazdy w tym temacie moze sie wyszalec i wygadac na maxxa :twisted:

Nie zalujcie sobie chlopaki ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 8:56 pm 

typowo w zestawie masz: maxxa , pilot od startera, 2 blankiety A3 naklejek na bude, zestaw kluczy, nadajnik i wheeliebara + zapasowe kółka na wypadek połamania lub zgubienia tych juz załozonych w zestawie oraz płyte DVD z instrukją dovcierania i instrukcje obsługi . Osobiscie uwazam ze maxx jest spoko sprzetem, mzoe ma troche duzo nylonowych czesc, bo akurat jestem zwolennikiem customizingu MAXXymalnego i przerobienia stockowego na pieknego alu + rpm big blockowego Super MAXXa :D jest to spore wyzwanie, ale jest to do przejscia:). Sav dobrze przygotowany na tor bedzie tez oki. Najlepiej by było kupic Sava i wstawic mu silnik RB np albo jakis inny z wysokiej półki silnik wtedy bedzie tez wymiatał niezle. Ogólnie kazdy sprzet dobrze przygotowany zadbany po wymianach łozysk itp bedzie dobrze smigał czy to sprzet TRAXXAS, HPI TAMIYA OFNA czy inne. JAk ktos tylko leje paliwo i jezdzi ubłoconym savem po piaskach to szybko mu zacnzie skrzypiec jak Rudy 102. Lecz gdy ktos dba i po takich jazdach przeczysci łozyska itp to bedzie smigał tez spoko. wybór masz prosty. nowoczesna wersja T-maxxa z mocnym jak na wage tego modelu silnikiem lub Savage i TNXy z silnikami co dziwne czesto psujacymi łozysko środkowe silnika :?

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 9:00 pm 

no własnie, więc o co chodzi. :lol: Krzychu, świetny komentarz. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 9:09 pm 

wieszja wojen nie lubie, a szczególnie na forum a tak na marginesie to w Olsztnie mamy wszystko co najpopularniejsze: Savage 25 około 3 - 4 sztuk , Savage 4,6 SS 2 sztuki , Savage 4,6 z silnikiem RB sztuk 1 :D , Revo 3,3 z silnikiem RB tez sztuk : 1 :d, 3 sztuki t-maxxów w tym 2 po dosc mocnym tuningu ( w tym mój jeden :) ), 2 sztuki TNXów , Ofne Pirate z silnikiem OS .21 i jedną sztuke LST 2 , dodatkowo Kyosho GIGA Crusher z załozonym 1 silnikiem, miejsca ma na 2 :D oraz Avion Racinga sztuk 2 dodatkowo jeszcze HPI BMke on roada, a z elektryków Tamiya Mad fighter oraz jeszcze 2 inne elektryczne modele. Jakbym chciał sie z kazdym kłucic o wyzszosc modelu nad modelem to by wyszedł totalny chaos, bo kazdy by chwalił to co ma, a kazdy ma prawie inny model :D i by było sporo spięć :lol: ale jezdzimy i to jest główne zajecie, a nie gadanie który lepszy o 1 sekunde itp 8)

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: So sie 12, 2006 9:23 am 

Jendras33 napisał(a):
gratuluję Traxxasowi...

szczerze to ostatnio mam skrajne uczucia...raz chcę sprzedać Sava w cholerę, z drugiej mam już załatwioną mozliwość sprowadzenia części z USA. I tak już nie wiem. Bo mnie wszyscy dołują, wytykając zazwyczaj kloca, cegłę, ciężar, reszty nie wiem, czekam na odpowiedź. Z drugiej strony ratuję się myślą, że zmieniam w zimie silnik na 4.6 HO albo podobny i zamierzam zacząć startować w zawodach - mój debiut :P

Ty młody, a Tobie co się podoba? jak Ci się jeździ savem? jeździłeś czymś innym dla porównania? Może kumple dadzą na pare minut

a jak już zobaczysz to chyba sam będziesz wiedział co jest dla Ciebie dobre, a nie co się komu podoba.

... przypomina mi się powiedzenie: "jedzcie g..., 100 tysięcy much nie może się mylić", a ja i tak wolę piwo

a tak w temacie, niedługo tu jestem ale zdążyłem zauważyć, że jest tu może kilka osób, które przerzuciły kilka różnych modeli, reszta to można powiedzieć początkujący, a wypowiadają się najwięcej.

na zawodach pod pałacem jeden taki młody kolega (wyrazy uznania przy okazji) Kornel najpierw jechał revo, potem musiał przesiąść się na TNXa, jechał dalej tak samo. Przypuszczam, że gdybym dał mu mojego sava też by pojechał tak samo ...

Tytuł:
PostNapisane: So sie 12, 2006 10:04 am 

Nie wiem o co się kłucić... Zawsze każdy zachwala to co ma, sam również tak robię, powód prosty, bo savage (w moim przypadku) znam najlepiej. Tak jak wcześniej pisałem kilka razy śmignąłem się revo i nie napisałem jego WAD, tylko napisałem to co mnie w nim drażni jako użytkownika savage - a skrytykowany zostałem równo, nie rozumiem :? Revo fajnie śmiga i pewnie teraz byłbym po stronie traxxasowców gdyby nie to, że grubość mojego portfela nie pozwoliła na wybór REVO. Savage kupiłem dlatego, że do REVO zabrakło mi kilku stówek a koniecznie chciałem mieć MT. Przytocze tu pwoiedzonko "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" - tego się mam zamiar trzymać. REVO to fajne autko i dużo "bogatssze" technologicznie. Ja nikogo o zdanie na forum nie pytałem i wybrałem sava bo znam swoje potrzeby i możliwości i doszedłem do wniosku, że Savage jest dla mnie najodpowiedniejszy, tak radzę robić wsszystkim, bo jak widać zdania zawsze są podzielone i niestety najczęściej wybór pada nie na lepsze autko tylko na to, którego właściciele potrafią najgłośniej krzyczeć.

Pozdrawiam (to moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona