Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt mar 01, 2013 10:02 am 

Cześć wszystkim jestem nowy na forum tak więc Witam Serdecznie!!
Otóż zastanawiam się nad kupnem modelu off-road do wydania mam ok 6000tys na sam model ale koniecznie chcę RTR i moje pytanie za tą cenę kupię już najlepszego produkowanego RTR'a ?? Model ma mieć pełen asortyment części na rynku być w miarę bezawaryjny i koniecznie musi mieć jeden najmocniejszych silników w swojej klasie nie chcę startować w zawodach itd..Tylko "zawody" z kolegami na torze tak dla zabawy.Patrzyłem na necie na różne modele i najlepszy wydaje się być Team Losi 8ight-T albo Losi 8ight ale nie jestem pewien według was jaki model jest najlepszy na torze ?? :) . Pozdrawiam!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 11:28 am 

Może podaj przynajmniej:
- buggy/ truggy
- spalina/elektryk/benzyna
- skala 1:8/1:5

W tej cenie dostaniesz HPI Baja 5B/T lub Losi 5ive-T, ale jest to dość młoda konstrukcja i w PL może być problem z częściami.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 11:47 am 

Model Nitro albo Truggy albo Buggy nie wiem (nie interesuje mnie Monster Truck) skala na pewno 1:8 :)
Czekam na wasze opinie model ma być naprawde jednym z najlepszych produkowanych RTR'ów z pełnym asortymentem części jak już wyżej pisałem i bardzo mocnym silnikiem :P

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 12:06 pm 

Jeśli chodzi o najlepszego RTR-a to Losi 8ight-T.
Nie wiem, czy wiesz, ale samemu można złożyć coś lepszego od RTR, a w tym przedziale cenowym to już ósemkę z najwyższej półki.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 12:19 pm 

Za 6000000 zł to kupisz już całkiem dobry prawdziwy samochód... i na model Ci zostanie... ;)

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 12:33 pm 

Czyli jeśli chcę mieć najlepszego RTR to Losi 8ight-t a losi ???A odnośnie składania modelu to jaki proponujecie model trzeba osobno kupić silnik itd? Jeśli tak to co proponujecie :)?? Jaki będzie najlepszy , najszybszy , najmocniejszy silnik do off-road i w ogóle jakie proponujecie serwa , wydech itd żeby był to potwór do terenu najlepszy jaki się tylko da w tej kwocie :DDD pozdrawiam

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 3:23 pm 

Zaden ze mnie autorytet, bo dopiero kilka dni temu kupilem pierwszy model rc, ale wtrace swoje 3 grosze - moze sie przyda?
Tez dlugo szukalem, pytalem na forum, czytalem, i bylem zdecydowany na 1:8 hpi trophy truggy i nic innego! Potem zainteresowal mnie ten model ktory ci koledzy proponuja czyli losi 8ight. A w koncu stwierdzilem ze jak sie bawic to sie bawic, zrezygnowalem ze skali 1:8 na rzecz 1:5 i kupilem (co prawda uzywana) baje 5b ss.
Powiem tak - mam ja 5 dni, wyjezdzilem w sumie dopiero jakies 2 litry paliwa po sniegu i asfalcie i "banan" mi z pyska nie schodzi :D
Twoj wybor oczywiscie, a za ta kase to naprawde mozesz kupic co chcesz, wiec przemysl to dobrze. Mi "myslenie" zajelo ponad miesiac :wink:
Pozdrawiam i zycze udanego zakupu

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny

chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 3:41 pm 

6000 (chyba, że serio 6 baniek :mrgreen: ) to sporo kasy na model.
Widzę, że masz ciśnienie na wszystko "naj".

Kup Losiego za jakieś 2000-3000. KIT. Wyskładaj go sobie. Popatrz co i jak działa.

Za resztę kasy zapas paliwa, opon, części.
Bez treningu (kierowcy :wink: ) Twój model objedzie każdy lepiej jeżdzący modelem za 600zł.

BTW. Był tu kiedyś na sprzedaż Savage za 10000zł. Truckzilla. Spóźniłeś się jakieś 8 lat. Ale kolega tamten też był z lekka megalomanem :lol: :lol:

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 3:51 pm 

Andrzej Trzeciak napisał(a):
Bez treningu (kierowcy :wink: ) Twój model objedzie każdy lepiej jeżdzący modelem za 600zł.

To samo miałem napisać model modelem ale kierowca i technika jazdy musi być, oczywiscie z czasem przyjdzie :)
Losi 8ight-t też bym brał :)

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 4:38 pm 

Czyli Losi 8ight-T najlepszy w swojej klasie ? Nie ma lepszych modeli :)??? Interesuje mnie przypomnę Buggy , Truggy oczywiście najlepszy jaki się da do skoków oraz najszybszy i wgl naj naj naj haha :D bo koledzy mają naprawde wypasione modele a chciałbym mieć od nich lepszy model a jeśli będe kupował to brać tego Losi rtr czy kupić np bez silnika i wstawić mocniejszy itd.. Nie wiem już doradźcie co brać !

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 4:55 pm 

Żeby nie mylić pojęć, Losi to najlepszy dostępny RTR, a nie najlepszy model na rynku. Napisz co mają koledzy, będzie łatwiej coś dobrać. Dlaczego skreśliłeś elektryki ?
Masz chociaż blade pojęcie o docieraniu i obsłudze modeli nitro ?

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 6:35 pm 

Tak mam pojęcie o docieraniu i obsłudze miałem 4 on-roady i 2 off-road :) i wszystkie na chodzie jeden po 30L i kompresja nadal miodzio :) koledzy mają
1.Hpi trophy truggy 4.6
2.Hpi Pulse 4.6
3.Lightening jakiś tam nie pamiętam ale mówił , że jeden z najlepszych lighten'ów
4.Team Associated factory team (nazwy nie pamiętam ale wiem , że to buggy)
5.Hpi D8S
6.Savage 4.6 :))
7.Hyper 7 :)

No i to wszyscy moi "kumple rc" :D naprawdę ich modele wymiatają ja zawsze się patrze tak: :shock: i myślę sobie a jakbym tak kupił model off-road który by ich "niszczył" czyli jeszcze raz jeśli chciałbym ich modele prześcigać w skokach "jechać" itd To Losi 8ight-T najlepszy RTR na rynku? A co powiecie o Losi 8ight (Buggy) nie lepszy od 8ight-T ?
Oraz jak macie jakiś pomysł na zrobienie mega modelu off-road w miarę bezawaryjnego oczywiście wiadome najlepszy to musi mieć najszybszy najlepszy i w ogóle naj naj naj silnik .. Oraz jakie podwozie byście zamontowali do tego "hiper modelu" jakie amorki itd..
Pisać pisać i jeszcze raz pisać bo planuje przed domem zrobić sobie tor rc więc byle czym nie będę tam jeździł a wiadome przyjdą jakieś cwaniaczki i będą się chcieli ścigać to muszę mieć pewność , że będę miał najlepszy model bo wkońcu gospodarz :D a jak przegram to np: przez złą swoją jazdę bo przez model nie bo będzie najlepszy wiadome... :)
Wiem , że to strasznie dziecinne tak pisać "naj naj model" itd ale się tak nakręciłem na kupno takiego "hiper modelu" i już nie zastopuje :DD
Więc proszę was pilnie o pisanie !!
Pozdrawiam

PostNapisane: Pt mar 01, 2013 8:42 pm 

Witam jak chcesz model do niszczenia innych to kup hpi baje , na pewno wszystkie inne są słabsze , hehe .

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

PostNapisane: So mar 02, 2013 10:28 am 

Kup Mugen MBX6TR a nie pożałujesz najlepsze podwozie Truggy nie ma lepszego łoi tyłki wszystkim, model ma wielu zadowolonych klientów ;)
Myśle że w 6000zł się zmieścisz, jak coś to się odezwij do mnie na priv: 506-070-942
Napewno coś dobierzemy, zapraszam również do naszej grupy dyskusyjnej :

http://www.facebook.com/groups/49115086 ... rk_t=group

Pozdrawiam i Zapraszam

Mugen MBX6R|Alpha S852/Pipe Alpha 2081|HiTec 7940TH/7945TH|Rapicon Fuel|ProCircuit
All operated by Sanwa M12

PostNapisane: So mar 02, 2013 11:48 am 

Czyli ten Mugen MBX6TR to najlepsze podwozie jakie jest ogólnie na świecie czy co :D??
Jest to samo podwozie silnik , serwa apke itd trzeba kupić osobno?
Jest do tego podwozia pełen asortyment części tj. Wahacze itd.. oraz czy jest to dobra marka która ma wielkie powodzenie ??
Będę kosił kolegów bo jeden właśnie przed wczoraj kupił losiego 8ight-t :D ??? Lepszy to model od Losi 8ght-t ?
Jaki silnik proponujecie do tego modelu jakie serwa itd.. Silnik wiadome najmocniejszy jaki się da bo to nie na zawody :) i w miarę bezawaryjny i czy pasuje pasuje coś zmienić w tym podwoziu Mugen MBX6TR a może znacie jakieś inne lepsze modele wypowiadać się czekam z niecierpliwością na odpowiedzi :D
Pozdrawiam!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona