Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 6:44 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 12:12 pm 

jako swiezo upieczony "elektryk" , juz mi malo w porownaniu ze spalina :)
mam T1R z silnikiem saturn 20T i regulatorem LRP AI RUNNER REVERSE ( ograniczenie 18T )

odbior ma 87 zebow , ataki dwa :
- 17t - fajnie przyspiesza, ale predosc max jest wrecza zabawkowa
- 23t - przyspieszenie nieco gorsze, predkosc max - rowniez niezbyt duza

probowalem ladowac pakiety i jezdzic na swiezo nabitych - niewielka roznica

generalnie , troche za malo "mocy" na tym silniku , o probach driftu moge zapomniec , na prostek model jest zbyt wolny, alby cieszyl

w zwiazku z tym, pytanie - czy jest sens przy tym reglu szukac innego silnika szczotkowego ? ( jesli tak - jakiego szukac ? wyniuchalem np. green machine pro 27t ) , czy dac sobie spokoj, i tak wiecej nie wyciagne i zbierac na bezszczotke ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 12:41 pm 

Przy ataku 23 i odbiorze 87 masz przełożenie 8.04. Jak chcesz jeździć szybciej to na saturnie możesz zejść do około 5, a nawet 4.5. Trzeba tylko uważać na temperaturę silnika. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 5:42 pm 

myślę że zbyt duże przełożenia nie pozwolą ci driftować, dziwię się jednak, że na tym silniku nie możesz driftować... mam e10 z tym silnikiem i nie narzekam ani na prędkość ani na zrywność, wiadomo, że to nie yokomo ale cóż. może problem nie leży w silniku, sprawdzałeś czy nie ma jakiś oporów... łożyska etc...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 6:28 pm 
WItam. Do tego regla polecam http://www.rojna.pl/index.php?p677,ve13 ... ilnik-19x2 szczególnie, że teraz jest dostępny za "psią" cenę. Możesz na własne ryzyko zastosować wersje 17 zwojową, jednak regiel moze tego nerwowo nie wytrzymać :D

Ja posiadam taki w wersji 17x2 i jestem bardzo zadowolony. Silnik jest bardzo elastyczny w każdym zakresie obrotów i pobiera niedużo prądu-pakiet IB4200 zjada w 20-25 min na full gaz. Jest napewno dużo mocniejszy od saturna. Kiedyś w moim TT-01 saturn rozpędzał model do 38 km/h, a venom 17x2 do 55 km/h

Możesz jeszcze sprzedać regiel i szukać bezszczotkowca.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 6:50 pm 

pokombinuje jeszcze z przelozeniami - mam zebatki odbierajace 93 i 87 a ataki 17 i 23 - dzis kombinowalem , na 93+17 moze i lekko driftuje, ale predkosc ... zalosne
na 87 i 23 - predkosc nieco wieksza, ale znowu mocy tak sobie ..na drift za malo

mysle,ze 45 pln mozna z cieakwosci w silnik zainwestowac
no i moze w zasilanie - czyli nowy pakiet, bo dostalem w komplecie uzywki

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 7:12 pm 

Może to wina opon, że drifty nie wychodzą. Na jakich oponach chcesz driftować? Spróbuj na początek okleić taśmą opony, drifty powinny jakieś wychodzić

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 7:22 pm 

na pewno jest to takze kwestia opon, bo probuje sie slizgac na slickach, ale mieciutkich, ktor dosc dobrze trzymaja sie drogi - ale drift jako taki to nie problem, bardziej zdolowala mnie ta predkosc .... wiem,ze to zboczenie po 3,5 cm spalinie , ale .... cos z tym trzeba zrobic :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 8:08 pm 

Załóż bezszczotkę, przystosuj model do A123 a wtedy spalinkę on-road przegonisz :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 26, 2008 10:38 pm 

nierozumiem, jak chcesz driftować na slickach ??
do driftu używa się specjalnych opon np. http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=pl&partNo=4406
opony typu slick nie nadają się do driftu, a oklejanie opon taśmą izolacyjną jest dobre żeby spróbować i jak się spodoba to kupujemy drifty, a jak nie to się ścigamy CZYLI balet bokiem lub prędkość :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 6:46 am 
Można driftować jak na zwykłych oponach, wystarczy odpowiednia moc silnika 8) (poniżej 10 zwoji, lub mocna bezszczotka). Jeszcze na 17t na zwykłych oponach nie wychodzi. Kup sobie specjalne opony do driftu (Tamiya, HPI) i możesz driftować nawet na najsłabszym silniku 540.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 7:46 am 

troche zle sie wyrazilem
gdybym chcial driftu , stricte driftu to zalozylbym rury PVC i po klopocie, driftowalbym sobie na kazdym silniku :)

moje dylematy dotycza bardziej mocy jako takiej - model ma ochote poleciec ciut bokiem juz i na tych slick'ach , jednak brakuje mu troche i stad zagadka, czy ladowac sie w ciut mocniejsza szczotke ( np wspomniany Venom ) , czy odkladac grzecznie na bezszczotke

Ostatnio edytowano Śr sie 27, 2008 8:44 am przez chudej, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 27, 2008 7:57 am 

Odkładać na mocną bezszczotkę, żadne półśrodki.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 8:55 am 

Popieram, odpusc sobie szczotki, odkładaj na bezszczotkę.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 9:43 am 

Panowie, nie, nie, stwierdzam,ze na BL nie czas :)

1. moze naucze sie jezdzic jednak na 20T , bo moje zakrety koncza sie przewazanie obrotem o 180stopni , anie ladnym driftem ( mam z przodu one way'a , ktorego musze sie nauczyc ) :)
2. w koncu mamy elektryki we dwoch, i we dwoch z kumplem jezdzimy, on ma w swoim TC4 15T ( z zestawu RTR ) , jednak zasilany , tak jak i u mnie 6 celami ( a moglby sie pokusic na 7 ) . Osoagi modeli sa baaaardzo zblizone , co gwarantuje fajna zabawe . Jesli jeden przejdzie na mocniejszy silnik, zabawa straci sens

Jednak za chwile on bedzie jezdzil juz na 7 celach, wiec moj Saturn na pewno nie podola

Czekam juz na tego venoma 19t , skrobne pare slow, jak wyglada w porownaniu z Saturnem 20t

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 11:17 am 

Wywal tego one-waya bo jazda z nim to jak hamowanie ręcznym w 1:1. Poza tym czy Twój regulator ma proporcjonalny hamulec? Jeśli nie to kiepsko.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona