Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 5:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Czy był byś zainteresowany HPI D-BOX drift assist system gdyby jego cena spadła o 100 zł i wynosiła 230zł ??
TAK 33%  33%  [ 16 ]
NIE i tak za drogo 67%  67%  [ 32 ]
Liczba głosów : 48
Autor
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 7:26 pm 

Oto filmik prezentujący działanie tego układu.
http://www.hpiracing.com/movies/dbox.wmv

Jest to stabilizator toru jazdy który reaguje w momencie gdy w modelu zaczyna na uciekać tylna oś i kontruje kołami w przeciwna stronę

Układ wpina się pomiędzy odbiornik a serwo skrętu ( nadaje się do modeli elektrycznych i jak i spalinowych )

Za 230 zł jestem w stanie załatwić takie urządzenie prosto od producenta bez naklejki zewnętrznej i pudełka za 230 zł jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt

Na prośbę mogę wysłać zdjęcie tego układu na @

Wszelkie pytanie dotyczące tego układu proszę pisać tutaj postaram się na każde odpowiedzieć

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 8:17 pm 

urządzonko dobre, ale mimo spadku ceny i tak troche jest drogo :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 9:01 pm 

no niestety taniej nie da rady :|

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 9:38 pm 

A tam dobre... jeszcze niedlugo wymysla urzadzonko do ktorego bedzie sie wprowadzalo checkpointy, startpoint, endpoint, na aparaturze start i model sam pojedzie wybranym stylem jazdy...
Oczywiscie dostepne dla tych co by chcieli a nie potrafia...

Jest opcja "nie" w ankiecie a moj post to "dlaczego nie" .

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 10:56 pm 

Widzę że każda nowość które może ułatwić jazdę jest tu przez niektórych odbierana bardzo negatywnie.

Ja sadze że to urządzenie bardziej pomoże w nauce drftingu niż zaszkodzi dlatego że na początku można na nim ustawić 100% skrętu serwa a następnie zmniejszać jego pomoc i tak samemu dochodzić do wprawy a chyba oto chodzi w modelarstwie żeby się uczyć i być jak najlepszym a przy tym dobrze się bawić.

Z resztą nawet jak ktoś pojedzie na zawody to z takim sprzętem go do nich nie dopuszczą i wtedy jak pojedzie bez udogodnień pokaże co na prawdę potrafi.

Dlatego podejście że będzie sobie ktoś trasę programował i danym stylem jechał jest dla mnie co najmniej śmieszne.

Nie chce tu nikogo urazić ja tylko staram się udowodnić że to ma być pomoc w nauce driftingu a nie sprzęt aby ładnie drift wyglądał.

Nie sprawie że każdy będzie miał takie podejście do tego jak ja bo nie oto mi chodzi ale jestem pewien że nikt na zawody nie wpuści goście z takim osprzętem.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 11:41 pm 

Ja tam wole samu sie nauczyc odpowiednio kontrowac i miec banana na pysku kiedy wyjdzie fajny zakret :)
DBox to dla mnie zbedny gadzet, a kase zamiast na niego to wolalbym wydac na bardzo dobry pakiecik.

Dlaczego podejscie o programowaniu trasy jest dla ciebie smieszne? Uargumentuje to podobnie' (oczywiscie takiego czegos nie ma :D ) - w takim systemie bylaby opcja dodawania procentowego wplywu uzytkownika na jazde... tak zeby sam doszedl do wprawy.

Juz i tak samochodziarze wypatentowali ogromne ulatwienie jakimi sa tasmy, pcv, czy inne wynalazki. Jest to OK bo mamy efekty driftu, gdzie jakakolwiek stluczka konczy sie drobnymi usterkami. Oczywiscie nie wszyscy maja na tyle mocne silniki wiec jest to kolejny punkt za tym ulatwieniem (przyczepnosc).
Na zywo driftu nie widzialem, jedynie na filmach a tam nie driftowali z predkoscia 30km/h... , samemu tez udawalo mi sie driftowac modelem przy niemalze max predkosci, na normalnych oponach, pare razy wyszlo, ale... rozwlailem 4 wahacze, 2 kulki, pokrzywilem 3 przeguby cvd, 4 felgi, karoserie zmasakrowana, 'trzymacze' gornych wahaczy tylnich polamane, specjalne podkladki pod zwrotnice pogubione.

Dlatego wlasnie akceptuje i uwazam za jak najbardziej przydantne uzywanie wynalazkow zmniejszajacych przyczepnosc, ktore symuluja przyczepnosc przy duzych predkosciach, duza moc silnika, reakcje samochodu na skrety itp. Argumenty sa nie do zbicia,
a zobacz sobie dwa modele pierwsze modele w tym filmiku. Jada tak jakby sterowane byly jedna aparatura.

Wiesz juz o co mi chodzi?

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 11:19 am 

Fajna rzecz trzeba przyznać, choć dość droga jak na warunki polskich modelarzy. Myślę, że taką kwotę lepiej zainwestować w profesjonalne opony do driftu, chociażby Yokomo, bo jak narazie większość polskich drifterów jeździ na pcv lub taśmie.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 4:10 pm 

Fajna rzecz (bajer) ! :wink: Ale i tak tego nie kupię, zbyt drogie. :cry:

P.S. Jakie to samochody na tym filmiku?

YOKOMO DRIFT D-1 15T

WSZYSTKIE MOJE RADY WYKONUJECIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 5:01 pm 

Jak dla mnie drifting z d-box'em nie ma nic wspólnego z prawdziwym driftem. Jest to ułatwieni dla tych co nie potrafią jeździć i sie jeszcze nie naucza. Taki bajer dla bogaczy żeby mogli przed kumplami zaszpanować. To jest tylko moje zdanie ale jeśli ktos cos takiego chciałbym to uważam ze mógłby zakupić żyro od śmigłowca. Jak dla mnie to działa lepiej, sprawniej i można dodać wiele opcji do programowania. PODKREŚLAM to jest tylko moje zdanie. jak ktoś chce i ma kase to niech kupuje

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 6:48 pm 

Bez sensu. Co to za frajdakiedy elektronika robi 70% za nas, jaki to ma sens. Ja uczyłem się bez tego driftować i zajeło mi chwilke opanowanie podstaw- ten cały d0box to dla mnie nie potrzebny wydatek. moze jak by kosztował 50zł to bym sie zastanowił.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 6:56 pm 

Racja, i tak jest zdecydowanie za drogo.
Poza tym nie ma satysfakcji gdy nie robisz tego sam ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 7:06 pm 

Dokładnie co to za frajda jak model praktycznie sam driftuje. I jest jeszcze stanowczo za drogie!;/

Pozdrawiam;)

TT-01 Buda się tuninguje...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 7:46 pm 

Można powiedziec że podczas jazdu udało mi się uzyskać ten sam efekt co robi DBox, żadnej różnicy nie czułem. Ma się lepszą satysfakcję że driftuje się bez jakiegos tam małego pudełeczka którego cena wyprodukowania jest o wiele mniejsza od ceny sprzeparzy.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 11:07 pm 

Tak zawsze jest, cena sprzedaży musi być większa od ceny produkcji, inaczej po co by było cos produkować. Co innego że czasem cena jest przesadna. W chinach pewnie tłuką te dboxy za 10 centów :D

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 1:13 am 

Ja chciałbym podkreślić że tu chyba komuś się temat tego postu pomylił

Przepraszam bardzo ale ja nie pytam czy wam się podoba d-box czy nie czy uważacie go za zbędny czy nie czy dla was bez d-boxa można zrobić to samo.

Ja ten post zakładam po to by się z orientować czy jest ktoś nim zainteresowany bo jestem w stanie takowego załatwić taniej jeśli nie jesteś zainteresowany to zachowaj swoją opinię na swój post jeśli takowy założysz ( ale pamiętaj zatytułuj go opinia o d-boxie )

A jeśli już się tak każdy upiera ze to nikomu nie potrzebne i sam radzi sobie tak idealnie to ja bym bardzo poprosił te osób o filmik ze swoimi wyczynami bo takie czcze gadanie bo ja to robie tak samo to ja tez sobie mogę powiedzieć.

Jak już tacy z was profesjonaliście to pokażcie co potraficie.

Ja siebie nie uważam za dobrego w driftera bo jestem cieki i się z tym nie kryje umiem pokazać co do tej pory potrafię choć nie trenowałem za wiele
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 2189241978

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona