Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 12:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 8:20 pm 

Witam !! Mam na oku model http://www.mikrozabawki.pl/4x4car.html , bardzo mi się podoba. Po przeczytaniu porad starszych, doświadczonych forumowiczów jak i zawodników, widzę że to model :D. Czy w takim razie można startować w klasie TOP-STOCK , N 2WD 4WD oraz E-10TC Open (DTM Open) ?? Wszystko pasuje prócz jednej rzeczy : waga i chyba buda. Proszę o opinie.

PS. Jaki to tor dywanowy ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 9:51 pm 

Voltik napisał(a):
Witam !! Mam na oku model http://www.mikrozabawki.pl/4x4car.html , bardzo mi się podoba. Po przeczytaniu porad starszych, doświadczonych forumowiczów jak i zawodników, widzę że to model :D. Czy w takim razie można startować w klasie TOP-STOCK , N 2WD 4WD oraz E-10TC Open (DTM Open) ?? Wszystko pasuje prócz jednej rzeczy : waga i chyba buda. Proszę o opinie.

No to cię zmartwię że żle czytałeś porady bo jest to zabawka. Wejdz może na kilka sklepów takich jak www.tamiya.pl, www.hpi.pl i zobacz co to sa modele
tor dywanowy to taki tor którego powierzchnie tworzy wykładzina

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 10:19 pm 
Raflee

Voltik napisał(a):

To najczesciej hala, w ktorej jest rozwieniete kilka rolek dywanu o szerokosci 2-3m i dlugosci chyba kilkudziesieciu metrow w rozlozonymi bandami... zobacz sobie fotki z sezonow halowych :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 11:00 pm 

Dunkmaster nie wiesz to nie gadaj bzdur.
To jest podroba TL-01.
Mozesz spokojnie startowac nia w Top Stocku.

Swego czasu taniej ten zestaw mozna bylo kupic u rojny, teraz za 400zl jest chyba na modele.sklep.pl czy jakos tak.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 11:21 pm 

andropow napisał(a):
Dunkmaster nie wiesz to nie gadaj bzdur.
To jest podroba TL-01.
Mozesz spokojnie startowac nia w Top Stocku.

Jak sam zauważyłeś jest to podróbka. Co jak co ale tl i tak jest troche stara konstrukcja (poza tym jest do ujscia) i jeszcze zrobiona podrubka z tego. I to nazywasz modelem? :roll: Wisziałeś chociaz jakie to ma amortyzatory? Żeby tym jezdzic na zawody i nie wkurzac sie co chwile ze cos nie gra potrzebna bylaby gruntowna reanimacja tego podwozia. Jak dla mnie jest to zabawka i nia pozostanie.
I nie pisz ze pisze bzdury tylko przytocz jakies konkretne argumenty "za" a nie tylko ze jest to podrubka wycofanego z produkcji podwozia Tamiya bo to sie calosci nie trzyma

PS czy w top-stocku mozna tylko jezdzic podwoziami Tamiya typu TL,TT czy jak to pisza w opisie
Cytuj:
Podwozie jest bardzo podobne do podwozia TL-01 firmy TAMIYA
tez mozna??

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 30, 2005 11:50 pm 

Cytuj:
Jak sam zauważyłeś jest to podróbka. Co jak co ale tl i tak jest troche stara konstrukcja (poza tym jest do ujscia) i jeszcze zrobiona podrubka z tego. I to nazywasz modelem? Wisziałeś chociaz jakie to ma amortyzatory? Żeby tym jezdzic na zawody i nie wkurzac sie co chwile ze cos nie gra potrzebna bylaby gruntowna reanimacja tego podwozia. Jak dla mnie jest to zabawka i nia pozostanie.
I nie pisz ze pisze bzdury tylko przytocz jakies konkretne argumenty "za" a nie tylko ze jest to podrubka wycofanego z produkcji podwozia Tamiya bo to sie calosci nie trzyma

Po raz kolejny, nie wiesz nie pisz. Zdefiniuj pojecie modelu! Jednoznacznie!
Arguent "za" - za czym?
Trzymales podrobe TL w reku?
Na orginale, czy na podrobce zostaly wygrane przedostanie (czy 2 do tylu) zawody?
Wiesz ile startuje orginalnych TL a ile podrobek?
A pozatym co do wycofania TL z produkcji przez Tamiye, to nikt nie wie na 100% jak to dokonca jest.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 6:54 am 

Heh, czyli tak jak mówił Rafał Piesio. Każdy ma inne zdanie. Andropow, ta promocja na www.modele.sklep.pl już nieobowiązuje, ponieważ była tylko do 29.05 :) Myślę też, że masz racje, ponieważ nie wierzę żeby wszyscy na zawodach mieli oryginalne podwozia. Aha - to nie sa podróbki, tylko kopie :D A jak dla mnie to robi różnicę. Andropow, więc bez tuningu tylko w Top Stocku można startować tak ? Lepsze to na początek niż nic.

PS. U mnie na Multikinie :D jest bardzo dużo fajnego miejsca, coś prawie jak tor, tylko że wszystko jest wyłożone kostką brukową. Czy można by było po tym jeździć, albo autko przy pierwszym rozpędzeniu mi wyleci w powietrze :P ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 8:12 am 

Z tym "Multikinem" będziesz miał też problem, opony trzeba mieć do tego specjalne ale nikt niechce zdradzać (przynajmniej kiedyś) jakie to są opony i jakie do nich wkładki. Możesz jeździć na tych oponach. A co do Top-Stocka będziesz mógł tym modelem startować w tej klasie, ale musisz opanować ten model świetnie (największa frajda) na podwórku albo na torze. Po 1 pierwszych zawodach będziesz wiedział co masz wymienić co zostanie, a co może poczekać z wymianą. Pamiętaj o oponach na wykładzine. :wink: Podwozie TL-01 bylo w swoim czasie najlepsze. Było tak TL-01>TB-01(tym podwoziem nie możesz startować w top stocku)>TT-01. Tak wogóle to TL-01 widziałem sporo w sklepach mniej sławnych a podróbki to prawie to samo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 8:46 am 

Startowałem TL'ką na zawodach w Rudzie. Amory miałem takie jak są w pudle z modelem (sprężyny też) i nie narzekałem na model. Zająłem w eliminacjach 2 razy 4 miejsce i 3 razy 3 miejsce. Jedyne co miałem wsadzone to czarne zębatki.

Jeżeli chodzi o jazdę na kostce (taka czerwona wygląda jak koć dla psa) nie ma żadnych problemów. Jeździłem na oponach, które są w zestawie a wkładki zrobiłem sobie sam (opakowanie z gąbki - Piwo REDS).

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 8:51 am 

do eere:
opony specjalne na kostke, do zabawy?
TL byla w swoim czasie najlepsza do Top Stocka, ale to zanim weszla TT, wiec nie mieszaj tutaj.

Voltik czy kopia, czy podrobka, nie wiem, nie bawie sie w slowotworstwo ;)
W kazdym razie sa robione w tych samych formach, wiec wyglada na to ze jest idealna kopia :)

Krzysiek lozyska chyba tez miales :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 8:53 am 

Nie miałem łożysk :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 9:04 am 

Krzysiek to wyrazy uznania, z podstawowym modelem, praktycznie wyciagnietym z podelka takie rezultaty, gratuluje :)

A co do kostki, jesli jest z rantem, to mozna kolo stracic, ale az tak czesto to sie nie zdarza ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 31, 2005 4:07 pm 

Ok to fajnie, najwyżej mi koło odpadnie :P Spodziewajcie się mnie za rok na zawodach :lol: A teraz idę zbierać na tą bryke :D Dziękuję wszystkim za pomoc. Jeżeli ktoś chciałby jeszcze odpowiedzięc na pytanko jakie najlepiej opony i wkładki na taką kostke :) byłbym wdzięczny.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2