Witam!
Czytałem! Szukałem! Przeglądałem! i nadal nie potrafię podjąć decyzji. Wiem, że temat pojawiał się na forum już niejednokrotnie, przeglądam forum i podobne tematy od dłuższego czasu. Proszę o pomoc i wypowiedzenie się. Mianowicie chce nabyć model spalinowy, będzie to mój pierwszy model NITRO. Skala na 99% 1:8. Wybór ma paść albo na Trophy 4.6 albo na Savage 4.6
Wiem, że to dwie różne klasy samochodów, jednak zdecydować się nie mogę. Teren w jakim będę chciał jezdzić to las, szuter, czasem asfalt. Na pewno od razu nie będę chciał startować w zawodach (choć wspólne jeżdżenie po torze w większym gronie jak najbardziej). Cenowo obydwa modele wyglądają bardzo podobnie, niewielka różnica cenowa. Liczę się również z zakupem podstawowych narzędzi do obsługi modelu nitro, jak i z regulacją czy dotarciem nowego silnika. Samochód ma przede wszystkim dawać radochę z jazdy! Powinien jak najbardziej wybaczać błędy spowodowane brakiem doświadczenia (upadki, wypadki etc). Nie potrafię sam podjąć decyzji który model wybrać. Bardzo proszę więc Was forumowicze o pomoc

Proszę o uzasadnienie wyboru

za i przeciw

Być może jest ktoś ze śląska kto posiada jeden bądz drugi model i wtedy na żywo pomógł by mi podjąć najlepszą decyzję.
Z góry serdecznie dziękuję
Pozdrawiam