Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 8:16 pm

Autor
PostNapisane: Cz paź 10, 2013 11:17 am 

Witam!

Czytałem! Szukałem! Przeglądałem! i nadal nie potrafię podjąć decyzji. Wiem, że temat pojawiał się na forum już niejednokrotnie, przeglądam forum i podobne tematy od dłuższego czasu. Proszę o pomoc i wypowiedzenie się. Mianowicie chce nabyć model spalinowy, będzie to mój pierwszy model NITRO. Skala na 99% 1:8. Wybór ma paść albo na Trophy 4.6 albo na Savage 4.6
Wiem, że to dwie różne klasy samochodów, jednak zdecydować się nie mogę. Teren w jakim będę chciał jezdzić to las, szuter, czasem asfalt. Na pewno od razu nie będę chciał startować w zawodach (choć wspólne jeżdżenie po torze w większym gronie jak najbardziej). Cenowo obydwa modele wyglądają bardzo podobnie, niewielka różnica cenowa. Liczę się również z zakupem podstawowych narzędzi do obsługi modelu nitro, jak i z regulacją czy dotarciem nowego silnika. Samochód ma przede wszystkim dawać radochę z jazdy! Powinien jak najbardziej wybaczać błędy spowodowane brakiem doświadczenia (upadki, wypadki etc). Nie potrafię sam podjąć decyzji który model wybrać. Bardzo proszę więc Was forumowicze o pomoc :) Proszę o uzasadnienie wyboru :) za i przeciw :)

Być może jest ktoś ze śląska kto posiada jeden bądz drugi model i wtedy na żywo pomógł by mi podjąć najlepszą decyzję.

Z góry serdecznie dziękuję

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 14, 2013 11:51 am 

Naprawdę nikt mi nie pomoże? nie doradzi? Nikt nie posiada takich modeli na śląsku?

PostNapisane: Śr paź 16, 2013 11:01 am 

Ok! Sam wybrałem :) oto moja lista na "start"

1. Model HPI Trophy 4.6 Truggy 1:8
2. Zestaw startowy HPI (grzałka jest ze wskażnikiem? potrzebny bardzo ten wskaznik?)
3. Termometr (najlepiej na podczerwień? czy ten wystarczy? http://www.rctrax.pl/product/Termometr- ... t/?id=2094 )
4. Olej ARO
5. Olej AFO
6. Filtr powietrza (dwu częściowy? + wkłady)
7. Świeca (po dotarciu wymiana na nową + zimna, ciepła ale jakie?)
8. Klej do śrub
9. Filtr paliwa (jaki?)
10. Piramidka 6V (jaka?)
11. Ładowarka (rozładowanie + ładowanie jaka?)
12. Paliwo Tornado 25%

To taki mój zestaw na start. Narzędzia posiadam. Zapomniałem o czymś istotnym? Coś warto jeszcze na początek przygody dorzucić?
Czy aparatura która jest w tym modelu w komplecie ma już w sobie FAIL SAFE? czy trzeba się osobno zaopatrzyć?

Pozdrawiam