|
xt60 to też popularne połączenie. Ale w zestawie mojej ładowarki, również nie ma takiego kabla. Aczkolwiek, jeśli masz w twardej oprawie, to z pewnością (chyba ,że się mylę) kabelki odłączają się od pakietu (przynajmniej w moich pakietach hardcase tak mam). Wówczas pakiet pod ładowarkę podłączasz goldami , a do ładowary deant, a po naładowaniu podpinasz pakiet do auta za pomocą kabelka (gold - xt60) . Ładowarka Redoxa myślę ,że warta swej nie wysokiej ceny. Ten pakiet 5000 mAh podładuje Ci w w ok 50 minut przy pełnej mocy 5 A. Oczywiście możesz kupić inną - tańszą. Nawet taka za 30 dyszki co samym balanserem ładuje , także w końcu da sobie radę z tak dużym pakietem, tylko kwestia czasu ładowania. Mam np. ładowarkę od Helikopterka (zasilacz+balanser). Prąd ładowania jest stały, 0,8 A i nic nie można regulować. Także Twój pakiet , co łatwo obliczyć,ładowała by ok 6 razy dłużej. Także , jeśli chcesz przyoszczędzić i nie zależy Ci na szybkim ładowaniu, a ładowarki nie zamierzasz wykoprzystywać w przyszłości - kup coś taniego(prostego). Jednak ja polecałbym zainwestować jednak w Redoxa (ew. inne np. IMAX 6), gdyż i możesz nią rozładować, i możesz ustawić różne opcje, a i możesz ładować nimi różne rodzaje pakietów 9nie tylko Lipo).
Yo
_________________ RC8T (e-konwesja):Xerun 150A,LEOPARD 4274 KV2000, BMS-630MG Savage XS Flux:Ezrun 80A,Vector4000,SF-10W Mini Recon RTR,katamaran i kilka helikopterów
|