Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 6:51 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So mar 02, 2013 12:57 pm 

W zawodniczych podwoziach z najwyższej półki raczej nie trzeba nic poprawiać...
Kolega dał namiary na siebie, żebyś mógł napisać/zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć, więc tak zrób...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So mar 02, 2013 12:59 pm 

Troche mnie ten temat zaczyna :lol: :D zwłaszcza takie teksty
Będę kosił kolegów bo jeden właśnie przed wczoraj kupił losiego 8ight-t ??? Lepszy to model od Losi 8ght-t ?
chłopie czy aż tak chcesz zaimponować znajomym? by 6000 wydawać?
Kup se model za 2tys naucz sie dobrze jezdzic i tez im szczeny opadną a 4kafle se schowaj bo to drogie hobby i na graty bedziesz miał lub na czarną godzine bo takie będą w życiu.
Z drugiej strony twój cyrk twoje małpy :)

PostNapisane: So mar 02, 2013 3:26 pm 

Popieram zdanie kolegi wyżej, czytam ten temat i zaczyna mnie :lol:. Niewiem czy autor zdaje sobie z tego sprawę że możesz kupic to auto za 6 tys, a i tak koledzy bedą Cie objeżdżać bo nie umiesz wykorzystać właściwości auta. Tak naprawdę jakość, a raczej "dobrość jazdy" (niewiem jak to powiedzieć) nie zależy od modelu, a od kierowcy. Moim zdaniem nie liczy sie to, że zaimponujesz samochodem, a to jaką radość czerpiesz z jazdy nim.

PostNapisane: So mar 02, 2013 5:08 pm 

Nie chce zaimponować znajomym... :D a model chciałem kupić "najlepszy" ponieważ miałem już 2 off-road więc potrafię
jeździć ;) chciałem tylko kupić "najlepszy" model bo chcę mieć taki cacko w swojej kolekcji :) a spokojnie na części mam osobno pieniążki odłożone :D.Więc pytam dalej jaki jest ten najlepszy model :D albo jakie jest najlepsze podwozie
:D i jaki dokupić silnik serwa itd aby była to maszynka nie do pokonania :D umie jeździć i obsługiwać się silnikami nitro jak pisałem wcześniej ale wiadome chciałbym w nim mieć silnik (jeden z najmocniejszych , najszybszych :) ) ale przy tym silnik łatwy w regulacji itd ... a nie , że same "jaja" będą z tym silnikiem ;>
Czekam na odpowiedzi pozdrawiam !!

PostNapisane: So mar 02, 2013 7:30 pm 

Jak już kupisz ten najlepszy, najmocniejszy, najszybszy i co tam jest jeszcze z naj :lol: model i zrobisz tor przed domem o którym wspominasz to prosze zapodaj foty pochwal sie obszernie tym tak by nie tylko kumpolom szczeny opadł ale i nam :D
A potem przyjdzie dzieciak 8letni :) z wyciułanym trojanem i cie na pierwszym zakrecie minie i morał z tego taki za 6 kafli se wstydu narobisz :lol: i od dzieciaka odkupić najlepszego trjana :lol: :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: So mar 02, 2013 7:54 pm 

Jedyne co bym brał pod uwage z takim budżetem to Losi 5ive-t, nie wiem czy jest najszybszy na torze, ale na pewno robi największe wrażenie ...
http://www.5ivetvids.com/wp-content/uploads/mvbthumbs/img_571_rc-adventures-a-losi-5ive-t-kills-me-its-incredible-a-great-unboxing-video.jpg

PostNapisane: So mar 02, 2013 8:25 pm 

Cześć :D znowu ^^
Tor nie będzie nie wiadomo jaki :D tak zwykły tor :) Na max 2 modele a nie 10 przecież ja nie będę organizatorem zawodów modelarskich :lol: tylko tak się po ścigać z kolegami 1v1 :D
Odnośnie tego Losi (benzyna) to mnie nie interesuje bo nie lubię benzyniaków :D wolę kosiarkę :lol: :lol: :lol: nie no żarcik.
Macie jakieś sugestie odnośnie modelu z parametrami jakie napisałem wyżej i odnośnie wypowiedzi , że przyjdzie 8latek i mnie zjedzie :) Nie wątpię bo może przyjść jakiś koksu co jeździ modelami od urodzenia :lol: i mnie zrobi modelem za 500zł :D ..
Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich !!! :lol:

PostNapisane: Śr mar 06, 2013 12:21 am 

Kierdaszan napisał(a):
Wiem , że to strasznie dziecinne tak pisać

Oj tak... :lol:

PostNapisane: Śr mar 06, 2013 9:20 pm 

szczerze to nie wierzę w to co tu przeczytałem o tym "naj"

hmm moim zdaniem to kupic losi 8ight buggy lub truggy, buggy szybszy jest, ale musi mieć równy teren, moim zdaniem lepiej wziąć truggy dla uniwersalności, apke masz tam dx3s czyli najwyższa półka, no dalej idąc to serwa kupić bezszczotkowe savox po ok.500zł sztuka, nie wiem jak tam napęd wygląda ale np: klocki alu do sprzęgła i chyba tyle, paliwo firmowe 25-30%, no mozna jeszcze by silnik odrazu kupić jakiś wyczynowy, co tam wiecej dasz lepszego?

no i jak ogarniesz jego moc to będzie już dobrze.

A zresztą co tu nitro brać? weź bezszczotke z 6s lipo i maja pozamiatane koledzy, moim zdaniem bezszczotki sa mocniejsze i szybsze niż nitro -zgodzicie się z tym?

PostNapisane: Śr mar 06, 2013 10:12 pm 

No cześć bez szczotki może są szybsze ale mocniejsze od spaliny na pewno nie :DD
Kolega z modelarni pisał , że najlepszym podwoziem truggy do skoków , wyczynowej jazdy itd... jest MBX6TR Mugen Seiki zgadzacie się z tym ?? :)
Pozdro :)

PostNapisane: Śr mar 06, 2013 10:16 pm 

Kierdaszan napisał(a):
No cześć bez szczotki może są szybsze ale mocniejsze od spaliny na pewno nie :DD

Myślę, że duży silnik o małym KV zasilany 6S będzie sporo mocniejszy i szybszy od spaliny. Obecnie jedyną zaletą spaliny jest fajny dzwięk.

PostNapisane: Śr mar 06, 2013 11:00 pm 

... i miły smrodek :-)

PostNapisane: Cz mar 07, 2013 8:47 am 

Bez wątpienia MBX6TR jest z najwyższej półki. Ale zacytuje pewną osobę z forum "nie pomoże koni kupa, gdy kierowca będzie dupa"
Z tego Mugena bez problemu można zrobić elektryka.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz mar 07, 2013 10:41 am 

tmielcarz napisał(a):
Myślę, że duży silnik o małym KV zasilany 6S będzie sporo mocniejszy i szybszy od spaliny. Obecnie jedyną zaletą spaliny jest fajny dzwięk.

To miałem na myśli, jak dla mnie spalina jest porównywalna z 2-3s jesli chodzi o predkośc niewiem jak z mocą ale chyba podobnie, z miejsca i z pewnej jeszcze predkości da się zrobić backflip'a, ale własnie taki 1500-2000kv + 6s ma wiecej mocy i prędkosci niz spalina.

Ci co maja spaliny a nigdy bezszczotki nie widzieli to moga pomysleć ze spalina najmocniejsza w rzeczywistości tak nie jest.
Hmm miałem już efirestorma bezszczotkowego i traxxas summit 1/16 vxl i pytanie otoczenia:
ktoś: to spalinowy?
ja: nie, elektryczny
ktoś: spalinowy chyba mocniejszy/szybszy?
Tylko ja sie pytam jakim cudem? przeciez wieksza moc w takim modelu by już zrywała zebatki i półosie

Sam teraz kupiłem z kilka dni temu na próbe losi ten-t z 3,4ccm, ale jeszcze nawet go nie odpalałem/docierałem, bo nie ma zabardzo gdzie i temperatura za niska.

PostNapisane: N mar 31, 2013 3:53 pm 

www.tormodelarski.pl
Pełna oferta Mugen Seiki, zdnia na dzień coraz więcej pozycji jak nie ma czegoś na stronie to zadzwoń napewno jest na sklepie jeszcze nie dodane do strony.

Pozdrawiam

Mugen MBX6R|Alpha S852/Pipe Alpha 2081|HiTec 7940TH/7945TH|Rapicon Fuel|ProCircuit
All operated by Sanwa M12

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona