Woody napisał(a):
Witam. Szukam mojego pierwszego modelu RC i w związku z tym mam kilka pytań odnośnie wyboru oraz samego użytkowania takiego pojazdu:
Odnośnie wyboru:
Woody napisał(a):
1. Do 500zł, nieużywany (nówka z salonu). Dobra kwota czy lepiej chwilę poczekać i kupić coś droższego (jeśli tak, to czekam na konkretne propozycje)?
Lepiej poczekać i kupić coś droższego. W skali 1:10 500zł to dobra kwota na części zamienne jak chcesz faktycznie dobrze się bawić.
Woody napisał(a):
2. Elektryczny. Silnik szczotkowy czy bez-szczotkowy?
Oczywiście, że bezszczotkowy. Przy czym nie jestem zwolennikiem kupowania modelu z elektroniką, bo jest ona z dość niskiej półki w większości przypadków.
Woody napisał(a):
3. Jako, że nie mam w pobliżu torów ani równych powierzchni asfaltowych więc w grę wchodzi off road. Pytanie: czym się różnią trucki od buggy i truggy?? Jaki typ na nierówny asfalt i jakiś żwir czy drogi gruntowe??
Truck jeździ wolniej lepiej sobie radzi na większych nierównościach i przynajmniej w teorii lepiej powinien skakać (jakoś mi się to nie sprawdzało). Buggy jest projektowany pod kątem szybkości niskiego środka cieżkości, stabilności w zakrętach i skoczności na przystosowanych od tego przeszkodach. Truggy jest próbą udaną lub nie balansu pomiędzy truck'iem a buggy. W zależności od modelu albo na wady oby (słaba stabilność w zakrętach, większa udarowość przy skokach, większa masa, gorsze wyważenie i wysoki środek ciężkości, przeciętna amortyzacja; albo ich zalety: relatywnie lekki, szeroko rozstawiony, dobre relatywnie niskie wyważenie, większa dzielność w terenie, dobra niezawodność).
Woody napisał(a):
4. Najlepiej łatwy i tani w utrzymaniu i nie wymagający wiele jeśli chodzi o serwis.
Woody napisał(a):
5. Przeglądając sklep nitrotek.pl natrafiłem na kilka według mnie ciekawych propozycji oto one:
http://nitrotek.pl/modele/samochody-ele ... nster.htmlhttp://nitrotek.pl/modele/samochody-ele ... /xstr.htmlhttp://nitrotek.pl/modele/samochody-ele ... /max4.htmlhttp://nitrotek.pl/brontosaurus.htmlOczywiście jeśli ktoś ma jakieś inne ciekawe propozycje to proszę podsyłać. Nie upieram się przy tej kwocie i tych wymaganiach, propozycjach. Jako żółtodziób chętnie poczytam rad doświadczonych modelarzy.
Albo będzie tani w zakupie albo tani w utrzymaniu. Faktycznie przy braku doświadczenia te propozycje mogą się wydawać ciekawymi.
Woody napisał(a):
Odnośnie użytkowania:
6. Planuje zakup od razu mocniejszej baterii. Zastanawiałem się nad 5000 mAh (
http://nitrotek.pl/czesci-i-akcesoria/p ... hodow.html). Pytanie: czy nie jest to za mocna bateria i bardzo nie skróci żywotności części modelu? Czy kupując taką baterię muszę jeszcze coś dodatkowo dokupić? Może lepiej wybrać inną o mniejszej pojemności?
Kupując dobry
akumulator Li-xx o pojemości 5000mAh mogłbyś liczyć na większą wydajność prądową co za tym idzie lepsze osiągi. W powyższych modelach mogłoby się to skończyć szybszym zużyciem elementów przeniesienia napędu, większą wypadkowością (niedostateczna sterowność przy większej prędkości) a nawet przegrzaniem elektroniki nieprzyzwyczajonej do pracy z takimi prądami przez dłuższy przedział czasu. Reasumując nie zrobisz z malucha rakiety lejąc mu do baku paliwo lotnicze. Ale spokojnie jeśli kupisz akumulator z linku to żadne z powyższych zagrożeń nie jest realne, bo pisałem o dobrym źródle zasilania.
Woody napisał(a):
7. Czy podczas użytkowania trzeba jakimś elementom poświęcać więcej uwagi i czasu czy wystarczy ładować baterie i jeździć?
Nie. Model trzeba regularnie czyścić, smarować, serwisować. Dość często rozbierać i składać. Przy słabszych konstrukcjach jako pierwsze wysiadają gwinty, przy którejś z rzędu operacji. Przydatne są dobrej klasy narzędzia dedykowane do modeli rc.
Woody napisał(a):
8. Ile trwa ładowanie baterii?
Co do zasady baterii się nie ładuje. Jeśli pytasz o akumulatory - to zależy od ładowarki i od akumulatora.
Technologię NiMh zaleca się ładować nie częściej niż 2-3 razy na dobę. Dobre akumulatory NiMh po rozładowaniu należało wyrównać (ok.1-1.5h) ostudzić (0.5h) i naładować (ok. 0.7-1.2h). Typowe ładowarki w zestawach sklepowych poradzą sobie z tym zadaniem błyskawicznie czyli zajmie im to ok. 12h.
Obecnie jeździ się na akumulatorach Li-xx, gdzie akumulator LiPol ładuje się ok. 1h zaś proces wyrównywania jest prowadzony równolegle w czasie z procesem ładowania. Najszybciej można ładować akumulatory LiFe są gotowe do jazdy po 15-20 minutach ładowania. Oba typy akumulatorów wymagają specjalistycznych ładowarek. Do LiFe potrzebujesz ładowarki i zasilacza o dużej wydajności prądowej. Np. by naładować akumulator LiFe 5000Ah w czasie 20minut musisz mieć zestaw ładowarka-zasilacz o wydajności prądowej 20A.
Woody napisał(a):
9. Jak jest ze zdzieraniem się opon? Jak często trzeba je wymieniać?
Zależy po czym jeździsz i jakim modelem. Podam krańcowe przypadki. Opony miękkie Micro-Pin, szybkie buggy na asfalcie latem czas jazdy 30 minut i opona do wymiany. Monster truck opona taka jak ta:
http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... f5da9c53a5zima śnieg, jakoś nie udało mi się jej zużyć przez cały sezon.
Woody napisał(a):
10. Jak jest z jazdą po drogach gruntowych, żwirowych, piaskowych? Czy drobne kamyczki, piasek nie dostają się do środka powodując uszkodzenia elementów?
Dostają się i mogą powodować. Wszystko zależy od konstrukcji modelu i rodzaju zanieczyszczeń.
Woody napisał(a):
11. Jak jest z tą podawaną prędkością maksymalną? te modele faktycznie jeżdżą 50-60km/h czy muszą zajść jakieś bardzo specjalne warunki aby model mógł rozwinąć taką prędkość?
Generalnie rzucone swobodnie z okolic 12-13 piętro w okolicach pierwszego powinny rozwinąć 60km/h i to jest dość powtarzalne (tylko model trzeba zmieniać). Natomiast w warunkach drogowych, przy odpowiednim nachyleniu tereny, korzystnym wietrze, i gładkim asfaltowym podłożu, tak jest to realne. Tylko na takie testy polecam Kalifornię. Oni mają duże spadki na drogach (w naszym kraju przepisy ograniczają to niestety do 45%) oraz znaczniej częściej u nich występują huragany, nie będziesz musiał czekać na sprzyjające warunki zbyt długo.