Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 04, 2026 6:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt paź 23, 2009 10:26 pm 

Tak, to jest 90% Lightning, wprowadzili kilka przeróbek, tylko ciekawe czy zdadzą egzamin :roll:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt paź 23, 2009 10:29 pm 

Maciek Bogusławski. napisał(a):
HPI wypusciło Tragusa Trophy 4.6. Całkiem całkiem, wzorowany na legendarnych Lajtach (mieszanina Lightninga z Hellfire) wiec na początek bedzie dobry.
Kosztuje 1200zł z kawałkiem wiec te 3 bańki wpakujesz w zestaw startowy i paliwo, którego ceny się bardzo wahają wiec tylko zależy od Cieie które wybierzesz :wink:

Link:
http://www.hpieurope.com/kit-info.php?l ... tNo=101153

Jeżeli w nowym modelu hpi są dyfry z hellfire'a to zdecydowanie nie polecam. Będziesz miał więcej naprawiania niż jeżdżenia :lol:

PostNapisane: So paź 24, 2009 8:22 am 

Niewiem jakie Trophy ma dyfry. Już się nie bawie w modele tej firmy. Ale autko wygląda solidnie :D

PostNapisane: So paź 24, 2009 11:41 am 

Ciekawe czy do Trophy będą pasować części do Lajta. Model chyba będzie raczej dla początkujących tak ja trophy 3.5 więc nie będzie zbyt skomplikowany, a i dostęp części też raczej będzie łatwy.

PostNapisane: So paź 24, 2009 1:12 pm 

Dostęp części napewno będzie łatwy.

PostNapisane: So paź 24, 2009 3:01 pm 

Jeśli szukasz taniego modelu buggy do zabawy i nie tylko - GG 1259340. Może uda mi się Tobie pomóc;)

PostNapisane: So paź 24, 2009 3:30 pm 

Witajcie. Piszę do was nie często, na początku dzięki wszystkim za wypowiedzi. 1500 to myślałem że na same autko wydać. W środku tygodnia nie ma mowy o zabawie bo pracuje od rana do wieczora tak jak i w soboty. Pozostaje ino niedziela i to też nie każda bo trza by w domu coś porobić. Autko na offroad i też nie ciężki żadne zawody bardziej troszeczkę dla zabawy. Nie wiem czemu ale bardzo mnie ciągnie do RTR SAVAGE X 4.6 WITH NITRO GT-2 BODY 1575zł i jeszcze ten z opcją reverse 1630zł. Wsteczny chyba się przyda co o tym myślicie czy jest awaryjny?.Tak myślę teraz by nie przepłacać to zamówić odrazu u nich 5 l paliwa tylko jakiego , słyszałem napewno nie bing bang czy jakos tak to już wiem?? Po co mam koszty 10 x od każdego przesyłki płacić .Powiedzcie mi koledzy ile taki savage waży kg? gdzieś czytałem 14kg to prawda? ?? Czy może ten savage 3.5 jest lepszy ? I jeszcze jedno czy opcja szarpanka to jest coś nie wygodnego i bardzo awaryjnego czy dołożyć i kupić roto start ale to już troszeczkę później? O co chodzi z tym termometrem jakiej temperatury nie można przekroczyć i jak długo można maksymalnie jeździć takim autkiem.Jaką grzałkę wybrać?Do auta chyba wchodzą 4 paluszki aku. czy nie lepiej zastosować może jakiegoś innego rozwiązania i wpakować jakiegoś jednolitego akumulatorka? i tak samo do radia sterującego?Czy trzeba to konserwować i coś smarować? oleje do dyferencjałów , czy też do amortyzatorów?A i czy do opon muszę kupić jakieś wkładki do opon?? Dziękuję za wszelakie wypowiedzi. Pozdrawiam. - 73.

PostNapisane: So paź 24, 2009 3:44 pm 

Żeby savage naprawdę jeździł i się nie sypał ciągle to musisz wydać jeszcze raz tyle. savage 3.5 już możesz ze swojej listy wykreślić bo jest słaby jeżeli chodzi o moc silnika i jeżeli chodzi o układ przeniesienia napędu ...
Savage waży ok 5 kg.
Myślę że powinieneś pomyśleć nad innym modelem niż savage chyba że masz tyle funduszy żeby w niego tyle inwestować .
Co do paliwa to jeździłem na JETS"ie 25% - dobre paliwko . z tego co wiem dobre jest tornado !! i byron.
co do odbiornika .. wspomniałeś o akumulatorku .. kup poprostu piramidkę firmy VAPEX 1600 tylko pamiętaj żeby była odpowiednia wtyczka no i do tego ładowarke ...
termometr to podstawowa rzecz , silnik nie powinien przekraczać ok 130 stopni w przypadku F 4.6 przynajmniej .bo np sh 28 p6 dopiero zaczyna dobrze pracować jak osiągnie 130 stopni
PS. pomyśl nad innym modelem i poczytaj troche o savageach jest pełno tematów o tym modelu ...

PostNapisane: So paź 24, 2009 4:40 pm 

Najbardziej uniwersalnym modelem będzie tragusik: nie będzie ci się przewracać jak wejdziesz w zakręt z dużą prędkością, a po terenie też daje radę bez problemu. Bagus to raczej na tor, podłoże musi być raczej równe. Paliwko to Jets 25% tak jak Michał mówił jeżdżę na nim i ma niezłego kopa, stosunkowo nie drogie. Na stronce HPI jest fajny zestaw startowy http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... s_id/14967 kupiłem taki do LSS. Do tego tempgun HPI. Silnik trzeba konserwować jak mówisz, że tylko niedziela to będziesz musiał zalewać ARO(after run oil - wypiera wodę i resztki paliwa z silnika) , oraz czyścić filtr powietrza i zalewać olejem AFO(air filter oil). Tak to wystarczy czyścić pędzelkami, jakaś szmatka też może się przydać.

PostNapisane: N paź 25, 2009 10:54 am 

A jak zalewa się ten silnik tym ARO? wykręcam świece i wlewam do środka czy wyjeżdźam wszytskie paliwo i wlewam do baku i zaciągam parę razy? Potem chcąc odpalić wykręcam świece wypompowywuję to co tam jest i zalewam na nowo paliwem ?Gdzieś czytałem iż auto docierać powinno się w temperaturach ciepłych +20 +25 powietrza a bliskich 0 źle wpływa na docieranie auta.To prawda ? Czyli co pozostaje mi się bawić teraz tylko w ocieplanej hali? Czy to też wymysły czyjeś ?

PostNapisane: N paź 25, 2009 11:41 am 

ARO zalewasz jak po skończonej jeździe na dany dzień. Nie zalewaj ARO jeśli wiesz, że np: jutro masz wolne i sobie pojeździsz.
Wykręcasz świecę (najpierw musisz wyczyścić okolice koło świecy z piachu/ziemi) wlewasz 3-4 krople ARO, bez świecy szarpiesz parę razy żeby się rozprowadziło po silniku i dokręcasz świecę. Odpalasz normalnie, wlewasz paliwo do zbiornika dmuchasz w wężyk, który idzie od tłumika żeby paliwko doszło do gaźnika szarpiesz i pali:)
Co do docierania nie wiem, ja swój model docierałem jak było 12*c.

PostNapisane: N paź 25, 2009 8:37 pm 

To jak z tąpogodą?? czy korzystanie (docieranie) auta w pogodzie bliskiej + 10 +6 bo takie mamy teraz temperatury jest korzystna czy czekać z tym do lata ?

PostNapisane: N paź 25, 2009 11:10 pm 

Nie poleca się jazdy dopiero w temp. minusowych. Dzisiaj było 7*c na torze w Nieradzie sobie jeździliśmy. O jeździe przy niskich temperaturach poczytaj na forum. Ja docierałem swój przy 12 i chodzi jak marzenie:)

PostNapisane: So paź 31, 2009 6:49 pm 

Witam :), koledzy? Wymieniliście koledze Buggy, Truggy, Monster Truck ...

... A gdzie Stadium Truck? Kolega nie chcę modelu na zawody więc sam posiadam Jato 3.3 i na prawdę ... Inne klasy modeli rzeczywiście nie dają mu rady. Niezwykła przyjemność z jazdy.

Pozdrawiam.

PostNapisane: Pn lis 23, 2009 12:37 am 

Cześć, co do GS Racing właśnie mocno przeceniliśmy te autka, także zapraszam
1. XUT RTR szarpanka - skala 1:8, 25% przeceny
2. SHADOW ST1 RTR szarpanka - skala 1:10, 15% przeceny

Pozdr, Paweł

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2