Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 7:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: N wrz 27, 2009 8:58 pm 

z tego co słysze to lighning jest najlepszy nie psuje sie i jest mocny.....
mam pytanie a co myslicie o modelach PETROL w skali 1:5 znalazłem takie za 1800zł i za 2100 (z silnikami 23ccm i 26ccm) wiem że może być tgrudny do opanowania bo napęd na tył...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 30, 2010 11:12 pm 

Witam,
Ja mam GS XUT już drugi rok.
Kupiłem na aukcji za 700zł i chyba był to mój najlepszy zakup.
Model kupiłem z drugim już silnikiem (HPI), oryginalny pozostał jako bonus o małej kompresji.

Generalnie super model. nie wymaga praktycznie żadnych tuningowych elementów, aby wytrzymał naprawdę wiele.
po mojej drugiej jeździe przywaliłem na max-ie w budynek (straciłem kontrolę, model rozpędzony wybiło i tylko plama śniegu na wysokości 1,5 mtr została na budynku.

Jeśli chodzi o lądowania na jednym kole, to warto zainwestować w "front low arm" dolna rozpórka trzymająca ośki wahaczy dolnych zawieszenia przedniego. Przednia jest metalowa lecz tylna z tworzywa

poza tym wymiana łożysk w sprzęgle (groszowa sprawa) są firmy robiące łożyska (nie chce robić antyreklamy ale kupiłem za grosze mocniejsze łożyska nie modelarskie i są suuuper)

dwie świece: zima/lato

Model można dowolnie konfigurować. kąty natarcia, zawszenia, wyprzedzenia.

Taka moja sugestia, tylko sugestia:
Na początek kup model używany,ale w dobrym stanie. a pozostałe pieniążki przeznacz na nabieranie doświadczenia.

PostNapisane: N sty 31, 2010 2:05 pm 

kodzio też mam XUTa od około 8 miesięcy jestem bardzo zadowolony, badzo dobra jakość, pokaźne rozmiary i wszystkie części. Mogę jeszcze dodać, że nie warto lać do niego paliwa model technics, polecam zainwestować np. Byron.

A jeżeli szukacie modelu do 1300zł to mogę polecić model SUT bardzo podobny do XUTa i właśnie jest w nowej promocyjnej cenie
http://www.gimmik.pl/sut-ce-rtr-szarpanka-p-263.html, części do niego też mają

Pzdr

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2