Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 4:16 am

Autor
PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 9:31 am 

Witam Wszystkich odwiedzających mój temat !
Na początku chciałbym napisać iż modele "Rc" są dla mnie nowością, i dopiero zaczynam przygodę z tym "sportem"
Długo myślałem nad pierwszym zestawem, miał być to jak u wielu pasjonatów tej zabawy zestaw tamiya tt01, dopóki, doputy nie zobaczyłem modeli firmy yokomo.
Teraz moje pytanie, czy warto ?, nie są one tanie a na pewno droższe od stocków tamiya.
Dostępność akcesoriów na polskim rynku jest bardzo słaba, co prawda z tym nie mam problemu bo model planuję zakupić w amerykańskim sklepie internetowym podobnie jak resztę akcesoriów rozruchowych, i teraz następne pytanie:
Czy modele yokomo mają w zestawie silniki ?
jeżeli nie to co polecacie z tej stronki http://www.rcmart.com/catalog/yokomo-m- ... 11&sort=1a ?
I co dalej muszę dokupić, na pewno akumulator i pilot, tylko jaki ? (kwota na akumulator i pilot w moim przypadku nie może przekroczyć 500 zł)
Z góry Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jak dokonam zakupu modelu z pewnością się nim pochwalę ;)

Ostatnio edytowano So wrz 26, 2009 7:39 am przez SpierS, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt wrz 25, 2009 9:51 pm 

Witaj,

o modelu niewiele Ci opowiem, bo nie znam... Zatrzymam się na chwilę tylko przy tym co napisałeś:

SpierS napisał(a):
Dostępność akcesoriów na polskim rynku jest bardzo słaba, co prawda z tym nie mam problemu bo model planuję zakupić w amerykańskim sklepie internetowym podobnie jak resztę akcesoriów rozruchowych,

Skąd jesteś? Bo jeśli z JuEsEndEj (jak Borat mawiał) to ok. Ale jeśli z Polski to do kosztów zakupu łącznie z kosztami przesyłki dolicz 22% VAT płaconego w urzędzie celnym (chyba, że przez kogoś kto zajmuje się zakupami za granicą zamówisz wtedy będzie ciut mniej). I druga sprawa... to kup od razu drugi model na części zamienne by mieć pod ręką od razu to co się zepsuje.

Osobiście powiem (świadomie w to wszedłem), że mając model do którego u nas nie kupisz części okazać się może, że masz przez jakieś 3-6 tygodni nieruchmość zamiast autka, które ma jeździć. Efekt ostateczny jest taki, że mam w bagażniku auta poza modelem dużą skrzynię z częściami zamiennymi (ale nie zamieniłbym się :-) ).

Ofna Dominator
xmods Pontiack Firebird

PostNapisane: So wrz 26, 2009 9:29 pm 

Yokomo jeźdźą fajnie, zwłaszcza nowe BD5, sam się nad nim zastanawiam, ale serwis musisz sobie sam zapewnić najtaniej.
Ale... jeśli nie chcesz wydawać na zapas a ciut więcej po kolei to GM jest dealerem Yokomo na Niemcy, więc da się je załatwić przez każdego z ich licznych dealreów, np proxime w Łodzi.