Witam!
Niedawno znów wróciłem do mojego kochanego samochodzika. Zarobiłem troszkę pieniążków i z mojego pierwszego modelu pragnę zrobić taką powiedzmy pokazówkę
Oto tuning, który obecnie już przeprowadziłem (głównie mechaniczny, bo na elektrykę przyjdzie czas- bezsczotka:)):
Zakupione:
Przednie zwrotnice ALU,
Tylnie zwrotnice ALU,
Kielichy Zwrotnic ALU,
Kielichy Wałka ALU,
Wahacze przednie ALU,
Wahacze tylne ALU,
Mocowanie wahaczy ALU,
Mocowanie serwa ALU,
Układ kierowniczy ALU,
Usztywnienie tylnego dyfra ALU,
Wałek napędowy ALU,
Mocowanie silnika ALU,
Komplet łożysk,
Drążki kierownicze regulowane,
Serwo Tower Pro MG995,
Slink HPI Saturn 20T,
Amortyzatory Olejowe,
Olej Associated 50,
Nowa wanienka
Do zakupienia:
Podwozie:
Mocowanie tylniego amortyzatora i puszka na dyfer ALU,
Kielichy dyfrów ALU,
Hexy 12mm ALU,
+-Dyferencjał kulkowy, kardany, kielichy
Plastiki
Elektronika:
Odbiornik HP 2RNB, bo stary się zepsuł (potrzebny do Hitec Aggressor 40 AM),
Silnik bezszczotkowy + regiel (+-)800 zł
Nie jestem jednak pewny czy do późniejszego silnika bezszczotkowego bardziej nadadzą się zwykłe dyferencjały, czy kulkowe będą lepsze. Dlatego zwracam się z tym pytaniem do was

Zdaję sobie sprawę, że wraz ze zmianą dyferencjałów będę musiał kupić kardany i inne kielichy, ale czego sie nie zrobi dla ukochanej TT-tki.
Ponadto mam pytanie gdzie umieścić odbiornik i regiel, jak widać na zdjęciach elementy te są jak na razie "luźne". Calutki model jest oczywiście łożyskowany, wysmarowany i dopieszczony:) Na zdjęciach widać, że brakuje trochę śrubek, ale po prostu, co chwilę mi coś dochodziło i nie opłacało mi się niektórych dokręcać.
Od razu tworząc ten temat pragnę zapytać, jakie zestawy silnik i regulator proponujecie, oczywiście bezszczotkowe, sam sądzę ze najlepszym wyborem będzie Novak GTB/Velociti 5.5R. Aczkolwiek nie mam pojęcia, jaki rc-pack będzie najlepszy i gdzie go włożę do TT-tki
Hmm samochodzikiem będę jeździł tylko od święta, bo to moja taka cudna zabaweczka, dlatego tuning jest tak obfity, a szczerze nieopłacalny
Wbrew negatywnym opiniom na temat serw Tower Pro MG995, ja polecam. Serwo nie spaliło się, jest potężne i reaguje też całkiem dobrze.
Hmm to chyba wszystkie pytania, jakie do was miałem, w skrócie:
Jaki zestaw silnik + regiel bezszczotkowy (+-800zł)?
Czy lepszy dyferencjał kulkowy/standardowy do takiego zestawu?
Jaki rc-pack (Li-Po, Ni-Mh ile cel, jaka pojemność i producent)do bezszczotki i gdzie go wsadzić do TT:)??
Gdzie umiejscowić regulator i odbiornik, aha i jak poprowadzić kabelki?
Hehe a tak w ogóle, co jeszcze można zrobić ze swoją TT-tka

??
Zdjęcia: