Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 8:22 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor
PostNapisane: So maja 31, 2008 10:11 am 

Witam wszystkich,
Jestem aktualnie na etapie wyboru paliwa do modelu. W sklepie sprzedawca zaproponował mi paliwa jak w temacje, ze wskazaniem na Tornado, dlaczego, poniewaz wg. niego :
- silnik lepiej chodzi
- nie ma problemow z obrotami
- po jakims czasie zrozumiem że to leprzy wybór...
- 3/4 sprzedanego paliwa a nawet wiecej to tornado.
- silnik nie trawi zmiany paliwa, wiec jak zaleje jednym to na nim trzeba juz do konca jezdzic.
Wszystko fajnie ale jak wiadomo cena, 2x drozej niz big bang.
No i tu mam pytanie do was, czy zeczywiscie to co gosciu mi opowiadal to prawda, czy lekkie ubarwianie.
Czy jak zaleje bigbangiem to rzeczywiscie bedzie srednio ?
Jest to chyba istotny wybor, bo silnik to podstawa, dlatego bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
Sebastian

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So maja 31, 2008 10:25 am 

Witam,
Miałem ten sam dylemat. Wybrałem jednak BB bo jest tańszy, a na zawody modelem nie będę jeździł... Wiem że zaraz modelarze zaczną mówic że Tornado jest boskie itd. Ale do tego wyboru zmusił mnie budżet :) Za 5 litrów BB mam 2,5 litra Tornado :cry: Musisz sam zdecydowac czy lepsze paliwo 2,5 litra czy 5 litrów BB gorszego paliwa :)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 31, 2008 10:25 am 

Brat ostatnio skusił sie na BB do Lighta z silnikiem 2,5.
Po prostu porazka , silnika nie dało sie wyregulowac , grzał sie , momentalnie po odpaleniu nabieral temp ponad 120 stopni.
W końcu nasze nerwy sie skonczyły , bb wyrzuciliśmy , i zalalismy jetsa.
Silnik zupelnie inaczej sie zachowuje , nie grzeje sie , nie ma problemow z regulacją , trzyma dobrze ustawienia.

Co do tornado , na swoim OS'ie jezdziłem na jetsie(wszystko było ok) , ale postanowiłem spróbowac tornado.
Na tornado silnik chodzi jeszcze lepiej , nie ma problemów z regulacja , nie grzeje sie , lepiej sie wkreca , no i same osiagi sa ciut lepsze.

Podsumowujac : to co doswiadczylismy ostatnio z bb to juz tego paliwa nie kupie nigdy , teraz do obu silniczków bedziemy lac tornado , i to paliwo wlasnie Ci polecam, fakt jest drozsze ale jak wszedzie placi sie za jakosc.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: So maja 31, 2008 11:02 am 

zawsze bylem pozytywnie nastawiony do bb, do bylo tanie i dzialalo, do wczoraj
kupilem wczesniej 2 banki po 2,5 litra 25% bb, pierwsza banka byla idealna, druga, ktora mecze teraz jest tragiczna, silnik ciagle gasnie i nie da sie go wyregulowac a spaliny smierdza, ze az w oczy szczypia, mieszam 25%bb z 16%bb i jakos to dziala, ale jest to moje ostatnia banka bb, bo nie rozumiem jak moga byc az tak wielkie roznice w jakosci
przesiadam sie na tornado, moje nerwy i zdrowie psychiczne jest wiecej warte niz ta roznica w cenie :wink:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]