Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 6:09 pm

Autor
PostNapisane: Śr kwi 23, 2008 9:41 pm 

witam mam mały problem, jak już pisałem w ostatnim poście poszukuje jakiegoś off-roada spalinówki do 2500zł ,tylko problem w tym ze nie wiem gdzie takiego czegoś szukać i gdzie najlepiej mi sie opłaca kupić :( Zastanawiałem sie nad eBayem, tylko mam małe pytanie jak wygląda ta cala akcja z akcyza, cłem itp. jak ktoś sie orientuje i robił już to kiedyś proszę o pomoc. Ponadto czy jest sens kupować xraya xt8 czy może lepiej revo platinum ? bo np. w takich modelach z górnej polki np. muggen, xray, kyosho, ofna ... (mówię o tych najlepszych z tych firm) trzeba dodatkowo dokupywać silnik a poza tym ja nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tymi samymi klasami tych modeli, dla mnie wyglądają identycznie a np. revo sie rożni i to bardzo, proszę o wypowiedz jakiś znawców tematu niech rozwieją moje wątpliwości co do wyboru, bo jest to naprawdę trudne, może jakieś małe + lub - tych najlepszych modeli (raczej truggy) z tych firm, z góry dziękuję.

ok juz wiem zdecydowalem sie na revo platinum tylko niech ktos mi wytlumaczy jak wyglada postepowanie sprowadzenia takiego revo ze stanów jakie clo itp. czy taka zabawka bez cla idzie i podobnych rzeczy aha zaznaczam ze mam rodzine w usa wiec moze jakos inaczej przejdzie ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 24, 2008 6:46 am 

No jak masz rodzinę w Usa to sprawa jest bardzo prosta, rodzinka kupuje ci REVO i wysyła do ciebie, w deklaracji celnej wpisuje TOYS ( dodatkowo jak otworzy pudełko i chwilę poszpera w środku może dodać słowo " used"), wartość ustala na ok 100$ (bo w końcu kupili go na aukcji i model jest przez nich używany lekko :wink: ) i tyle, po 2-3 tygodniach możesz cieszyć sie modelem, powodzenia.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

PostNapisane: Cz kwi 24, 2008 12:15 pm 

laskajg napisał(a):
ok juz wiem zdecydowalem sie na revo platinum tylko niech ktos mi wytlumaczy jak wyglada postepowanie sprowadzenia takiego revo ze stanów jakie clo itp. czy taka zabawka bez cla idzie i podobnych rzeczy aha zaznaczam ze mam rodzine w usa wiec moze jakos inaczej przejdzie ??

Mam nadzieje ze wiesz ze do Revo platinum trzeba dokupic apke i startboxa.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 24, 2008 6:33 pm 

i ze jego cena jest jak by to ladnie ujac... przesadzona. Wolal bym juz kupic LST2 jak bym mial wybierac z MT (przynajmniej mial bym bardzo dobra apke w zestawie) .

GG:2247936