Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 5:22 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 05, 2006 10:54 am 

Nie mówiłem co i jak z nimi tylko ze bym brał multi.

Jeździłęm kilkoma ultrami, mbx, hb stadium rr, savami, kyosho, blazerem i jeszcze paroma więc wiem co i jak z nimi

Jeszcze raz mówie ze ja nie oceniałem awaryjności zresztą kiedyś chchiałem obydwa modele

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 05, 2006 1:40 pm 

Marku niewiem czy doczytales ale wyraznie napisalem ze nie mialem stycznosci z ultra i te informacje nie sa pewne a jesli nie sa pewne to nie nalezy ich brac do konca powaznie -.- wiesz czasem przeswit 2-3cm wiekszy daje bardzo duzo.. fakt w tym co piszesz jest sporo racji ale z kilkoma rzeczmi poprostu sie nie zgodze i koniec - nie przemowisz do mnie ;) :)

Tytuł:
PostNapisane: N lis 05, 2006 4:31 pm 

Virus napisał(a):
wrzech czytanie ze zrozumieniem.. " Poza tym slyszalem ze lx comp jest strasznie awaryjny " - to nie jest stwierdzenie ze wiem ze jest awaryjny, lecz slyszalem wiec ta informacja nie jest 100% -.-nie mialem stycznosci z tym modelem ale slyszalem to od ludzi ktorzy mieli, pozatym niewiem czy wiesz ale jazda pod domem nie meczy tak sprzetu jak sciganie sie na torze..

Virus rozumienie tego co sie pisze... i ogolnie logika.
Autor postu ma problem z wyborem a ty mu opowiadasz jakies glupoty ktore o dziwo gdzies tam slyszales i nic wiecej nie wiesz na ten temat. To po co piszesz?? Robisz tylko chlopakowi metlik bo wlasnie sie juz pogubil.
Z reszta sam widzisz ile osob sie wypowiedzialo juz na temat ofny i to o czyms swiadczy.

Virus napisał(a):
(...)fakt w tym co piszesz jest sporo racji ale z kilkoma rzeczmi poprostu sie nie zgodze i koniec - nie przemowisz do mnie

I znowu niedomowienia w twoim poscie...

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: N lis 12, 2006 7:52 pm 

Coraz bardziej podoba mi sie Multilator-chyba go kupie,
ale martwi mnie jedna rzecz. Na rcworld.pl w panelu na skróty
gdzie mozna wybrac model do którego sie szuka czesci itp.
Multilatora nie ma, to samo jak próbowalem coś znalezc w wyszukiwarce
jedyne co znalazlo to sam model. Czy to znaczy ze na www.rcwordl.pl
nie ma zadnych częsci do Multilatora?!

Tytuł:
PostNapisane: N lis 12, 2006 8:23 pm 

Części bedą pasować od lx compa/blazera/violatora/ravagera

Tytuł:
PostNapisane: N lis 12, 2006 9:08 pm 

aha ale wszystkie? czy np od ultry
zderzak, od blazera wachacze itd?

Tytuł:
PostNapisane: N lis 12, 2006 11:28 pm 

Deton napisał(a):
Coraz bardziej podoba mi sie Multilator-chyba go kupie,
ale martwi mnie jedna rzecz. Na rcworld.pl w panelu na skróty
gdzie mozna wybrac model do którego sie szuka czesci itp.
Multilatora nie ma, to samo jak próbowalem coś znalezc w wyszukiwarce
jedyne co znalazlo to sam model. Czy to znaczy ze na www.rcwordl.pl
nie ma zadnych częsci do Multilatora?!

Tak jak koledzy poniżej zauważyli, większość części do Mutilatora pasuje z modeli na bazie 9.5. Mutilator, z racji, że jest następcą Blazer'a wykorzystuje większość z jego rozwiązań zawieszenia.
Części są, tylko nie zostały w sklepie do niego przypisane. Dlatego też, jak wyszukujesz po modelu części to go nie znajduje na liście - jak tylko dodamy choć jedną część, która pasuje do Mutilator'a, pojawi się na liście. W poniedziałek uzupełnimy to niedopatrzenie :oops:

Obrazek
Twoje hobby naszą pasją.
www.rcworld.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 13, 2006 7:47 am 

Mirek Michalski napisał(a):

Tak jak koledzy poniżej zauważyli, większość części do Mutilatora pasuje z modeli na bazie 9.5. Mutilator, z racji, że jest następcą Blazer'a wykorzystuje większość z jego rozwiązań zawieszenia.
Części są, tylko nie zostały w sklepie do niego przypisane. Dlatego też, jak wyszukujesz po modelu części to go nie znajduje na liście - jak tylko dodamy choć jedną część, która pasuje do Mutilator'a, pojawi się na liście. W poniedziałek uzupełnimy to niedopatrzenie :oops:

To dobrze bo juz sie wystraszylem ze nie ma do niego zadnych czesci
zamiennych i tuningowych. Przydałoby sie zrobic aby do tego wyszukiwania
dac tez czesci z innych modeli, ktore pasuja do Multi :?

Tytuł:
PostNapisane: N gru 10, 2006 3:22 pm 

ja mam mutilatora i sopkojnie moge go polecic
jest szybki, ma niezle przyspieszenie,niski srodek ciezkosci i szeroki rozstaw kol sprawia ze tak predko sie nie wywroci,mozna nim bardzo fajne baczki krecic i zrywy :D mozna tez ustawic nawet wysoki przeswit.
na razie odkrylem tylko jedną wade slabe zwrotnice przy byle spotkaniu z murem lub zlym wyladowaniu moga peknac. z tego co slyszalem to w lx compie tez tak jest

gg:6637058

Tytuł: Mutilator
PostNapisane: Pn lip 09, 2007 8:48 pm 

Drodzy forumowicze od grudnia roku 2006 posiadam w/w model. Początkowo posiadałem znaczące problemy z odpaleniem. Kilkakrotnie zrywały się linki startowe po kilku naprawach pewien kupujący części użytkownik Violatora zaproponował abym pod pierścień otaczający cylinder podłożył pierścień grubości 1mm. Po tym zabiegu trudności ustąpiły. 3 miesiące później model wyjechał z toru (w wyniku wysunięcia się kwarcu) i uderzył ze znaczną prędkością w słup. Uszkodzeniu uległy : stabilizator przedniej osi, zderzak, dolny wahacz, górny wahacz, zwrotnica (części zamówiłem w RC-world). Po wymianie tych części model był przez pewien czas intensywnie eksploatowany następnie po nieudanym skoku uszkodzone zostało mocowanie spoilera. Po jego wymianie przypadkowo zauważyłem nadtopienie na zbiorniku paliwa. Tłumik wytopił wgniecenie głębokie na 4-5mm na bocznej ściance zbiornika. Po wymianie.. ..zębatka atakująca silnika zdarła się. (To wydawało się normalne po 4 miesiącach użytkowania w trudnych warunkach) Po kolejnej wymianie auto na 10 minut po odpaleniu stanęło jak wryte, z zębatki atakującej pozostał pył. Tyle o wadach auto ma świetne własności jezdne w każdych warunkach. Jego cena jest zadowalająca. Tak więc gdyby nie awaryjność (możliwe że tylko w moim wypadku) auto jest przyzwoite wymaga pewnego dopracowania. Pewnym plusem jest to, że większość części jest kompatybilna z Violatorem i Ultra LX comp

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 09, 2007 9:18 pm 

Ja polecam ofne ultre
mam wersję mbx z silnikiem hyper 21
jest super model ma dużego kopa
skacze na 3 m w górę przy pełnej predkosci
jest zwinny,szybki ,bezawaryjny i bdb skacze
pozdrawiam i polecam bagusa ofne

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 09, 2007 9:53 pm 

to ja się też dopisze :P
też polecam ofne ultra lx comp (proszę nie piszcie mi "ultre"xD)
wytrzymała, dobrze sobie radzi w terenie, co do zwrotnic to na razie urwały mi się tylko ograniczniki, model bardzo dobry na początek
co do serw to na stronie głównej pisze że są szajskie, owszem po którejś jeździe ledwo co skręcają ale na koszyku więc radzę zaopatrzyć się w pakiecik 6V i od razu się lepiej jeździ, wiem to z doświadczenia ponieważ już mi ledwo co skręcała (szczególnie na asfalcie) a po wsadzeniu właśnie tego pakietu śmigała o wiele lepiej

http://Thunder.fotosik.pl/albumy/265354.html

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 11, 2007 11:31 am 

Posiadam Ofne blazer to ta sama kkonstrukcja co multilator i powiem ze model jest naprawde dobry.Jedyna czesc ktura zepsuła mi sie w modelu to peknieta przednia oska cvd w wyniku mocnego uderzenia w drzewo odziwo nie uszkodziły sie zwrotnice.Na twoim miejscu brałbym multilatora ze wzgledu na wieksze mozliwosci

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 12, 2007 10:41 am 

Witam!
Miałem Ultra LX i mogę powiedzieć, że to bardzo solidny i wytrzymały model. Miałem założony silnik Hyper.21 i mu nie żałowałem. Zaliczyłem kilka spektakularnych dzwonów, w tym nurkowanie w głębokiej kałuży ( nie ja kierowałem) :P . W trakcie użytkowania przez około rok zajechałem:
- centalny dyfer - pękła obudowa, olej wyleciał i zębatki powiedziały PAPA
- zębatkę atak i odbiór tylnego dyfra
- przedni wałek napędowy (skrzywił się po skoku)
- przednią wieżyczkę i ośkę przedniego amortyzatora
- buda, ale to wiadomo, choć tworzywo mogłoby być lepsze

Inne wady to często wykręcające się "robaczki" mocujące kielichy na odbiorach dyfrów - wkręcenie tego na klej rozwiązało sprawę. Tak samo dość łatwo ukręcić gwint w plastikach - np. przykręcane do płyty obudowy dyferencjałów.

Śmiało mogę polecić ten model, do tego dobra dostepność części w rozsądnych cenach.
Swoją drogą sądzę, że z Multilatorem jest podobnie, mo wiele identycznych części, więc wytrzymałość powinna być podobna. Wybór to też kwestia gustu - Multilator bardziej przypomina samochód niż Ultra. ;)

i Mercedes W114, ale 1:1, Yamaha TDM 900
Kto umiera bogatszy, ten wygrywa.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2