Zaremba Lesław napisał(a):
Michał Abramowicz napisał(a):
...
A swoją drogą, Panie Lesławie skąd ta pewność, że tor w Pacanowie nie daje satysfakcji itp, a skąd ty masz takie informacje?
Mi ten tor dał więcej radochy niż Bemowo
Co do poziomu sportowego, 11 zawodników zapisanych w Pacanowie, a 3 w Warszawie. ...
Panie inż.Abramowicz na pewno dla Pana tor w Pacanowie jest fajny bo prosty ,szeroki i nie wymagający.
Tor był projektowany pod modele spalinowe i dla nich jest fajny.Wiem to też z autopsji bo byłem w Pacanowie.
Tory dla elektryków mają całkowicie inną charakterystykę.
Towarzyszu Lesławie, być może masz rację ale w tym roku ja już nie jeżdżę modifiedem (i raczej długo nie wrócę do tej klasy), jadę tam dla spalin.
Co do Waszej autopsji to zadam dość lamerskie pytanie, a jeździłeś Pan po tym torze osobiście czy tylko z opowiadań wiecie, że ten tor jest taki
lamusiarski dla elektryków? Nasłuchałeś się bzdur i powtarzasz Pan...
Tor jest tak samo wymagający jak Bemowo, inne tylko wymagania. Zacznij jeździć osobiście to zobaczysz jak to jest mieć szybki wóz i go ogarnąć na otwartym
torze, a jak to jest mieć wolniejszy i ogarniać go na Bemowie.
Wszędzie jest fajnie, zależy czego się oczekuje, ale wybacz, nie mogę z Tobą prowadzić dyskusji ponieważ NIE JEŹDZISZ więc nie wiesz jak to jest.
(ten sam paradoks, jak się ktoś o czymś wypowiada a nigdy tego nie robił

)
Ja mam odmienne zdanie, tor jest super dla elektryków, można gdzieś się rozpędzić i zobaczyć czy jest fajnie. Nic tak nie daje adrenaliny jak jazda szybkim i cięcie w lewo z prostej
w Pac

czy modified czy spalina czy E10

Cytuj:
Co do poziomu w klasie Modi to jest zniewalający wystarczy popatrzeć na ranking.
Ponieważ z LOK okazało się,że jest to ściema,Mistrzostwa Polski może każdy zrobić.
.
Moim zdaniem poziom rywalizacji gwarantuje obsada (ilość + jakość (być może JAKOŚĆ na Bemowie dzięki Mistrzowi Juniorowi będzie super, ale jeszcze brakuje ilości
do rywalizacji)), przygotowanie toru (do tej poru jak byłem w Pac nie mam zastrzeżeń).
A ranking? Jak Tobie Towarzyszu zależy na rankingu to se jeździj na rankingi i się paś orderami pucharami czy co tam chcesz.
Dla mnie się liczy spotkanie z kolegami i trochę rywalizacji.
Ja straciłem ochotę jazdy na Bemowo i te imprezy ponieważ zawsze jest jakaś maniana, zmiany nazw, terminów hgw co jeszcze wymyślą z kołami itp.
Tylko pod swoich.
Na wykładzinie jak będzie E12 czy GT10 będę jeździć jak mi podpasuje termin.
Cytuj:
Ps.Michał nie zapomni zapłacić swojemu pupilowi Bernademu haraczu w postaci opłaty za licencję, bo na razie jesteś nielegalnie sklasyfikowany w IC-10.
Może zapłać podwójnie to podwoi twoją radochę z jazdy w Pacanowie.
PS.Bis. Nie ma obowiązku startów,ale będzie okazja zostać Mistrzem Polski na Bemowie lub Mistrzem opłaty za licencję...
Towarzyszu Lesławie, tak zapłaciłem. 40 pln dawno temu w tym roku na 1wszym Pacanowie, więcej wydaję na części i wódę niż na jakąś opłatę licencyjną.
Towarzyszu Lesławie, to masz szansę się zapisać do jakiejś klasy i NAREŚCIE będziesz Mistrzem Polski na Bemowie, dzięki temu może ciśnienie tobie zejdzie,
poznasz lepiej kolegów z Warszawy i okolic

napijesz się wódeczki z kolegami od Federacji, będziesz miał upragniony tytuł, już kiedyś to wałkowałeś z okazji jakiejś tam lokowskiej imprezy
że mogłeś ale nie pojechałeś i nie masz pucharka, A TU MASZ SZANSE!!! NIE ZMARNUJ JEJ

A ja na co wydaję kasę to MOJA sprawa i za przeproszeniem nic tobie Towarzyszu Lesławie do tego
Pozdrawiam,
Inż. Abramowicz