Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:16 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N kwi 15, 2012 2:23 pm 

Polska to piękny kraj ale też kraj wielu możliwości. Wczoraj wieczorem w Poznaniu w atmosferze ETS-owej rywalizacji,stała się rzecz ,której nawet radzieckim uczonym za ich świetności nie udało by się przeprowadzić. Dokonano połączenia wody i ognia bez negatywnych skutków. A mianowicie w czasie wieczornego spotkania mającego na celu omawianie tworzenia Federacji dokonano wszelkich "czynności " koniecznych do złożenia dokumentów w KRS. Kluby obecne na spotkaniu zaakceptowały chęć wejścia do grona członków założycieli, a wśród nich OSM i RC Wrocław kojarzone często z kontrowersyjnym nazwiskiem "Zaremba". I to jest ten ewenement.
Zabrakło przedstawicieli OSM Opole i Zawadzkiego,zabrakło "Pirata"z pobliskiej Murowanej Gośliny
Między innymi przegłosowano nazwę dla nowej organizacji. Będzie ona brzmiała "Polska Federacja Samochodów Zdalnie-sterowanych".
Siłą głosów najstarszych przedstawicieli zrezygnowano ze zwrotu RC na rzecz "zdalnie-sterowanych" jako przejaw ochrony języka polskiego.
Bliższe szczegóły oraz informacje o wybranych władzach podam po otrzymaniu protokołu z wczorajszego "zajścia".
Pierwszy krok dokonał się ,a w zasadzie przeszedł już do historii. Teraz konsekwentnie musimy działać dalej.

Ps.Informacja dla specjalnego czytelnika. Obyło się bez ściągania gaci ,w celu żeby było śmiesznie. Może śmiesznie nie było ale miło i zachęcająco... :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn kwi 16, 2012 12:18 pm 

Witam,

poniżej link do wersji elektronicznej protokołu z Zebrania Założycielskiego PFSZS.

https://docs.google.com/document/d/1wSL ... BgxIw/edit

Zgodnie z przyjętym w Nowej Rudzie harmonogramem Komitet Założycielski przystępuje do procesu rejestracji PFSZS w KRS. Ponieważ nie mam w tej chwili dostępu do skanera przedstawiam listę obecnych reprezentantów i klubów:

1. Dominik Wąsikowski - LKMS - Lubawa
2. Maciej Wróblewski - RC Wróblik - Warszawa
3. Piotr Kujaszewski - KS RIKU Team - Warszawa
4. Łukasz Wasilewski - KAL-POL Warszawa
5. Lesław Zaremba - RC Wrocław - Wrocław
6. Łukasz Kaczmarczyk - GCKiS KObierzyce - Kobierzyce
7. Krzystzof Pick - KS OSM Poznań - Poznań
8. Robert Podkalicki - SMK - Szczecin
9. Piotr Niedźwiecki - OSM - Warszawa
10. Adam Różycki - SM SZB - Bolesławiec
11. Andrzej Trella - RC3Miasto - Gdynia

Obecny na spotkaniu Ryszard Pyrka z Automobilklubu Polski poinformował, że z przyczyn prawnych nie może wziąć udział w Zebraniu Założycielskim KMK AK przystąpi do Federacji zaraz po rejestracji w KRS.

Dodatkowo deklarację przystąpienia do Federacji złożyli nieobecni na spotkaniu:

1. Norbert Rękawek - MKMS - Warszawa
2. Krzysztof Skrzypiec - KS RC Team Szczecin - Szczecin

Pozdrawiam.

Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Pn kwi 16, 2012 2:11 pm 

Witam
Tak jak napisał wyżej Piotr potwierdzam wolę przystąpienia KMK AP do powstałej w Poznaniu
PFSZS po jej rejestracji. Jednocześnie gratuję wszystkim klubom założycielskim i wybranym do władz nowej federacji.
Pozdrawiam
Rysiek Pyrka

PostNapisane: Pn kwi 16, 2012 9:44 pm 

Pełny szacunek dla P.Niedżwieckiego. Pomimo zajęć i perturbacji związanych z ETS, protokół ze spotkania szybko i profesjonalnie.
Kroki pierwsze poczynione i teraz musimy sytuację wyklarować.A jest kilka rzeczy do przeprowadzenia w kwestii formalnej. Na lutowym Walnym LOK i na sobotnim zebraniu w Poznaniu niektóre podmioty powtórzyły się. Myślę,że Kluby deklarujące przynależność do Polskiej Federacji Samochodów Zdalnie-sterowanych, powinny oficjalnie na piśmie zadeklarować zakończenie współpracy z LOK. To samo dotyczy pewnych osób zajmujących stanowiska w strukturach sekcji LOK.
Andrzej Trella jak wiemy złożył rezygnację z zajmowanego stanowiska, jednakże w celu uniknięcia dezinformacji powinien wymóc na władzach LOK usunięcia swojego nazwiska z LOK-owskich wykazów.
Myślę,że również OSM oficjalnie,pisemnie powinien zamknąć bezterminową umowę o organizacji zawodów na rzecz LOK.

Ps.może nie wszystkim to się spodoba,ale jeśli mamy działać jawnie ,a przede wszystkim inaczej, pewne sprawy powinny być transparentne.

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 7:45 am 

Witam
Leszku, WSZYSKIE sprawy i działania powiny być transparentne, nawet te trudne, po to chcemy to wspólnie robić.
Nie czepiam się tylko wspieram.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 8:12 am 

Czyli Rysiu popierasz mój wniosek. Pozycja rozkroku Klubów -założycieli stawia ich członków na niezręcznej pozycji środka... :D

Ps.ja też się nie czepiam...ale z szacunku do przeciwnika (LOK) uważam,że powinien mieć też klarowną sytuację.

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 10:20 am 

i w tym miejscu pierwszy raz poprę p.Lesława :)
zgadzam się należy porozbijać te kukułcze jajka niech zdecydyją albo federacja albo LOK bo jak widzę co niektórzy próbują ugrać cos i tu i tu bo skoro zdecydowali się byc w nowych władzach federacji to niech działają na jej chwałę a nie szkodę współpracując z LOK

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 11:15 am 

Witam
Leszku, co do klubów zgadzam się że nie powinny stać w rozkroku. Natomiast zawodnicy tak jest w KMK AP mają całkowity wolny wybór, czym chcą jeździć, gdzie startować i czy chcą płacić składki i być w klubie, czy nie bo mają ciekawsze propozycje. To jest ICH wolny wybór i nie zamierzamy tego zmieniać.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 3:46 pm 

Rysiu nawet przez moment nie miałem na myśli zawodników i ich wyborów. Chodzi o lojalność wobec własnych decyzji osób ,które przystały do tworzonej Federacji. Zawodnik też ma prawo wyboru ,ale i prawo jasności sytuacji. Może mu nie zależeć na PFSZ i zmieni barwy na inne.

Ps.Każdy ma prawo wyboru postępując w życiu doczesnym, zdecydować gdzie dopełnić żywota wiecznego ,w Niebie czy w Piekle.
Naraz tu i tu się nie da.... :lol: :lol:

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 5:30 pm 

Lesław
Nigdzie w statusie nie ma zapisu, który zakazywałby przynależności do innej Federacji bądź społeczności modelarskiej.

PostNapisane: Wt kwi 17, 2012 5:53 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Lesław
Nigdzie w statusie nie ma zapisu, który zakazywałby przynależności do innej Federacji bądź społeczności modelarskiej.

No to jeśli to ma tak wyglądać to ja dziękuję. Do społeczności można należeć dowolnej. Do Klubu można należeć dowolnego. Ale jeśli Klub decyduje się na założenie nowej Federacji to choćby zwykła ludzka przyzwoitość wskazywała by na pewną formę lojalności. Należeć można też do dwóch Federacji, poprzez Klub,ale nie tworzyć i zajmować funkcje w dwóch. Może Andrzej to Wasza gdańska przywara,ale ja jestem przeciw "Bolkom". Czekam w takiej sytuacji na stanowisko przyszłych Prezesów bo będzie ono dla mnie znaczące.

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 7:43 am 

Witam
Leszku, myślę że kluby które brały udział w zakładaniu nowej federacji, robiły to dobrowolnie i z przekonania. I mniemam że nic się nie zmieniło. Trzeba spokojnie poczekać na KRS, i wtedy po przez wspólne działania sytuacja sama się wyklaruje kto co i z kim robi. Myślę że po pełnej rejestracji przynależność do federacji będzie wzrastała, bo nie ma innej alternatywy.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 8:24 am 

Ryszard Pyrka napisał(a):
Witam
Leszku, myślę że kluby które brały udział w zakładaniu nowej federacji, robiły to dobrowolnie i z przekonania. I mniemam że nic się nie zmieniło. Trzeba spokojnie poczekać na KRS, i wtedy po przez wspólne działania sytuacja sama się wyklaruje kto co i z kim robi. Myślę że po pełnej rejestracji przynależność do federacji będzie wzrastała, bo nie ma innej alternatywy.
Pozdrawiam
Rysiek

Widzę,że trudno mnie zrozumieć. W takiej sytuacji też mogliście przystąpić do grupy założycielskiej, a potem by się wyklarowało...
Ma być inaczej,a jest inaczej,inaczej czyli ...
Determinacja stworzenia czegoś nowego powinna być tak silna żeby wykluczała inne możliwości. I dotyczy to tylko tych którzy byli na spotkaniu. Potem przynależność i tak będzie weryfikowana zgodnie ze statutem.

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 8:59 am 

Andrzej Trella napisał(a):
Lesław

ale przyzwoitosć nakazuje bynajmniej tak myslę aby działac dla dobra jednego zwiazku nawet wbrew przysłowiu: "pokorne ciele dwie matki ssie"

a ja mam jeszcze jedno pytanie kto pokrywa koszty rejestracji w KRS była jakas zrzutaka na to?

PostNapisane: Śr kwi 18, 2012 9:27 am 

Witam
Leszek wszystko we właśsciwej kolejności. Jeszcze nie ma samochodu a ty chcesz już tankować paliwo. Powinien zostać podany plan działania , np. wewnętrzne regulaminy, sekcje itp. jest co robić i o czym dyskutować.
Spokojnie będzie Pan zadowolony.
Pozdrawiam
Rysiek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona