Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 12:31 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz gru 01, 2011 12:19 am 

Witam po przerwie... dłuższej chyba ;)

Nie zagłębiając się w forum (mam około 20000 postów do przeczytania, pewnie gdzieś to zostało poruszone) chciałbym wyrazić swoje zażenowanie sytuacją, że aktualny Mistrz Polski 1/10 spalin- Grzesiek B. nawet nie dostał oficjalnego powołania na ME!!!!

Nie było mnie ponad rok, jak nie dwa, władze się zmieniły, rządzi północ, zamiast Tarnowskiego południa, a zasady są takie same. Koleś kolesia kolesiem popędza. Jeden smrodek przykryje się drugim, tak, żeby tamtego już nie było widać. Kasa płynęła, miód lał sie po ścianach (dla niektórych leśnych dziadów) a jak się słusznie skończyło dojenie bezpańskiej krowy to najłatwiej było znaleźć winnego- konfidenta, który zniszczył system, lepszy od dopłat unijnych, bo nie trzeba się tłumaczyć komu dało się silnik do łódki, albo dlaczego kupiło modele w Warszawie!!!

Aż się chce krzyknąć do gór- Tadeuszu wróć!!!

PS- RRR i 4 PK sprzedam- 667894064

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 7:27 am 

Michał Woszczek napisał(a):
Witam po przerwie... dłuższej chyba ;)...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :D :D

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 4:40 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
Witam po przerwie... dłuższej chyba ;)

Nie zagłębiając się w forum (mam około 20000 postów do przeczytania, pewnie gdzieś to zostało poruszone) chciałbym wyrazić swoje zażenowanie sytuacją, że aktualny Mistrz Polski 1/10 spalin- Grzesiek B. nawet nie dostał oficjalnego powołania na ME!!!!

Nie było mnie ponad rok, jak nie dwa, władze się zmieniły, rządzi północ, zamiast Tarnowskiego południa, a zasady są takie same. Koleś kolesia kolesiem popędza. Jeden smrodek przykryje się drugim, tak, żeby tamtego już nie było widać. Kasa płynęła, miód lał sie po ścianach (dla niektórych leśnych dziadów) a jak się słusznie skończyło dojenie bezpańskiej krowy to najłatwiej było znaleźć winnego- konfidenta, który zniszczył system, lepszy od dopłat unijnych, bo nie trzeba się tłumaczyć komu dało się silnik do łódki, albo dlaczego kupiło modele w Warszawie!!!

Aż się chce krzyknąć do gór- Tadeuszu wróć!!!

PS- RRR i 4 PK sprzedam- 667894064

Sądząc po godzinie posta.....hmm, pewnie winko było na stole :D
Michale, od 20 lat nikt przed ,,panującym,, Mistrzem Polski nie rozkładał czerwonego dywanu , stąd moje wielkie zdziwienie Twojego oburzenia. Od ,,wieków,, na imprezy zagraniczne jeżdzili ci którzy chcieli, mieli kasę i drogę do takiego wyjazdu znali, zresztą znasz procedurę bo sam organizowałeś wyjazd do Aigen i rozliczenia z LOK-iem. Wytrzymaj jeszcze trochę , do jesieni przyszłego roku, pewnie mistrzowie będą dostawali powołania na oryginalnym papirusie przy muzyce i oczywiście na czerwonych poduchach.
Ty się nie wyprzedawaj, skoro ja łysy i niedowidzący się zbroję to i Ciebie zabraknąć nie może.

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 4:56 pm 

Ostatnie wydarzenia w Kraju za sprawą PZPN dają przykład jakiego związku nie chcemy.A analogie z LOK same cisną się przed oczy.
Ps.Artur tu nie chodzi o papirus czy choćby papier czerpany ,chodzi o prostą przyzwoitość.Czyli oficjalna informacja o tym ,że jest planowany wyjazd na posiedzenie EFRA.Informacja oficjalna dla Mistrzów Polski o możliwości wyjazdu na zawody zagraniczne czy to bezpośrednia czy po przez Kluby do których należą.Dzisiaj w dobie komunikacji elektronicznej ,która chyba przewodniczącemu SKS nie jest obca można taką informację przesłać nie za pomocą "kolesi". Ważne są też informacje dotyczące szczegółów wyjazdu,kosztów itp.
A tak nawiasem to i tak przyszłoroczne Mistrzostwa w klasie IC-10 mogą wyglądać ciekawie. :lol:

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 5:39 pm 

Leszek, nigdy nie było takiej formy powoływania do ,,kadry,, więc tymbardziej dziwi mnie obecne zgorszenie a zwłaszcza na forum. Zawsze były to formy rozmów i ustnej informacji. Ale co tam, grunt że do zawodów kilka dni.

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 8:02 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Leszek, nigdy nie było takiej formy powoływania do ,,kadry,, więc tym bardziej dziwi mnie obecne zgorszenie a zwłaszcza na forum. Zawsze były to formy rozmów i ustnej informacji. Ale co tam, grunt że do zawodów kilka dni.

Artur kiedyś było tak,że wyniki decydowały,potem było tak,że kto chce,ale to nie zwalnia działaczy z informacji,a nie na zasadzie magla "jedna Pani drugiej Pani....
ps.dziwie się,że Cie dziwi to iż komuś zamarzyła się normalność...i to wyraził na forum.Jak nie tu to gdzie ?Czyżby imponowało Ci "słuszne Forum"na którym działacze wypowiadają to co mają do powiedzenia czyli nic... :lol: :lol: choćby w kwestii zmian po spotkaniu EFRA.
Zawodnicy zadeklarowali chęć startu ,a kadra na stronie wisi "stara"... :(

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 9:38 pm 

Nie będzie Lechu normalności w skłóconym środowisku. Rozmawiałem z Wojtkiem Cz.( Wicemistrzem Polski 2011) i wiedział o wyjeżdzie, mało tego, rozmawiał o tej sprawie z M.P. na którego osobę się powołujecie i została potwierdzona rezygnacja ze startów . Cieszy mnie fakt , ze tych 2 zawodników jest z Waszego klubu, ale ten pijar ( nie lubię tego słowa) moim zdaniem niczemu nie służy i do niczego nie doprowadzi. Liczy się teraz to co jest wypracowywane w Ścinawce i ta inicjatywa zaowocuje, na resztę trzeba czasu. Kończę ten temat bo nic nie wniesie , nie przyniesie a święta się zbliżają :D
Pozdrawiam

PostNapisane: Cz gru 01, 2011 10:11 pm 

Artur,odpowiedzialną osobą za modele spalinowe jest J.O. Rozmawiałem z Nim na ten temat.Twierdził,że nie posiadał telefonu do Grześka.Do mnie posiadał,do Wojtka też no i do Ciebie także.Można było się dowiedzieć i zadzwonić,ale po co jak sam Jurek nie wiedział gdzie te zawody,kiedy i jakie trzeba ponieść koszty.Wojtek fajny chłopak,wszyscy go lubimy ale nie jest stroną (chociaż po ostatnich zmianach kto wie).
W normalnych warunkach jeszcze jest taka możliwość desygnowania zawodnika na zawody międzynarodowe przez Klub,szukając dla niego sponsorów nie koniecznie tych z Warszawy...
Ps.Dwie definicje "pijaru", a raczej PR wg.wikipedii:
S. Black: "Public relations" to sztuka i nauka osiągania harmonii z otoczeniem poprzez wzajemne porozumienie oparte na prawdziwej i pełnej informacji".
K. Wojcik: "PR jest świadomym, celowym, planowym, systematycznym i długoplanowym oddziaływaniem organizacji, władz, zrzeszeń na publiczność, zwaną otoczeniem, skierowanym na ukształtowanie z nią specyficznej jakości stosunków i układów przy użyciu komunikowania i pielęgnowania kontaktów jako jedynej, klasycznej metody, i podporządkowanie tych wpływów rygorom etycznym".
I właśnie szkoda,że LOK nie zajmie się PR zwłaszcza tym z definicji S.Black.
Mówić trzeba po to tylko żeby rozbudzać świadomość wśród zawodników.
Ps.bis: a czy wiesz Artur jakie są zmiany po EFRA w klasie IC-10.Może Wojtek coś wie... :lol: :lol:

PostNapisane: Pt gru 02, 2011 10:25 am 

Leszku, znasz moja słabość i wiesz, że wywołasz mnie do odpowiedzi, ale to juz ostatni raz, obiecuję. Wchodząc z Tobą w konwersację muszę być idealnie przygotowany i używać słów których znaczenie dokładnie znam, więc zadałem sobie trudu i dokładnie sprawdziłem definicję słowa ,,pijar,,. Tak, uważam że dokładnie to uprawiasz/cie na forum, ale nigdzie nie napisałem ,że jest to złe. Jakiś czas temu przeczytałem na forum jak chwalisz się , że wasz klubowicz zdobył tytuł Mistrza Polski. W pierwszym momencie uznałem to za samochwalstwo bo co mogłyby napisać w takim temacie kluby z kilkudziesięcioletnią tradycją które takich tytułów mają bez liku. Było to coś nowego na forum i stąd zdziwienie , lecz po namyśle stwierdziłem, że jest to świetny pomysł na samopromocję. Od tego momentu zacząłem przyglądać się jak budujesz wizerunek klubu i tym samym uprawiasz pijar cyt,, Public relations - Zarządzanie procesami komunikacyjnymi pomiędzy organizacją i osobami i grupami odniesienia poprzez świadome, celowe i systematyczne kształtowanie tych postaw.” Tak jak wcześniej napisałem, nie widzę w tym nic gorszącego, ale należy nazywać słowa po imieniu. Dlaczego zwróciłem uwagę na ten post? Dlatego że jak już napisałem w tamtym temacie, tytuł ten został nadany przez organizację , która była powszechnie napiętnowana przez Wasze środowisko klubowe a sięgając pamięcią kilka lat wcześniej ja osobiście zostałem przez Was zrównany z błotem za udział w Mistrzostwach Polski. Jak mówi stare przysłowie ,,tylko świnia zdania nie zmienia,, i ,,jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma,, należy się cieszyć , że zmiany jednak następują.
Tak jak wcześniej napisałem, nikt przed Mistrzem Polski dywanów nie rozkładał, ja też po takich nie chodziłem , ale może coś się zmieni, zobaczymy.
Ostatnie 2 lata pozwoliły mi spojrzeć na środowisko modelarzy samochodowych, panujące trendy i mody z ubocza. Historia pokazała różnice i odmienność w wizji przyszłości tej dyscypliny, rewolucje paliły na panewce jedna po drugiej i po nich pozostawała tylko niestrawność jak np. temat z Automobilklubem. Społeczeństwo modelarzy jednak nie chce rewolucji, tylko ewolucję.
Nie mam pojęcia jakie zmiany szykują się w klasie IC-10, cieszy mnie fakt że Ty wiesz o nich i zapewne klubowicze z RC Wrocław wśród których jest również wymieniany przez Ciebie Wojtek. Zapytam go, ale jeżeli nic nie wie?? Jakiś mały korek informacji wewnętrznej?? W końcu to Wicemistrz Polski 2011 i zapewne tytuł będzie chciał obronić w nadchodzącym sezonie, czego mu życzę z całego serca bo prawdziwych kolegów poznałem w biedzie.
Do zobaczenia w Ścinawce. Mam nadzieję , ze masz czapkę św Mikołaja .

PostNapisane: Pt gru 02, 2011 10:51 am 

Nie ma nic gorszego jak milczeć i czekać że samo się zrobi...Fakt,że może wyschnie,zasklepi się, przestanie śmierdzieć obrośnie skorupką,ale to zawsze będzie ... kupa.
Ps.zmiany w przepisach IC-10 są na tyle istotne,że powinni o nich poinformować Ci co znają je bezpośrednio z posiedzenia...no chyba że byli za Swoje.
Wojtek zmienił źródło informacji ,już nie jest nim RC Wrocław.

PostNapisane: Pt gru 02, 2011 3:33 pm 

Panowie może przypomnę na imię mam Grzegorz na nazwisko Barankiewicz i przestańcie używać tytułów jak nie pamiętacie to zajrzyjcie w telefony ci co chcą znają numer i dzwonią , tym którzy skasowali to przypominam 604/28-42-19. Pozdrawiam

PostNapisane: Pt gru 02, 2011 6:24 pm 

Grzesiu sprawa w zasadzie nie dotyczy tylko Ciebie...Czy znalazłeś gdzieś informację,że przedstawiciele LOK w osobach takich ,a takich jadą na posiedzenie EFRA i jest nabór kadry lub coś podobnego? Tylko Ci z magla wiedzieli...Może gdybyś zmienił model informacja była by pełna... :lol: :lol:
ps.miejsc na ME IC-10 może być jeszcze w bród... :D

PostNapisane: Pt gru 02, 2011 10:50 pm 

Ponieważ temat wzbudził zainteresowanie,a i poruszane w nim są modne sprawy takie jak "pijar",należało by przytoczyć ten prawidłowy nie "dolnośląski"...taki klasyk prosto od Przewodniczącego SMS .
Oto przykład:( http://rc-sport.pl )
Andrzej Trella na słusznej stronie napisał(a):
Witam serdecznie.
W imieniu LKMS oraz RC3Miasto chciałbym wszystkich pasjonatów modelarstwa samochodowego w Polsce zaprosić do Lubawy na I Eliminację Halowych Mistrzostw Polski OnRoad modeli elektrycznych.
Jak zawsze zapewniamy dobrą zabawę oraz możliwość rywalizacji na jak największym poziomie.
Pozdrawiam
Andrzej Trella

Zastanawia mnie co to jest cyt."największy poziom". Chyba jest wtedy jak coś leży,a może jak zwisa....bo gdyby sprawa dotyczyła "największego pionu" to można by było doszukiwać się np.skutków zażywania niebieskich tabletek... :lol:
Czy chłopaki z Lubawy za Swoją pracę zasłużyli na taki "pijar"? :D :D
ps.a jak wynika z oceny zawodów i doniesień to właśnie "kosiarz" Jędrzej Ściana zadbał o rozkładanie poziomu w nowej klasie nazwanej czasowo klasą Monty Pythona...(już poprawiono na stronie Lubawy).

PostNapisane: N gru 04, 2011 12:33 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Ps.zmiany w przepisach IC-10 są na tyle istotne,że powinni o nich poinformować Ci co znają je bezpośrednio z posiedzenia...no chyba że byli za Swoje.

Nie wiem za czyje byli, ale chyba Szanowny Przewodniczacy inaczej widzi jakość wprowadzanych zmian, cyt. z innego forum:

A.Trella vel. "kosiarz" napisał:
"W tym roku spotkanie EFRA dobyło się w spokojnej atmosferze. Nie ustalono znaczących zmian przepisów."

Ha, ha, w spokojnej atmosferze, to brzmi jak raport z lokowskiego CKM'u - tam też wszystko w spokojnej atmosferze :). Przewodniczący wypisał na swoim forum zmiany przepisów i uznał, że np. zmiana wagi w IC-10 z 1700gram na 1550,00 nie jest znacząca!, a w ogóle zapomniał napisać, albo po prostu nie zrozumiał za czym sam głosował, że od roku 2012 dopuszczone będzie smarowanie opon w klasach spalinowych - w innych krajach aż huczy od dyskusji na ten temat, ale Przewodniczący nie zauważył tej problematyki wcale :)

Chyba jednak Przewodniczacy z kolegą z Łodzi pojechali na AGM nie za swoje, bo wrócili i dalej mało wiedzą,...:)

KYOSHOblog

PostNapisane: N gru 04, 2011 10:21 pm 

Adam Różycki napisał(a):
...

Chyba jednak Przewodniczacy z kolegą z Łodzi pojechali na AGM nie za swoje, bo wrócili i dalej mało wiedzą,...:)

Bo poprostu jak się okazuje Przewodniczący sięga po wiedzę na stronę RCauto...
Właśnie jesteśmy po fajnych zawodach w Ścinawce ,a tu na forach taka niespodzianka...Jakimże to silnym "motorem"modelarstwa jest strona Rcauto.Okazuje się ,że dużo osób nawet tych obrażonych na środowisko dolnośląskie czyta nawet ze zrozumieniem to co piszemy.Nasz "Pijar" który został wywołany powyżej okazał się na tyle skuteczny,że w dniu wczorajszym na "zaczarowanej" niczym śpiąca królewna stronie zaistniał Nasz Prezio w postaci krótkiej ,lakonicznej relacji z posiedzenia EFRA.Jedyny merytoryczny wniosek jaki nasuwa się po przeczytaniu tej notatki to fakt,że dla Prezesa 10 % to "Pikuś, "Pan Pikuś".Są jednak ludzie dla ,których te 10 % ma znaczenie.Ja np.pozbyłbym się 10 % wagi,wielu z Nas życzyło by sobie np.10 % na lokacie i t.p. W takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak życzyć Przewodniczącemu aby o te 10 % zmniejszył mu się.... wymiar.... wynagrodzenia na przykład.I co by wtedy powiedział ?
Pojawiła się również lista kadrowiczów.Poziom zapowiada się "wielki" jak przywykł mawiać Prezes ,ale nie w każdym miejscu wysoki...
Niedziela okazała się na tyle "aktywna",że dotarły do mnie też informacje o "knuciu" SMS z OSM.
Idzie nowe ciągnąc za sobą stary smród...
Ps.Prośba do Przewodniczącego,żeby poprawił Swoją fstronę.Znajdując się na stronie forum i chcąc wrócić na stronę główną ,naciskając linka u góry wyskakujemy na nie istniejący już adres. rccars-poland.eu.Odczucie jest takie jak byśmy chcieli pocałować tę "śpiącą królewnę" w usta (źródło wszelakiej informacji),a okazuje się,że całujemy ją w d... bo strona "wypina" się do Nas...
Życzę wszystkim działaczom dalszej szczegółowej penetracji Naszego forum i dalszego stosowania się do rad... :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona