Czekałem do dnia dzisiejszego na odrobinę szacunku ze strony Przewodniczącego SMS Andrzeja Trelli w stosunku do społeczności modelarskiej.
Dzisiaj odbywa się wiosenne posiedzenie CKM w Warszawie.W związku z tym myślałem,że modelarze zostaną o tym fakcie chociaż powiadomieni.
Na pięć dni przed tym "wydarzeniem" Pan Przewodniczący do kilku osób rozesłał takiego maile:
Andrzej Trella napisał(a):
Panowie,
1. Przesyłam sprawozdanie ze spotkania CKM LOK w październiku 2010 (dopiero teraz dostałem) oraz agendę na spotkanie wiosenne CKM, które odbędzie się w dniu 16.04.2011. Jeżeli mielibyście jakieś tematy, pytania, które miałbym zadać na CKMie to proszę o przesyłanie ich do piątku 17.04.
Przy okazji chciałbym przeprowadzić mały sondaż, jakie jest Wasze zdanie na temat odłączenia się od LOK u i założenie nowego (Polskiego) Związku Modeli Samochodów Zdalnie Sterowanych RC. Nie ukrywam, że osobiście wolałbym przejść na samodzielne działanie i więcej współpracować z Klubami. Wstępna analiza utrzymania LOK u na potrzeby modelarstwa samochodowego i pływającego oraz zabezpieczenie finansowe paru imprez w roku, to koszt ok 99 tys zł rocznie (szczegóły w załączniku CKM 2010 _2)
Nie mam jeszcze sprecyzowanego planu działania, choć jak niektórzy twierdzą założenie samego związku nie jest sprawą problematyczną. Problem pojawia się później przy ustalaniu zasad funkcjonowania i współpracy pomiędzy klubami.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Jeżeli spotkałoby się to z dużą aprobatą myślę, że sezon halowy 2011/2012 moglibyśmy rozpocząć już jako nowy związek.
2. Chcielibyśmy zorganizować walne zebranie. Proponowałbym termin 11-12.06.2011 (albo sobota , albo niedziela). Jest to jedyny weekend w najbliższym czasie, gdzie nie ma żadnych zawodów. Proszę potwierdzać możliwość Waszej obecności lub innych delegatów Waszych klubów. Spotkanie w Warszawie (chyba, że chcecie przyjechać do Gdańska? J ).
Po CKMie wiele rzeczy się wyjaśni. Niewykluczone, że LOK zrezygnuje z dalszej działalności modelarskiej i wręcz zmuszeni będziemy poczynić kroki w celu założenia nowego związku. Możliwie jak najszybciej prześlę informacje, nie czekając już na oficjalną notatkę ze spotkania.
PS
Panowie, nie chciałbym, aby opóźnione przesłanie sprawozdania z posiedzenia CKM stało się myślą przewodnią tego maila. Tu prośba do Lesława i Adama o niezagłębianie się w ten temat. To jest najmniej ważne z tego wszystkiego. Skupmy się na przyszłości.
Pozdrawiam
Andrzej Trella
Przewodniczący Sekcji Modeli Samochodów LOK
Osobiście uważam ,że przy obecnych strukturach gdzie wielu zawodników nie posiada przynależności klubowej takie informacje,dość istotne powinny być publikowane dla ogółu.Moim zdaniem adresaci tego maile ,łącznie z moją osobą nie są wyrocznią środowiska.
Czekamy teraz do października na opublikowanie sprawozdania z dzisiejszego CKM