Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 11:40 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz wrz 03, 2009 7:22 pm 

Ponieważ Tadeusz Bernady na słusznej stronie ,napisał coś takiego,pozbawiając mnie możliwości polemiki.Zablokowano konto Filipa,choć inni piszą pod czyimiś nickami.W tekście jednoznacznie jest napisane ,że Panowie opierają się i śledzą forum RCauto,a więc tą drogą spieszę odpowiedzieć Panu Bernademu.
Tadeusz Bernady napisał(a):
W związku z toczącą się dyskusją w kilku miejscach forum w sprawie przepisów na sezon 2010 kilka uwag:
1. Propozycja Patryka nie jest nowa, z tym że należy postawić kilka pytań:
Czy organizatorzy są przygotowani do przeprowadzenia zawodów przez 4 dni? – kto nie organizował zawodów to nie wie ile jest to pracy.
(muszą one trwać min. 3 dni; treningi kwalifikowane, eliminacje, finały)
Termin muszą to być wakacje aby nie były to zawody dla bezrobotnych i emerytów.
Czy dla wszystkich, czy tez tylko dla tych zawodników, którzy wystartowali w kilku innych zawodach w sezonie, w danej klasie. (poza ewentualnie zawodnikami powołanymi do kadry narodowej).
2. W związku z powstającymi torami OffRoad na wniosek zawodników i klubów dałem propozycje do podzielenia Polski na dwie strefy i otwartych mistrzostw Polski w klasach OffRoad w sezonie 2010. (materiał do dyskusji w celu wypracowania podziału).
3. Propozycje zmian technicznych dotyczą jedynie klas OnRoad elektrycznych i odnoszą się do wprowadzenia Lipoli ewentualnie silników bezszczotkowych do 540;
- w klasie modified wypadałoby ograniczyć silniki do 6,5T,
- w klasie spec jeden silnik i jedne akumulatory (jasne zasady i prosta kontrola techniczna)
- w klasie 540 silniki 13,5T (jakie akumulatory?) pytanie spowodowane innym – ile podwozi starszego typu jest dostosowanych do montażu Lipoli.
4. Podziały na kategorie wiekowe. Jestem za ich utrzymaniem i będę walczył z pomysłami ich likwidacji (pomysły mają ci, których synowie są seniorami). Powodem jest nie tylko docenianie młodych zawodników za ich starty ale możliwość uzyskania z tego tytułu dodatkowych punktów przy naborze do szkół ponadgimnazjalnych (na drugi tydzień wyślę do zainteresowanych stosowne zaświadczenia po finałach OffRoad) oraz możliwość uzyskania stypendiów sportowych w swoich samorządach dzięki wpisaniu modelarstwa do ustawy o sporcie kwalifikowanym (w Tarnowie wszyscy zawodnicy, którzy mają takie tytuły je dostają – występuje oto do JS klub).
Ideą zmian nie powinno być zmienianie przepisów dla samej tylko zmiany lecz również nie narażanie zawodników na ponoszenie znacznych nakładów finansowych związanych ze zmianami.
Rację ma Tadeusz Żelazo, że jednak może warto poczekać na posiedzenie EFRY i wprowadzić ewentualne zmiany techniczne od nowego sezonu.
5. W nawiązaniu do innych wątków dyskusji dwa wyjaśnienia:
- wprowadzenie 7 minut eliminacji w klasach OnRoad spalinowych nastąpiło na prośbę zawodników, jeżeli ktoś nie jeździł na zawody eliminacji MP w tym sezonie i nie wie to raczej niech nie zabiera głosu lub niech zastanowi się co pisze (w jakim celu to robi wiem).
- na forum pojawił się z powrotem Pan Lesław Zaremba piszący z konta swojego syna (przyznał się do tego na forum (rcauto). Nie będę komentował jego wypowiedzi. Odniosę sie tylko do dwóch: nikt żadnych szpiegów do Kłodzka nie wysyłał, jeżeli już to wysłał ich do Pacanowa.
Pseudo szpieg mógł co najwyżej się nauczyć jak się nie organizuje i nie prowadzi zawodów (informacja od innych uczestników).
Co do tytułów Mistrza Polski – proszę nie wprowadzać zawodników w błąd. Zgodnie z przepisami tytuły może nadawać tylko związek sportowy (taki status ma obecnie LOK) – próby innych mogą się skończyć art. 57 ustawy o sporcie kwalifikowanym. Nowa ustawa została dopiero skierowana na posiedzenie Rady Ministrów a kiedy się nią zajmie sejm i kiedy wejdzie w życie tego nikt nie wie i w jakim kształcie.
Innych wypowiedzi Pana LZ nie będę komentował, gdyż noszą one znamiona schizofrenii paranoidalnej oraz łamania art. 23 KC i art. 212 i 216 KK.

Proszę administratora o blokowanie kont osób, udostępniających swoje konta dla innych – łamanie regulaminu nie tylko tego forum.

Tadeusz Bernady

Panie Tadeuszu Bernady,ponieważ jako ,że zostałem wywołany do tablicynapiszę teraz jako Lesław Zaremba.Takie metody są naprzykład notorycznie stosowane na innych forach przez przytoczonego Tadeusza Żelazo jak i Krzysztofa Skrzypca.Ale być może oni są bardziej pokorni.
Zastanawia mnie Pańskie zacięcie medyczne w stawianiu diagnoz medycznych,ale być może upoważnia Pana do tego fakt powołania Pana, wraz z Janem Matukinem do zarządu sekcji,bez jakiegokolwiek głosowania..Nikt z modelarzy nie wybierał szanownych Panów ,samozwańców do składu komisji.Być może to stężenie CO2 zaszumiało w przestrzeni jedynej kości ludzkiej,która ma pewną pojemność i co u niektórych bywa pusta.
Sprawa wygląda w ten sposób,że na razie Panowie z LOK w osobie P.Meliona podjęli dialog,z grupą niezależną reprezentowaną przez OSM i Nas w celu porozumienia.My posiadamy już wstępny kalendarz,a co do kwestii nadawania tytułu mistrza Polski to sprawa jest jeszcze otwarta.I tu bym się nie powoływał na ministerstwo.LOK żeby nadać,musi cokolwiek zorganizować,póki co nie bardzo to wychodzi.
Na pewno jeśli podejmiemy jakie kolwiek rozmowy,warunkiem będzie podziękowanie za współpracę, Panom.Jesteśmy nawet w stanie przyjąć wersję z nadaniem Panom nowego medalu 65 –lecia LOK.
Ps.dziękuję bardzo za podanie art.KC i KK.których wykroczenia dopuścił się Pan pisząc,a raczej stawiając diagnozę na temat mojego stanu zdrowia.Nie dość ,że usiłował Pan mnie ośmieszyć to jeszcze wykroczył Pan poza Swoje kompetencje.No chyba,że posiada Pan dyplom lekarza ze specjalnością chorób psychicznych.Jeśli tak to polecam chwile zadumy przed lustrem.
A jeszcze jedno gratuluję jednak śledzenia jedynego ,demokratycznego forum Rcauto i powoływania się na nie.O czymś to świadczy.
No i dlaczego wymaga Pan od Admina strony Rcauto zablokowania kont z których korzstają np.Kol.Żelazo i Skrzypiec.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz wrz 03, 2009 8:48 pm 

W nawiązaniu do powyższego:Panie Tadeuszu Bernady ,błysnął Pan szpagatową inteligencją powołując się na art .57 ustawy o sporcie kwalifikowanym.Polecam przestudiowanie całej ustawy i wyciągnięcie wniosków z ilu to artykułów LOK się nie wywiązuje.Jeśli będzie miał Pan z tym problem to proszę to zgłosić,chętnie pomogę.Pierwsze to jest Pańskie stanowisko...

PostNapisane: Pt wrz 04, 2009 2:46 pm 

To co napisał Szanowny Komandor ubawiło mnie do tzw. łez :), szczególnie końcówka:
...
5. W nawiązaniu do innych wątków dyskusji dwa wyjaśnienia:
- wprowadzenie 7 minut eliminacji w klasach OnRoad spalinowych nastąpiło na prośbę zawodników, jeżeli ktoś nie jeździł na zawody eliminacji MP w tym sezonie i nie wie to raczej niech nie zabiera głosu lub niech zastanowi się co pisze (w jakim celu to robi wiem).

Rozumiemy, że na prośbę zawodników, sam by się Pan, Panie Bernady chyba nie odważył. A jeszcze jakby Pan podał informację ilu prosiło, dwóch czy trzech ?,... a, i czy prosili w formie "wieczornych telefonów" czy jakoś tak bardziej oficjalnie ? :)

... nikt żadnych szpiegów do Kłodzka nie wysyłał, jeżeli już to wysłał ich do Pacanowa.
Pseudo szpieg mógł co najwyżej się nauczyć jak się nie organizuje i nie prowadzi zawodów (informacja od innych uczestników).

Rozumiemy, że tzw. "szpiedzy" do Kłodzka wysłali się sami, szkoda tylko, że opuścili imprezę przed zakończeniem - przygotowany był spektakularny prezent ale nie został odebrany - szkoda. A tak troszkę poważniej, z tego co Pan pisze, to nie życzy Pan sobie nieprzyjaznych Panu osób, choćby i zawodników na Pańskiej imprezie rodzinnej w Pacanowie - nie wiem co na to organizatorzy imprezy w Pacanowie ale spodziewam się, że niektórzy koledzy z Dolnego Śląska wezmą sobie do serca Pańskie słowa zachęty i w przyszłym roku pojadą na inną imprezę. Może nie tak "europejską" jak te przez Pana sędziowane ale przynajmniej tam, gdzie ich chcą :), a organizatorzy z Pacanowi będą mogli podziękować Panu za frekwencję :)

... Co do tytułów Mistrza Polski – proszę nie wprowadzać zawodników w błąd. Zgodnie z przepisami tytuły może nadawać tylko związek sportowy (taki status ma obecnie LOK) – próby innych mogą się skończyć art. 57 ustawy o sporcie kwalifikowanym. Nowa ustawa została dopiero skierowana na posiedzenie Rady Ministrów a kiedy się nią zajmie sejm i kiedy wejdzie w życie tego nikt nie wie i w jakim kształcie.
Innych wypowiedzi Pana LZ nie będę komentował, gdyż noszą one znamiona schizofrenii paranoidalnej oraz łamania art. 23 KC i art. 212 i 216 KK.

Szanowny Panie Komandorze, przedstawiona przez Pana znajomość prawa to wyjątkowy pokaz ignorancji. Nie tylko nie zna Pan własnych, przez siebie i kolegów tworzonych przepisów typu Regulamin Komisji (bo skoro się Pan do niego nie stosuje to chyba nie robi Pan tego z rozmysłem), nie zna Pan również Ustawy o Sporcie i jak wynika z Pańskiej wypowiedzi nie zna Pan przede wszystkim definicji pojęcia „sport kwalifikowany”, ale to wszystko jest niczym przy nieznajomości Kodeksu Karnego, którym ośmiela się Pan grozić, a tu polecam art. 213. Tylko czekamy, aż swoje groźby przeniesie Pan na papier i odda sprawę do sądu, który myślę dopuści stronę pozwaną do przedstawienia swojego zdania – bo na Pańskim forum zamknąć adwersarzowi tzw. „gębę” to Pański sposób postępowania, i jak na razie jedyne na co Pana stać.

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt wrz 04, 2009 4:14 pm 

Adamie, zapamiętamy sobie te słowa zachęty. :twisted:

PostNapisane: N wrz 06, 2009 6:48 pm 

barankiewicz grzegorz napisał(a):
Adamie, zapamiętamy sobie te słowa zachęty. :twisted:

Co do słowa "MY", to chyba należałoby określić dokładnie kto to jest, bo spodziewam się jednak, że wśród tzw. NAS znajdą się ludzie, na których Komandor i jego koledzy będą pluli na swoim forum, dyskwalifikowali ich z zawodów, a oni mimo wszystko będą twierdzić, że to deszcz i w Pacanowie stawią się z wypiętą klatką :) Czy czeka nas ta chwila prawdy ?... jaskółka już się pojawiła :) :) :)

ps. ... zresztą finał MP w Pacanowie to też swoisty teścik Komandorowych przepisów i jego podejścia do nich, bo jeżeli w tych przepisach powiedziane jest: "1.3. W finale Mistrzostw Polski biorą udział wyłącznie zawodnicy, którzy uczestniczyli w zawodach eliminacyjnych i uzyskali punkty, odpowiednie do limitu zawodników. W przypadku równej ilości punktów Przewodniczący Komisji podejmuje decyzję o dopuszczeniu do finału Mistrzostw Polski większej ilości zawodników.", a dodatkowo Komandor publikuje na swojej stronie ilości osób, które będą dopuszczone to czy tenże sam Komandor, po raz kolejny pokaże gdzie te przepisy ma..., i z całą mocą swojego jestestwa przyjmie pod swoje skrzydła zawodników nie startujących w eliminacjach, a powracających na łono LOK'u niczym synowie marnotrawni do swojego OJCA :) ...c.d.n.

KYOSHOblog

PostNapisane: Pn wrz 07, 2009 7:12 am 

Adam Różycki napisał(a):
... znajdą się ludzie, na których Komandor i jego koledzy będą pluli na swoim forum, dyskwalifikowali ich z zawodów, a oni mimo wszystko będą twierdzić, że to deszcz i w Pacanowie stawią się z wypiętą klatką :) Czy czeka nas ta chwila prawdy ?... jaskółka już się pojawiła :) :) :)...

Czy to te pszysłowiowe "Bolki" i "Alki" ,które pierwsze stały w szeregu i nawoływały do bojkotu zawodów LOK,a potem,pewnie wieczorem zdawały raporty do Opola ? :D

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 1:35 am 

A ja mam inne pytanie. Albo może powielające poprzednie- będące jednocześnie powieleniem kolejnego pytania?

Kto się konsultował z zawodnikami? Z jakimi? I iloma?? Na jakiej podstawiee?? Jakie przepisy dały podstawę do stworzenia przepisów zgodnie z sugestią zawodników?

Dla mnie to farsa. Prześmiewczy film komiczny stworzony przez abnegatów polskiej sceny modelarstwa. Dobitną kropoką nad "I" była wypowiedź Komandora w Pacanowie, P. Bernadego- cytuję: " A co jeszcze Efra sugeruje?". To był gwóźdź do trumny pojednania.
Jak mawia mój kolega; " A u was to biją Murzynów!". Tym posunięciem LOK ( czyli Światowa Efra, z którą wszyscy muszą się liczyć) pokazali jak bardzo im zależy na czymkolwiek. Jak na śniegu w lipcu.

W skali kraju objawia się to zjawiskiem jak powiększenie deficytu budżetowego, który zawsze można wytłumaczyć szarą strefą i ukrywaniem dochodu przed Fiskusem.

Panowie TB i JM. Apeluję. Podkulcie ogon i przyznajcie, że Wasz brak jakichkolwiek podstaw zarządzania przyczynił się do upadku, który w oczach wiernych słuchaczy P. JM może być odbierany jako rebelię!

Skoro w świecie modeli elektrycznych większość organizatorów HMP wycofuje się, a w świecie modeli spalinowych tylko nieliczni nie oponują, może czas przyznać się do wszystkich zarzutów i chociaż spróbować naprawić przeszłość. Czyli odejść.

PS. Podobno od przyszłego sezonu czołowi zawodnicy "spalin" chcą startować tylko za granicą- słuchając wypowiedzi modelarzy, że Dolny Śląsk zabija polskie modelarstwo (nie jeżdżąc na zawody), mogę mieć tylko nadzieję, że modelarze z Dolnego Śląska uzdrowią tę patologię pokazując swoją niechęć do systemu, czego jak zwykle życzę wszystkim czytającym....

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 11:06 am 

Tak, to ja , Artur Dzierzęcki z kilkoma kolegami jedziemy na Otwarte Mistrzostwa Polski po to żeby tam wystartować. Jadę tam również spotkać się z wieloma kolegami których znam z czsów, kiedy dla Was szanowni koledzy modelarstwo samochodowe było odległą krainą niespełnionych dziecięcych marzeń. Jadę tam , ponieważ chcę się pościgać na dobrym KRAJOWYM torze a to że Mistrzem Polski nie zostanę nie robi na mnie wrażenia. Lesławie, nie byłem żadnym Bolkiem, Lolkiem ani też Tosią, byłem i jestem zawodnikiem i to do mnie należy decyzja gdzie chcę startować. To mnie dotknęła najbardziej błędna decyzja sędziów o dyskwalifikacji z zawodów a mimo tego potrafię przejść do porządku dziennego. Świat modelarski również się zmienia, nadchodzą zmiany a tak do niedawna opluwany przez Ciebie Lesławie Madfrajer stał się cząstką współorganizującą wspólne zawody w Kłodzku pod nazwą PTC.
Podobała mi się niedawna wypowiedz jednego z kolegów na forum który napisał żeby konkretnie napisać co należy zmienić, nikt nie potrafił mu na to pytanie odpowiedzieć bo słowa w stylu ,,konsolidacja środowisk modelarskich,, nic nie wnosi poza wzniosłymi i zarazem pustymi słowami.
Skoro nie ma odprawy na zawodach , to trzeba ją sobie samemu zrobić, samemu pilnować dyscypliny w pit-stopie, może to właśnie praca od podstaw przyniesie efekty a nie odgórne zakazy i nakazy .

Trochę mi przykro że to właśnie koledzy z mojego środowiska w sposób ogródkowy napiętnują tych którzy chcą startować.Zawodnik który startuje 2-4 razy do roku nie ma prawa oceniać nas, którzy zaliczają mnóstwo imprez w kraju i za granicą Przypominam, nie wszyscy posiadają modele Kyosho jak i też nie wszyscy mają modele przygotowane dla klas tego cyklu imprez.Dla niektórych te zawody są ostatnią szansą wystartowania w tym sezonie asfaltowym w klasie IC-10 Start.
Nie ma sensu ciągnąć tego tematu bo nic z niego nie wyniknie. Pamiętajcie że zmiany idą i nadejdą prędzej czy póżniej

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 4:36 pm 

Gdyby w tekście powyższym nie padło moje imie,pewnie bym nic nie odpisywał,bo sam w sobie jest wystarczająco groteskowy i żałosny...choć założenia miał bardzo moralizatorskie.
Po pierwsze masz rację Artur,że na zawody jeżdzisz dawno.Pewnie na pierwszych sam Jan Matukin ocierał Ci gila z pod nosa.Stąd Twoja lojalność.Stąd też Twoje stwierdzenie,że potrafisz z pewnymi sytuacjami przejść do porządku dziennego.Ale też z pamięcią nie zabardzo u Ciebie .Dzisiaj kiedy sprawa jest stara łatwo Ci tak pisać.Wtedy po zaistnialej sytuacji zupełnie inaczej się zachowywałeś.Te inwektywy i Twoje miotanie,a także podburzanie kolegów przeciwko sędziemu głównemu ,pamiętamy jak dziś.A być może sprawa z perspektywy czasu wygląda inaczej.Wszyscy wśród zawodników wiedzą,że często bywa tak:bańka od Bayrona a wśrodku Tornado.Myślę,że takie sytuacje miały miejsce w różnych konfiguracjach, różnych producentów paliw.Nie mówiąc o robionych w konia dystrybutorach.Ciekawe na czym jeżdzisz i w czyjej bańce,obecnie...
Byłeś jednym z pierwszych orędowników i propagatorów bojkotu zawodów LOK.Być może było to celowe działanie jako „Tosi” (żeńskie imie najbardziej pasuje do zaistniałej sytuacji) wynikające z wieczornych telefonów.
Wiele osób w środowisku zdaje sobie sprawę z Twojej „działalności”na polu popularyzacji modelarstwa,czyli to co ja mam to naj...kupujcie.(o tym się dyskutuje).
Było Kyosho,była kasa...Mistrzostwa Europy Serpent,pewnie coś dali,ale jeszcze na tych zawodach frajerzy niemcy zostali naciągnięci na tani model Kyosho...Tym modelem kupionym za marny grosz,pewnie już kto inny się cieszy.Teraz jest Serpent i zobowiązania,które zabijają nawet honor.Polecam Ci Arturze listę startową zawodników do Sławkowa na zawody Kyosho,a i jeszcze na mistrzostwa Niemiec.Ktoś Cię tam wpisał...Czy myślisz,że Niemcy to idioci i nic o tym nie myślą.Tylko,żeby mieli świadomość,że to cwaniak z Jelcza,a nie wszyscy Polacy są tacy...

Kwestia dyscypliny w pit-stopie;te słowa w Twoich ustach brzmią jak bąk puszczony przez hipopotama...bo pamiętamy:
Jak Wojtka Czerniawskiego wyzwałeś na podeście w czasie wyścigu od „ch....”,po czym Wojtek sprzedał model i wycofał się.A był gościem na Twoich zawodach w Twoim mieście.Pamiętamy Ciebie z zawodów mikro gdzie słownictwo w stosunku do chłopaka 12 letniego pozostawiało wiele do życzenia.
No i pamiętam jak dziś stertę śmieci pozostawioną po ostatnich zawodach właśnie tam gdzie stał Twój samochód.Jeśli to nie Twoje ,to szkoda,że nie popracowałeś od samych podstaw wśród sąsiadów na tych zawodach..To tak w skrócie,ale jeśli mało....
To,że Ci przykro to wcale się nie dziwię,bo robiąć wielką kupę w środowisku,nikt nie uwierzy,że to torcik,a moralizatorski ton posta śmierdzi aż do Pacanowa,albo dalej...
Z szacunkiem dla doświadczonego modelarza,marzyciel.

P.s.zmiany mam nadzieję,że nadejdą,tylko oby jak najmniej takich kłód pod nogami.Pozdrów Swoich kolegów Janka i Tadka,no i błyśni spektakularnym wynikiem...

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 4:37 pm 

:lol:

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 5:32 pm 

Oj, przykre Lesławie, przykre to co piszesz zwłaszcza że wiele z tych aspektów mija się z prawdą. Szkoda że pamięć Ci nie dopisuje ile pracy i energii kosztowało mnie często siedzenie nad modelami Twojego syna ( i to nie tylko za ,,kasę,, ) i innych kolegów, ale jest to nauka dla mnie na przyszłość.
Już dawno temu jeden z kolegów modelarzy na którego swojego czasu uwziąłeś się na tym forum określił Twoją ,,metodę działania,,. Metoda ta polega na oczernianiu i wyciąganiu najbardziej przedziwnych i małostkowych spraw z przeszłości. Nie wiem skąd posiadłeś takową metodykę działania , może kiedyś tego uczyli w szkołach.
Bardzo żałuję że praca nie pozwala mi na start choćby na tych zawodach Kyosho na które się powołujesz, pomyslałem że fajnie byłoby pojechać z dobrymi ,,kolegami,, choćby na pożyczonym modelu. Teraz nawet cieszę się z tego.
Nie wyciągam brudów z Twojego życia modelarskiego na torze i poza nim, nawet nigdy mi to na myśl nie przyszło- Tobie jednak tak. To jest właśnie smutne i myślę że inni koledzy wyciągną z tego wnioski.
Ja popełniam błędy, ale potrafię za nie przeprosić- czasami zdarza się wyrwać niecenzuralne słowo ale od jakiegoś czasu już mi się to nie zdarza. W sprawie kol. Czerniawskiego to nie znasz prawdy - jak zwykle tylko plotki.
Opisujesz moje rzekome ,,biznesy,, modelarskie.Spójrz w lustro, ja na swoją umowę sponsorską nie załatwiam sprzętu dla kolegów bo to jest po prostu nie fair, jakiś rabat , owszem. Gdybyś przeczytał uważnie umowę sponsorską to tam jest napisane jakie są obowiązki zawodnika w stosunku do produktu który reklamuje.Jeżeli jest dobry to go zachwalam a złych nie stosuję. Ja na paliwa nie miałem nigdy umowy- szkoda że nie trafiłeś.
Przykre że wywołaliście do tablicy moją osobę, Jarosława Morawskiego, Marcina Malinowskiego, Janusza i Roberta Podrazików bo to właśnie my jedziemy na Otwarte Mistrzostwa Polski do Pacanowa a skupiłeś się na mojej skromnej osobie- widocznie leżę Ci na watrobie.
Pozdrawiamy serdecznie i życzymy Wam sukcesów a zwłaszcza Twojej osobie .

Dołożę starań żeby mój wynik był jak najlepszy, zawsze tak robię. Myślę że dalsza polemika z Twoją osobą na tym forum nie ma sensu

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 7:04 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Oj, przykre Lesławie, przykre to co piszesz zwłaszcza że wiele z tych aspektów mija się z prawdą.

Które?te o nawoływaniu do bojkotu?
Szkoda że pamięć Ci nie dopisuje ile pracy i energii kosztowało mnie często siedzenie nad modelami Twojego syna ( i to nie tylko za ,,kasę,, ) i innych kolegów, ale jest to nauka dla mnie na przyszłość.

Tak to prawda ,zwłaszcza nad tymi modelami,które chciałeś sprzedać (GS,Piktor reszty nie pamiętam bo zdaje się,że po Piktorze się opamiętałem,a koledzy ci którzy są zadowoleni to złego słowa nie powiedzą...)
Już dawno temu jeden z kolegów modelarzy na którego swojego czasu uwziąłeś się na tym forum określił Twoją ,,metodę działania,,. Metoda ta polega na oczernianiu i wyciąganiu najbardziej przedziwnych i małostkowych spraw z przeszłości. Nie wiem skąd posiadłeś takową metodykę działania , może kiedyś tego uczyli w szkołach.

Małostkowość,ludziom udowadnia się ich małostkowymi działaniami...
Bardzo żałuję że praca nie pozwala mi na start choćby na tych zawodach Kyosho na które się powołujesz, pomyslałem że fajnie byłoby pojechać z dobrymi ,,kolegami,, choćby na pożyczonym modelu. Teraz nawet cieszę się z tego.

No właśnie ,w ostatniej chwili jak sam piszesz więcej kolegów odnajdziesz w Pacanowie...
Nie wyciągam brudów z Twojego życia modelarskiego na torze i poza nim, nawet nigdy mi to na myśl nie przyszło- Tobie jednak tak. To jest właśnie smutne i myślę że inni koledzy wyciągną z tego wnioski.

A dlaczego nie,może to nawet dla mnie będzie interesujące.A tych kolegów przekona do szybszego wyciągnięcia wniosków...
W sprawie kol. Czerniawskiego to nie znasz prawdy - jak zwykle tylko plotki.

Nie znam.Tylko tyle ,że słyszałem co było na podeście bo stałem niedaleko,no i jeszcze to co Wojtek mówił do mnie.Ale to plotki,bo Wojtek je uwielbia...
Opisujesz moje rzekome ,,biznesy,, modelarskie.Spójrz w lustro, ja na swoją umowę sponsorską nie załatwiam sprzętu dla kolegów bo to jest po prostu nie fair, jakiś rabat , owszem. Gdybyś przeczytał uważnie umowę sponsorską to tam jest napisane jakie są obowiązki zawodnika w stosunku do produktu który reklamuje.Jeżeli jest dobry to go zachwalam a złych nie stosuję. Ja na paliwa nie miałem nigdy umowy- szkoda że nie trafiłeś.

Nie wiedziałem ,że wszystkie umowy sponsorskie w kraju przechodzą przez Twoje ręce i wiesz dokładnie co w nich jest napisane.A może to wynika z tego,że "przewinąłeś" się już wszędzie.A przypomnij mi gdzie ja miałem umowę sponsorską podpisaną?A i jeszcze komu co kupiłem...
Tak to wygląda jak mucha bez skrzydeł na stole...A po co przelewałeś do innych pojemników.
Przykre że wywołaliście do tablicy moją osobę, Jarosława Morawskiego, Marcina Malinowskiego, Janusza i Roberta Podrazików bo to właśnie my jedziemy na Otwarte Mistrzostwa Polski do Pacanowa a skupiłeś się na mojej skromnej osobie-...

No bo więcej osób nie udało Ci się zwerbować,chociaż takie próby podejmowałeś...
Dołożę starań żeby mój wynik był jak najlepszy, zawsze tak robię. Myślę że dalsza polemika z Twoją osobą na tym forum nie ma sensu

Nikt nie kwestionuje Twojej fachowości i doświadczenia,ale człowiek nie tylko z tego się składa....
Np.Szewc może być super fachowcem,robić buty na obstalunek jak się patrzy ale w każdy poniedziałek może olewać pracę i to już jest charakter.

ps.który to zawodnik taki bidulka,po którym ja tak jechałem.Wylizał się już z depresji?
A w zasadzie może to i lepiej,jeśli ja jestem jedyną osobą,która jest rozczarowana Twoją postawą.

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 7:21 pm 

Tak, to ja , Artur Dzierzęcki z kilkoma kolegami jedziemy na Otwarte Mistrzostwa Polski

... a to dobre, Artur, sam wymyśliłeś tę nazwę czy ktoś Ci pomógł, bo ja ni w ząb nie mogę tego nigdzie znaleźć. ... A może ustaliłeś to z kolegą z dawnych czasów przy "zielonym stoliku", a on zapomniał o tym poinformować na swojej stronie :(, a gdyby to zrobił to może byłoby większe zainteresowanie ! :) To właśnie z tymi ustaleniami "starych znajomych" i "kolegów królika" próbowaliśmy walczyć. To właśnie to kolesiostwo było przyczyną naszego protestu, a Ty z sentymentu do dawnych czasów,gdzie wyniki też ustalało się niejednokrotnie przy stoliku z wodą ognistą chcesz sobie przypomnieć własne początki. Od tego trzeba było zacząć i nie zawracać głowy zmianami
- poczytaj na forum swoje własne wypowiedzi - może trochę dadzą Ci do myślenia !

...to mnie dotknęła najbardziej błędna decyzja sędziów o dyskwalifikacji z zawodów a mimo tego potrafię przejść do porządku dziennego.

... tak, racja. Ja znam też ludzi, którzy uwielbiają schylać się po mydło, i uwielbiają to uczucie pieczenia w jelicie grubym ale najgorsze jak zaczynają wymagać aby ich heterokoledzy też to polubili :). Jest demokracja - to również wolnośc wyboru roli w Związku :) :) :)

...Podobała mi się niedawna wypowiedz jednego z kolegów na forum który napisał żeby konkretnie napisać co należy zmienić, nikt nie potrafił mu na to pytanie odpowiedzieć bo słowa w stylu ,,konsolidacja środowisk modelarskich,, nic nie wnosi poza wzniosłymi i zarazem pustymi słowami.

Tego już w ogóle nie rozumiem. Co Ci się takiego spodobało – samo pytanie co znaczy „konsolidacja” – tłumaczy słownik wyrazów obcych Kopalińskiego. ..,.a to, że nie mogłeś mu tego wytłumaczyć…hmmm, w obliczu Twoich znajomości z młodości – jakoś nie dziwi :)

...Trochę mi przykro że to właśnie koledzy z mojego środowiska w sposób ogródkowy napiętnują tych którzy chcą startować.

Uściślijmy – nie Tych, tylko Ciebie, ponieważ jesteś prowodyrem, uczestniczyłeś w rozmowach dotyczących przeprowadzenia zmian i byłeś ich orędownikiem. Mi nie jest przyko „trochę” – jestem wk..ny, że piszesz posty tłumaczące zachowanie Twoich kumpli z niejakiej Komisji, a na „kolegów” z Dolnego Śląska raczyłeś zrobić KUPĘ !!!

KYOSHOblog

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 7:52 pm 

No, właśnie widzę moich ,,kumpli,, z Dolnego Śląska, którzy bez słowa zapytania wylali na mnie wiadro pomyji.Nikogo nie werbuję na wyjazd do Pacanowa bo jade do pracy w Krakowie, zresztą obecnie nawet nie czuję się zobowiązany tłumaczyć i wyjaśniać swojego startu w Pacanowie na który nawet jeszcze się nie zgłosiłem- bo Wy wiecie zawsze lepiej i wcześniej.
Widzę że to ja jestem winny całemu temu złu w modelarstwie, ale bojkot zawodów dla przypomnienia kolegów wyszedł nie odemnie , nie w ubiegłym sezonie- on wyszedł w tym sezonie przed wyjazdem do Aigen. Można połączyć fakty.
Nie wciągajcie mnie do swoich rozgrywek i prywatnych wojenek.
Leszkowi nie będę odpisywał bo większych ***** dawno nie czytałem i szkoda mi czasu na odpisywanie na nie.
Dobrej nocy

Ostatnio edytowano Wt wrz 08, 2009 8:00 pm przez Artur Dzierzęcki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt wrz 08, 2009 7:57 pm 

Adam Różycki napisał(a):
a to dobre, Artur, sam wymyśliłeś tę nazwę czy ktoś Ci pomógł, bo ja ni w ząb nie mogę tego nigdzie znaleźć. ...

Adam ,przecież to wszystko czyni samokontrola o której Artur pisał w Swoim poście.To niczym płocha dziecina,Artur na kolankach w Pacanowie,w kąciku odprawił się sam,to sam sięgając w głębokie meandry pracy u podstaw jaką odczyniali nad Nim zaprzeszli działacze,wymyślił OTWARTE MISTRZOSTWA POLSKI.Pewnie jeszcze wiele spraw załatwił metodą samo..... kontroli czy dyscypliny czy ...... :shock:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona