Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 1:23 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 2:53 pm 

Już raz wrzucałem namiary na Ustawę o sporcie kwalifikowanym (wraz ze zmianami).
Czynię to raz jeszcze:
http://www.infor.pl/dziennik-ustaw?szuk ... nsowana=-1

Do tego jeszcze uzasadnienie do zmian w Ustawie, z których wynika, że zamysłem Ustawodawcy było nadanie statusu związku dla LOK:
http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd ... rTNLN3Vb7A

Tomek Massalski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 3:22 pm 

I tu sprawa badań okresowych ,które są warunkiem otrzymania licencji powraca jak bumerang...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 3:28 pm 

Tomek Massalski napisał(a):
Już raz wrzucałem namiary na Ustawę o sporcie kwalifikowanym (wraz ze zmianami)

Czesc Tomek,

Dziekujemy za te teksty ale tu nie chodzi o to ze mysmy tych tekstow nie przeczytali.
Wrecz przeciwnie. Po przeczytaniu tych tekstow mamy pytanie, dlaczego LOK jako juz uznany za zwiazek sportowy lamie prawo.
Prawo ktore go obowiazuje od 5 pazdziernika 2007 roku.

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 3:49 pm 

Marek Pleskacz napisał(a):
Po przeczytaniu tych tekstow mamy pytanie, dlaczego LOK jako juz uznany za zwiazek sportowy lamie prawo.
Prawo ktore go obowiazuje od 5 pazdziernika 2007 roku.

Czy to pytanie nie jest retoryczne?
Moim zdaniem dokładnie z tego samego powodu z jakiego to dopiero ja pokazałem konkretnie z czego wynika prawo LOK'u do używania statusu związku sportowego.
Ustawę przeglądałem dawno, ale o ile pamiętam to jest tam określony organ nadzorczy dla związków sportowych. Zdaje się, że ten organ działa na podstawie prawa administracyjnego, a nakłada różne ciekawe obowiązki.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 4:24 pm 

Tomek Massalski napisał(a):
Czy to pytanie nie jest retoryczne?
Moim zdaniem dokładnie z tego samego powodu z jakiego to dopiero ja pokazałem konkretnie z czego wynika prawo LOK'u do używania statusu związku sportowego.
Ustawę przeglądałem dawno, ale o ile pamiętam to jest tam określony organ nadzorczy dla związków sportowych. Zdaje się, że ten organ działa na podstawie prawa administracyjnego, a nakłada różne ciekawe obowiązki.

Wkleje tu odpowiedz, na podobne pytanie, jaka otrzymalem na innym forum od osoby ktora byla 6 grudnia na posiedzeniu CKM (Marian Wyrzykowski).
Oto ona wraz z moim pytaniem:

marian napisał(a):
Witam
marek pleskacz napisał(a):
Moze wiesz na jakiej podstawie podniesiono cene licencji?
Przedstawiono moze na tym zebraniu rozliczenie kosztow wydawania licencji?
Bez tego rozliczenia to podniesienie kosztu jest niezgodne z ustawa a wiec nielegalne.
Glosowaniu podlegac moze jedynie fakt pobierania oplat za licencje a nie jej wysokosc.
Wysokosc oplaty moze jedynie wynikac z kosztow.

Tak LOK został związkiem sportowym dla modelarstwa kołowego i pływającego.
Co do ceny licencji to zostało to przegłosowane przez członków sekcji ..... Przepis dotyczący wydawania licencji jest znany i będzie respektowany. W chwili obecnej LOK ma rok czasu na dostosowanie swoich przepisów oraz utworzenie właściwych struktur związku (dlatego koszt licencji może być podniesiony, jest to zgodnie z prawem). Należy się liczyć, że zamiast wyższej opłaty licencyjnej mogą dojść inne opłaty. Rozliczenia kosztów nie było ale tu też będą zmiany na mój wniosek powołano komisję rewizyjną w skład której nie wchodzą członkowie CKM i pracownicy LOK-u. Jednym z członków tej komisji jest M. Daranowski. Ta komisja ma kontrolować te rozliczenia.

Mam nadzieje ze ten cytat cos wyjasni.

Pozdrawiam,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 4:46 pm 

Czekaliśmy tyle czasu poczekamy i kolejne 10 miesięcy. Potem zaczniemy pilnować.
Jak znajdę chwilę czasu to poszukam przepisów, z których wynika ta zwłoka - jeśli rzeczywiście taki przepis istnieje.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 28, 2007 8:28 am 

Robert Goś napisał(a):

....
Witam.

Cieszę się, że ( przynajmniej jak piszesz ): WIECIE jak to zrobić .
WIECIE - chętnie się dowiem: Kto pod tym stwierdzeniem się kryje? ( może podasz konkretnie i osobowo ).
Chętnie dowiem się również skąd i w jaki sposób pozyskacie środki finansowe na ten Związek? Kto będzie go reprezentował na zewnątrz ? Czy będą to ludzie na etatach ? itd , itp.

Mam nadzieję, iż konkretne informacje na nurtujące Mnie pytania uzyskam, skoro Macie zamiar ten Związek zakładać.

.......

pozdrawiam

Robert Goś

Witam,

Przyczyną, dla której nikt nie pisze Panu odpowiedzi jest chyba jednak trywialnośc pytań. Ja jestem zdania, że czasami nawet takie zasługują na odpowiedź i postaram się to poniżej, w punktach zrobić:

att. 1. "...WIECIE jak to zrobić.." - czyt. założyć związek sportowy.
Ta wiedza nie jest wiedzą tajemną i zapraszam po prostu do zapoznania się z Ustawą i Sporcie Kwalifikowanym - tam jest wszystko wyjaśnione, cała procedura od A do Z. Należy się zapoznać, zrozumieć i już można uznać, że należy się do grona osób, które to wiedzą. Myślę, że kilka osób piszących na tym forum po prostu to zrobiły i WIEDZĄ.

att. 2. "... kto pod tym stwierdzeniem się kryje ?"
Odsyłam do pkt. 1. - wszyscy, którzy przeczytali ustawę,a jeżeli chodzi o konkretne przykłady to np. niżej podpisany. A jak Pan przeczyta to również Pan.

att. 3. "... Chętnie dowiem się również skąd i w jaki sposób pozyskacie środki finansowe na ten Związek? Kto będzie go reprezentował na zewnątrz ? Czy będą to ludzie na etatach ? itd , itp...."

Pominę itd. i itp., pozostałe pytania wkraczają na wysoki stopień szczegółowości, która na tym etapie zamyka je w sferze pytań retorycznych. Najważniejsze jest pytanie, którego Pan nie zadał - PO CO MA POWSTAĆ ZWIĄZEK SPORTOWY ? - pokusi się Pan o odpowiedź ?

... i na koniec. Temat dotyczy LOK'u, organizacji, która nie reprezentuje i nie jest zainteresowana reprezentowaniem zawodników, która doprowadziła poprzez starania swoich przedstawicieli do zmiany ustawy i otworzenia "furtki" umożliwiającej pominięcie dość skomplkikowanej drogi założenia Związku Sportowego. Sejm IV (sic!)RP zmieniając ustawę w par. 26 zachował się jak sejm II RP w pełni rozkwitu systemu nakazowo rozdzielczego. Dlaczego przedstawiciele LOK'u tak o to zabiegali ? Może zna Pan odpowiedź albo może udzieli jej Pan Ciećwierz ?

Słowem komentarza do Pana podpisu - ja też chciałbym umożliwić zainteresowanym osobom sposobność pojeżdżenia - chciałbym tylko aby odbywało się to na wysokim poziomie profesjonalizacji, z jasnymi przepisami i przede wszystkim przepisami, które są respektowane przez samych sędziów - a mam tu negatywne przykłady z roku 2007 (jestem w stanie to udowodnić)

Nie napisałem wszystkiego co w tym temacie można byłoby napisać ale mam nadzieję, że odpowiedzi są jasne.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 28, 2007 9:25 am 

Adam Różycki napisał(a):
Robert Goś napisał(a):

....
Witam.

Cieszę się, że ( przynajmniej jak piszesz ): WIECIE jak to zrobić .
WIECIE - chętnie się dowiem: Kto pod tym stwierdzeniem się kryje? ( może podasz konkretnie i osobowo ).
Chętnie dowiem się również skąd i w jaki sposób pozyskacie środki finansowe na ten Związek? Kto będzie go reprezentował na zewnątrz ? Czy będą to ludzie na etatach ? itd , itp.

Mam nadzieję, iż konkretne informacje na nurtujące Mnie pytania uzyskam, skoro Macie zamiar ten Związek zakładać.

.......

pozdrawiam

Robert Goś

Witam,

Przyczyną, dla której nikt nie pisze Panu odpowiedzi jest chyba jednak trywialnośc pytań. Ja jestem zdania, że czasami nawet takie zasługują na odpowiedź i postaram się to poniżej, w punktach zrobić:

att. 1. "...WIECIE jak to zrobić.." - czyt. założyć związek sportowy.
Ta wiedza nie jest wiedzą tajemną i zapraszam po prostu do zapoznania się z Ustawą i Sporcie Kwalifikowanym - tam jest wszystko wyjaśnione, cała procedura od A do Z. Należy się zapoznać, zrozumieć i już można uznać, że należy się do grona osób, które to wiedzą. Myślę, że kilka osób piszących na tym forum po prostu to zrobiły i WIEDZĄ.

att. 2. "... kto pod tym stwierdzeniem się kryje ?"
Odsyłam do pkt. 1. - wszyscy, którzy przeczytali ustawę,a jeżeli chodzi o konkretne przykłady to np. niżej podpisany. A jak Pan przeczyta to również Pan.

att. 3. "... Chętnie dowiem się również skąd i w jaki sposób pozyskacie środki finansowe na ten Związek? Kto będzie go reprezentował na zewnątrz ? Czy będą to ludzie na etatach ? itd , itp...."

Pominę itd. i itp., pozostałe pytania wkraczają na wysoki stopień szczegółowości, która na tym etapie zamyka je w sferze pytań retorycznych. Najważniejsze jest pytanie, którego Pan nie zadał - PO CO MA POWSTAĆ ZWIĄZEK SPORTOWY ? - pokusi się Pan o odpowiedź ?

... i na koniec. Temat dotyczy LOK'u, organizacji, która nie reprezentuje i nie jest zainteresowana reprezentowaniem zawodników, która doprowadziła poprzez starania swoich przedstawicieli do zmiany ustawy i otworzenia "furtki" umożliwiającej pominięcie dość skomplkikowanej drogi założenia Związku Sportowego. Sejm IV (sic!)RP zmieniając ustawę w par. 26 zachował się jak sejm II RP w pełni rozkwitu systemu nakazowo rozdzielczego. Dlaczego przedstawiciele LOK'u tak o to zabiegali ? Może zna Pan odpowiedź albo może udzieli jej Pan Ciećwierz ?

Słowem komentarza do Pana podpisu - ja też chciałbym umożliwić zainteresowanym osobom sposobność pojeżdżenia - chciałbym tylko aby odbywało się to na wysokim poziomie profesjonalizacji, z jasnymi przepisami i przede wszystkim przepisami, które są respektowane przez samych sędziów - a mam tu negatywne przykłady z roku 2007 (jestem w stanie to udowodnić)

Nie napisałem wszystkiego co w tym temacie można byłoby napisać ale mam nadzieję, że odpowiedzi są jasne.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Witam, Panie Adamie

ad1. Z Ustawą dawno się zapoznałem. I teoretyczną wiedzę również posiadam. Jedak teoria to nie to samo co praktyka.

ad2. Już we wcześniejszych postach pisałem, że Pan, może Marek P. reszta zabierających do tej pory głos w tej dyskusji, poczeka i później ruszy z falą ostrej krytyki.

ad3. Odpowiedzi na te retoryczne pytania, na samym początku powinny być jasne. Planując np: strategię rozwoju jakiejś firmy bieże się pod uwagę wszystkie za oraz przeciw. Czyż nie ? Na pytanie zawarte w tym wątku nie udzielę na tym etapie odpowiedzi. Jest wiele czynników, że powinien powstać . Ja postawię pytanie inaczej: Kto i na jakich zasadach powinien Go tworzyć ?

Ma Pan częścowo rację. Jeśli już jednak takie działania wprowadzili w życie może wypadało by z nimi na ten temat rozmawiać - jak pewne żeczy powinni dostosować do potrzeb modelarzy. I o tym prowadzić dyskusję na forum. Na zmianę mają, jeśli się nie mylę rok.

W kwestii treningów. Organizując je nie pytałem nikogo o zgodę i na nikogo się nie oglądałem. Porozmawiałem na zawodach w Zgierzu z zawodnikami w Warszawie - i tak się zaczeło. Trwa nieprzerwanie cztery lata. Tor układamy, zdecydowanie większy , niż na niektórych zawodach. Serdecznie zapraszam na nie również elektryków z Klubu z Jelcza.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 28, 2007 10:31 am 

Robert Goś napisał(a):
[

Witam, Panie Adamie

ad1. Z Ustawą dawno się zapoznałem. I teoretyczną wiedzę również posiadam. Jedak teoria to nie to samo co praktyka.

ad2. Już we wcześniejszych postach pisałem, że Pan, może Marek P. reszta zabierających do tej pory głos w tej dyskusji, poczeka i później ruszy z falą ostrej krytyki.

ad3. Odpowiedzi na te retoryczne pytania, na samym początku powinny być jasne. Planując np: strategię rozwoju jakiejś firmy bieże się pod uwagę wszystkie za oraz przeciw. Czyż nie ? Na pytanie zawarte w tym wątku nie udzielę na tym etapie odpowiedzi. Jest wiele czynników, że powinien powstać . Ja postawię pytanie inaczej: Kto i na jakich zasadach powinien Go tworzyć ?

Ma Pan częścowo rację. Jeśli już jednak takie działania wprowadzili w życie może wypadało by z nimi na ten temat rozmawiać - jak pewne żeczy powinni dostosować do potrzeb modelarzy. I o tym prowadzić dyskusję na forum. Na zmianę mają, jeśli się nie mylę rok.

W kwestii treningów. Organizując je nie pytałem nikogo o zgodę i na nikogo się nie oglądałem. Porozmawiałem na zawodach w Zgierzu z zawodnikami w Warszawie - i tak się zaczeło. Trwa nieprzerwanie cztery lata. Tor układamy, zdecydowanie większy , niż na niektórych zawodach. Serdecznie zapraszam na nie również elektryków z Klubu z Jelcza.

pozdrawiam

Robert Goś

Witam,

att. 1. Pana pytanie dotyczyło kwestii jak tworzy się związek sportowy i to określa ustawa. Dywagacje nt. różnic między teorią i praktyką nie są tu istotne, starałem się tylko prezycyjnie odpowiedzieć na postawione pytanie.

att 2. Krytyka jest generalnie rzecz biorąc narzędziem akceptowalnym w cywilizowanym świecie pod warunkiem, że zarówno krytykujący jak i krytykowany kierują się zasadą poszanowania idei głównej i działania dla jej dobra mimo pojawiających się różnic zdań (o poszanowaniu osób nie piszę - wydaje mi się oczywiste). O ile krytykujący wyraża konkretne problemy, a krytykowany równie konkretnie na nie odpowiada i odpowiedzi są logiczne i zgodne z prawdą to jest to ok. Nie stwierdziłem aby tą zasadą kierowali się przedstawiciele LOK'u - ani w kwestii, która była poruszana w tym temacie ani w żadnej innej.

att. 3. Kto powinien tworzyć związek sportowy - czyt. Ustawa o Sporcie Kwalifikowanym rozdz. 2 - podstawą współzawodnictwa sportowego są KLUBY SPORTOWE,a powstanie organizacji zrzeszającej te kluby (czyt. Związku Sportowego) jest tylko konsekwencją działania tych klubów. I te Kluby powinny mieć po prostu swoją reprezentację adekwatną do liczby np. zawodników (ale to już znowu szczegół)

To czy LOK ma rok czy nie to się jeszcze okaże. Aktualny stan prawny był przedstawiany na tym forum, a to jak się sytuacja rozwinie zobaczymy. W każdym razie będziemy się temu nie tylko biernie przyglądać, a nawet działać - kto chce krytykować, prosze bardzo.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Ostatnio edytowano N gru 30, 2007 7:08 pm przez Adam Różycki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 28, 2007 12:10 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Robert Goś napisał(a):
[

Witam, Panie Adamie

pozdrawiam

Robert Goś

Witam,

att. 1. Pana pytanie dotyczyło kwestii jak tworzy się związek sportowy i to określa ustawa. Dywagacje nt. różnic między teorią i praktyką nie są tu istotne, starałem się tylko prezycyjnie odpowiedzieć na postawione pytanie.

att 2. Krytyka jest generalnie rzecz biorąc narzędziem akceptowalnym w cywilizowanym świecie pod warunkiem, że zarówno krytykujący jak i krytykowany kierują się zasadą poszanowania idei głównej i działania dla jej dobra mimo pojawiających się różnic zdań (o poszanowaniu osób nie piszę - wydaje mi się oczywiste). O ile krytykujący wyraża konkretne problemy, a krytykujący równie konkretnie na nie odpowiada i odpowiedzi są logiczne i zgodne z prawdą to jest to ok. Nie stwierdziłem aby tą zasadą kierowali się przedstawiciele LOK'u - ani w kwestii, która była poruszana w tym temacie ani żadne z pytań.

att. 3. Kto powinien tworzyć związek sportowy - czyt. Ustawa o Sporcie Kwalifikowanym rozdz. 2 - podstawą współzawodnictwa sportowego są KLUBY SPORTOWE,a powstanie organizacji zrzeszającej te kluby (czyt. Związku Sportowego) jest tylko konsekwencją działania tych klubów. I te Kluby powinny mieć po prostu swoją reprezentację adekwatną do liczby np. zawodników (ale to już znowu szczegół)

To czy LOK ma rok czy nie to się jeszcze okaże. Aktualny stan prawny był przedstawiany na tym forum, a to jak się sytuacja rozwinie zobaczymy. W każdym razie będziemy się temu nie tylko biernie przyglądać, a nawet działać - kto chce krytykować, prosze bardzo.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Witam

Panie Adamie

ad1. Dziękuję za precyzyjną odpowiedź, dyskusję w tym punkcje możemy chyba uznać za zakończoną.

ad2. Zgadzam się odnośnie krytyki. Mam nadzieję, iż jedna z osób piszących na tym forum, szczególnie wersy od drugiego, po przecinku do trzeciego od końca licząc, z Pańskiej wypowiedzi w tym punkcie weźmie pod uwagę w kolejnych swoich wystąpieniach. Tak, jak pisałem wcześniej nie mogę wypowiadać się za LOK - prócz licencji , którą mają wszyscy zawodnicy, nic mnie z nimi nie łączy. Nie wszystkie ich odpowiedzi , oraz ich brak również mi odpowiadają, lecz jak zapewne Pan zauważył z tego postu - pytania "niepopularne " skierowane do innych osób na tym forum pozostają bez odpowiedzi.

ad3. Ile tylko tych, posiadających jakiś status prawny , tych klubów jest. Obawiam się, że dużo za mało, aby taki związek powołać i byc gdzie kol,wiek traktowanym poważnie.

Kibicuję również gorąco, aby powstała organizacja, która w każdym punkcie zabezpieczy interesy modelarzy. Na chwilę obecną , przy tak dużym podziale naszej społeczności - jej powstanie uważam za niemożliwe.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 28, 2007 12:40 pm 

Robert Goś napisał(a):

Witam

Panie Adamie

...
ad3. Ile tylko tych, posiadających jakiś status prawny , tych klubów jest. Obawiam się, że dużo za mało, aby taki związek powołać i byc gdzie kol,wiek traktowanym poważnie.

Kibicuję również gorąco, aby powstała organizacja, która w każdym punkcie zabezpieczy interesy modelarzy. Na chwilę obecną , przy tak dużym podziale naszej społeczności - jej powstanie uważam za niemożliwe.

pozdrawiam

Robert Goś

Witam,

Ponieważ punkty 1 i 2 mogę również uznać za wyjaśnione to pozostaje jeszcze pkt. 3.:

Jako zwolennik regionalizacji wypowiem się jako przedstawiciel Dolnego Śląska (samozwańczy ale mam nadzieję koledzy mi to wybaczą :) ) - na Dolnym Śląsku istnieją 3 kluby sportowe, w 2 z nich modelarstwo kołowe występuje jako sekcja, jeden (RC Jelcz) jest klubem ukierunkowanym tylko na działalność związaną z modelarstwem kołowym. Istnieje w innych regionach kraju kilka stowarzyszeń związanych z modelarstwem kołowym i chociaż ich ilości nie przytoczę to jest to razem wystarczająca liczba aby mogły one podjąć próbę dogadania się nt. sposobu prowadzenia rywalizacji sportowej. Zaznaczam przy tym wyraźnie - ich przedstawiciele nie muszą pałać do siebie sympatią - wystarczy aby jasno określili cele do których dążą i znaleźli wspólną drogę na demokratycznych zasadach.

... i jeszcze jedno - organizacja zrzeszająca kluby nie musi być na początku żadnym zformalizowanym związkiem sportowym, bo to akurat na tym etapie potrzebne nie jest (to moje prywatne zdanie), musi tylko wprowadzić jasne zasady wpływu środowisk lokalnych na obraz rywalizacji sportowej w Polsce z pełnym poszanowaniem praw członków. Zapewniam, szanując siebie nawzajem można zasłużyć na szacunek innych - również MS. Jeżeli stopień prowadzonych rozgrywek zostanie poprzez działania oddolne sprofesjonalizowany, ujęty w ramy formalne i zostaną wypracowane zasady jawnej współpracy to już tylko mały kroczek to założenia Związku Sportowego. LOK zabrał się od tej strony, której jego przedstawiciele nauczyli się w jedynie słusznych czasach.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

ps. ... a i dziękuję za zaproszenie na treningi do Łomianek ale mój syn ma tylko modele spalinowe,a mnie tylko to rajcuje :) (jego też - przynajmniej na razie)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 11:32 am 

Witam Przeczytałem Wasze wystąpienia.Napewno macie dużo pytań .
Zapraszam do mojego wyjaśnienia na str.6 w temacie licencje.
Będe w Kłodzku i bardzo chętnie spotkam się z Panem Różyckim oraz z modelarzami.
W tej chwili nie mam zbyt dużo czasu na pisanie mogę tylko potwierdzić że jestem za dyskusją oraz wspólnym działaniu. Pozdrawiam Z.C.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 9:46 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Przeczytałem Wasze wystąpienia.Napewno macie dużo pytań .
Zapraszam do mojego wyjaśnienia na str.6 w temacie licencje.
Będe w Kłodzku i bardzo chętnie spotkam się z Panem Różyckim oraz z modelarzami.
W tej chwili nie mam zbyt dużo czasu na pisanie mogę tylko potwierdzić że jestem za dyskusją oraz wspólnym działaniu. Pozdrawiam Z.C.

Witam,

Tak jak to już na forum napisano "Święta święta i po świętach". Życzenia, zmiana Pana podejścia o 180 stopni, zachęta do rozmów i prośba o zaufanie - to piękne gesty. Pozostaje tylko jeszcze proza życia, czyli szczera rozmowa nt. działań LOK, KMK i.t.d. oraz ew. szans na poprawę komunikacji i jawność działań.

Próby uzyskania odpowiedzi na nasze pytania stawiane na forum spełzły na niczym (na rcauto przynajmniej toczy się jakaś dyskusja, bo na forum KMK to już chyba tylko Św.Mikołaj napisze w desperacji, że w niego ktoś uwierzy). Ale proponuje Pan spotkanie w Kłodzku, a grzeczność nakazuje nie odmawiać. Proponuję zatem spotkanie w Hali, w której będą odbywały się zawody, w piątek, dn. 11.01.08, godz. 20.00 (po rozłożeniu toru). Tamatyka spotkania została omówiona w temacie "licencje 2008", a więc pytania są już gotowe - po przeglądnięciu forum będzie Pan miał pełną jasność. Tematy ważne i konkretne będą przygotowane na wtorek, dn. 08.01.08 i przedstawione na forum.

Osoby, które są zainteresowane udziałem proszę o zgłaszanie się w tym temacie, a Pana Panie Zbyszku, jako przedstawiciela LOK'u proszę o potwierdzenie terminu (tylko bez kiepskich wymówek - taki żart :) )

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 03, 2008 11:10 pm 

Witam mam pytanko
czy inne osoby (modelarze) zainteresowani tym spotkaniem a dojeżdżający do Kłodzka w sobote rano ( zwiazane to jest z informacja o braku mozliwosci treningu w piatek - chyba że cos sie zmieniło ?) bedą mogli uzyskac pełne info w ww sprawie ?
pozdrawiamy
Jacek i Jakub Pietrzak Łódź .

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 04, 2008 7:29 am 

Jacek Pietrzak napisał(a):
Witam mam pytanko
czy inne osoby (modelarze) zainteresowani tym spotkaniem a dojeżdżający do Kłodzka w sobote rano ( zwiazane to jest z informacja o braku mozliwosci treningu w piatek - chyba że cos sie zmieniło ?) bedą mogli uzyskac pełne info w ww sprawie ?
pozdrawiamy
Jacek i Jakub Pietrzak Łódź .

Witam,

Spotkanie jest jawne, tematy tak jak napisałem po części zawierają pytania, na które nie udało się uzyskać odpowiedzi na forum, a dodatkowe ukażą się na forum do dn. 08.01.08. Naszym zamiarem jest również podanie pełnej informacji po spotkaniu.

... o ile Pan Ciećwierz, jako reprezentant LOK'u gotowość do spotkania potwierdzi.

Pozdrawiam
Adam Różycki
Klub Sportowy "RC Jelcz"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona