Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 2:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 05, 2010 2:04 am 

Dawid,

Cytowany tekst jest autorstwa kolegi Niedźwiedzkiego.
Jego staż jest zbyt krótki aby pamiętać klasę formuła.

W jednym z postów przytoczyłem stare przepisy jako materiał bazowy do dyskusji dot. zmian które można by było wprowadzić. Z mojej strony jest to reaktywacja a nie stworzenie nowej klasy.
Poza tym jest to inicjatywa zawodników, a nie OSM czy LOK więc ewentualne pretensje można kierować do osób które np. wystartowały niedawno w Tarnowie.

zawodnik
Jacek Żurek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 7:21 am 
Administrator forum

Jacek,

Bądź poważny i nie mów czyja to jest inicjatywa. Zawodnicy mający do dyspozycji kilka klas nagle się budzą i chca klasy Formuła?

Troche powagi.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 9:12 am 

Cytuj:
Poza tym jest to inicjatywa zawodników, a nie OSM czy LOK więc ewentualne pretensje można kierować do osób które np. wystartowały niedawno w Tarnowie.

zawodnik
Jacek Żurek

Być może zawodnik Jacek Żurek to inna osoba niż członek władz OSM, bo 22 wrezsnia 2009 roku
Cytuj:
18 września 2009 roku zostało ........
W związku z powyższym OSM, w sezonie halowy 2009/2010, będzie organizować zawody rangi eliminacji Mistrzostw Polski oraz finały Mistrzostw Polski w następujących klasach modeli:
...........
E-10 Formuła.

Klasa E-10 Formuła będzie klasą promocyjną i zostanie wprowadzona do zawodów w chwili gdy zostanie zapewniona podaż modeli i części do nich.

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Modelarzy

A swoja drogą do zawodów w Krakowie zostało jeszcze duzo czasu. proponuję znowu zorganizaować plebiscyt. I ogłosić 15 lutego obowiazujące przepisy. Bo dla p.Niedżwieckiego i jego popleczników wola "ludu" jest najwazniejsza.

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 3:56 pm 

dla mnie osobiście ewentualne zawody modeli Formula nie muszą być organizowane przy eliminacjach Mistrzostw Polski
nie są mi potrzebne puchary, medale, dyplomy i inne nagrody
nie mam także ciśnienia na wyjazdy zagraniczne ponieważ nie mam ani odpowiednich umiejętności ani pieniędzy na sprzęt
to co miałem osiągnąć już osiągnąłem i więcej się nie powtórzy (Mistrzostwo Polski w DTM 97` i 98` na modelach HPI RS4 i HPI RS4 PRO bez podziału na grupy wiekowe i typy silników)
nie będę wyciągał ze związku sportowego kilku tysięcy złotych po to aby pojechać na wakacyjne zawody za granicę i zająć miejsce w końcu stawki
zależy mi tylko na dobrej zabawie

Marku
klasa formuła już była wtedy kiedy Ciebie nie było jeszcze w środowisku modelarzy
była to klasa modeli elektrycznych 1/10 i klasa modeli spalinowych 1/8
bądź poważny, ja te czasy pamiętam
nie będę pisał bzdur, że to nowa klasa ponieważ kiedyś już takie modele jeździły i ja to widziałem
u mnie na modelarni jeszcze leży karoseria w skali 1/8 Renault F1 wykonana z żywicy epoksydowej

w tej chwili jest kilka osób posiadających modele i tak jak ja chcą się tylko bawić
dodatkowo jest kilka osób z modelami pancar 1/10 którzy na początku chętnie by się przyłączyli do wspólnych startów

zawodnik
Jacek Żurek
==================================================================================================================================
co do oficjalnych komunikatów OSM które są cytowane na forum
niektóre z nich nie były przeze mnie autoryzowane, od pewnych wypowiedzi stanowczo się odcinam i nie zamierzam ich publicznie komentować

v-ce Prezes OSM
Jacek Żurek

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 4:06 pm 
Administrator forum

Jacek,

Nie tylko Ty masz swoje lata w modelarstwie :)

też pamietam formułki

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 4:34 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Cytowany tekst jest autorstwa kolegi Niedźwiedzkiego.
Jego staż jest zbyt krótki aby pamiętać klasę formuła.

Nic nie mam do pana Niedźwiedzkiego. Nie widziałem go ani razu. Nie mniej czytając co pisze na forum zastanawiam się, czy jego staż jest na tyle "długi" by w ogóle zabierać głos.

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 11:21 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jacek,

też pamietam formułki

Ja też pamiętam,ale nie Formułki,tylko zawody w Nowym Sączu na ,których nagrodami były kółka do tej klasy (notabene nieboszczki już wtedy od kilku lat).Może to Ci zawodnicy chcą wskrzesić formułkę.... :D

PostNapisane: Pt lut 05, 2010 11:26 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jacek,

też pamietam formułki

Ja też pamiętam formułkę ,ale z innej strony.Kiedyś na zawodach w Nowym Sączu nagrodami były kółka do tej klasy,notabene nieboszczki już wtedy od kilku lat....Może to Ci zawodnicy chcieli wskrzeszenia tej klasy. :D

PostNapisane: So lut 06, 2010 4:10 pm 

Na szczęście na tych zawodach mnie nie było.
Inaczej bym pomyślał, że to o mnie chodzi.

Jeżeli ktoś ma koła to chętnie odkupie w przystępnej cenie.

PostNapisane: Pn lut 08, 2010 10:21 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ja też pamiętam formułkę ,ale z innej strony.Kiedyś na zawodach w Nowym Sączu nagrodami były kółka do tej klasy,notabene nieboszczki już wtedy od kilku lat....Może to Ci zawodnicy chcieli wskrzeszenia tej klasy. :D

ale sie wam panowie nudzi!!!

PostNapisane: So lut 13, 2010 2:29 pm 

Temat jest "idzie nowe ....".To nowe chyba przeszło niepostrzeżenie,nie zwracając na siebie uwagi.Tym bardziej ,że to nowe to poprostu stan agonalny starego....
LOK spotkaniem w Nowym Sączu,być może nauczony działaniami OSM,najpierw się bratać,a potem wykorzystać.Tak stało się po tymże spotkaniu.Były deklaracje Pana Meliona,że w styczniu będziemy wybierać nowe władze.Powstał nawet projekt regulaminu,odwalony bez jakiegokolwiek uzasadnienia.Kontrowersyjna umowa z OSM ,to koło ratunkowe na te dwa,najbliższe lata przetrwania.
Jak wyglądamy dzisiaj najlepiej odzwierciedla ten link http://news.efra.ws/index.php?id=314.
Wszystkie Państwa europejskie mają tam Swoje loga i linki do stron,na których można uzyskać informacje o federacji danego kraju.Nawet kraj tak śmieszny dla Nas (nie wiem dlaczego) jak Rumunia.Chociaż do EFRA należą chyba od dwóch lat,na podanej stronie prezentują się godnie.
A My ? Brak loga i brak czegokolwiek,no może poza tajemniczo brzmiącym skrótem -BZG LOK.Co to znaczy? Czy może; Beznadziejna Zgraja G.....z LOK?.
No chyba,że jest to w ramach solidaryzowania się z walczącą Gruzją,a skrót to; Będziemy Za Gruzją,bo oni też tak blado tam się prezentują.
Zastanawiam się czy jako obywatel,któremu zależy na wizerunku Polski w Europie,nie wysłać chociaż tego loga z mojego awatara.
PS.a tak poważnie widać,że następuje agonia i chęć tylko przetrwania.Chemioterapia w postaci OSM,ma ten stan jedynie przedłużyć,a niektóre "szczury"uciekają z tonącego okrętu,chętnie fotografując się z "uzdrowicielami".

PostNapisane: N lut 14, 2010 4:38 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Temat jest "idzie nowe ....".To nowe chyba przeszło niepostrzeżenie,nie zwracając na siebie uwagi.Tym bardziej ,że to nowe to poprostu stan agonalny starego...........".

Jest to naprawde przykre ale i prawdziwe.
Poraz kolejny sprawa modelarstwa dla LOK-u jest tematem do "odfajkowania".

Pozdrowienia

PostNapisane: N lut 14, 2010 9:23 pm 

Idzie nowe.
Tylko bardzo małymi kroczkami.Jedn w przód, dwa w tył.
Bo według mnie nowe wybory nie moga odbyć się przed wrześniem 2010.
Nie bedzie ryzyka że nowe władze będą przeciwne podpisaniu nowej umowy miedzy LOk a OSM.
Zachowując obecny stan wróżę że umowa zostanie podpisana na czas nieokreślony.
I wtedy nowe władze będą miały tyle do powiedzenia co ........... za ..............
Ale kogo to obchodzi.
Że w ubiegłym sezonie było 6 eliminacji, a w tym tylko 4.
To i tak dużo bo zgodnie z przepisami wystarczy 3.

PostNapisane: Pn lut 15, 2010 7:28 pm 

Wszyscy narzekają jak to jest źle. Wszyscy na swojej skórze odczuli skutki organozowania zawodów pod patronatem LOKu. Jednak nie to jest tragiczne. Tragiczne jest to, że nie ma w naszym kraju nikogo, kto by się zmierzył z tym problemem i zrobił porządek. Nawet OSMowi się już nie chce bo nie ma u nikogo prawdziwego wsparcia. Trudno się dziwic, jak wszyscy podejrzewają OSM o machlojki nie znając dokładnie tematu. Za chwilę OSM zrezygnuje i nadal będzie robic swoje zawody i w nosie będą mieli resztę. Ale to jest moje zdanie.
A wy nadal będziecie sie kłocic i wyzywac jeden drugiego.

Podsumowując: sami sobie zgotowaliśmy taki los.

PS
Jeśli ktoś zamierza "pic do mnie" to ja na rządy federacją/komisją nie mam czasu.

PostNapisane: Pn lut 15, 2010 8:32 pm 

Panie i Panowie
Trafnie żeś napisał Andrzej, potrafimy tylko narzekać. OSM - BEEEE, Bardzo trafiony cykl Proximy - BEEEE. Zapowiiadany, też ciekawy cykl zawodów przez Marka, aż się boję mimo że to dopiero za chwilę. Wszystkich tych co już koniecznie muszą, niech subiktywne prywatne frustracje załatwiają na PW albo na zawodach w bezpośredniej rozmowie. Forum czytają młodzi modelarze, więc niech mają dobry przykład, a nie bagno, wyzwiska i poniżenia.
Pozdrawiam
Rysiek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona