Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:29 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn paź 19, 2009 12:29 pm 
Administrator forum

Mateusz,

Chyba sie nie rozumiemy.
Przy ilości grup po 1 w każdej klasie micro - robią sie dłuższe przerwy pomiedzy poszczególnymi eliminacjami. A to model trzeba naprawić, a to pakiet nie naładowany, a to to, a to tamto.
Wspólnota z dziesiatkami powoduje to, że jest czas na wszystko a tory sa robione pod micro a nie pod dziesiątki. A destrukcja toru jest żadna. Trzeba tylko zobaczyć jak są robione tory w Czechach czy w Ludwikowicach.

Jeżeli masz mieć przyjemność z 4 eliminacji micro z odstepem pomiędzy eliminacjami ok. 20-30 minut - to prosze bardzo. Tylko po co? Nie lepiej w wiekszej grupie sie spotkać? Nawet z dziesiątkami?

Zawsze to ciekawiej i weselej.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 3:06 pm 

Jazda modelami 1:10 na torze mikro to poroniony pomysł według mnie. Wiemy co się działo jak 12 jechały w Kobierzycach... Tor musi byc odpowiedni do skali auta - żeby zachować "komfort" jazdy. Z resztą sami zainteresowani powinni sie zdeklarować czy chcą jeździc dziesiątkami na lidze mikro czy nie.

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 3:44 pm 
Administrator forum

Tomek,

Zapytaj akich zawodników jak Filip Zaremba, Jacek Starostecki, Szymon Szymiec czy Łukasz Pronobis jaki to jest pomysł.
12 sa szybsze od MODI i w dodatku 2WD - trzeba dobrze umieć jeździć żeby panować nad takim modelem.

Jazda 10-tka na wąskim torze uczy jeździć - więc jak chcesz podnieś swój zawodniczy poziom - to tylko wąskie i krótkie tory.

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 3:56 pm 

tak 12 są szybsze ale i mniejsze od 10.

a jakie klasy dziesiątek mają startować? 540 to max na mały tor przy specu będzie rzeźnia a i jeszcze zależy ile modeli jedzie w biegu...

taka opcja (10 na torze do 18) to zdecydowanie nie dla początkujących. a z kolei "starzy wyjadacze" czy też Ci co już coś ogarniają powinni startować na EMP lub jakiś innych pochodnych imprezach

Albo robicie lige MIKRO albo jakiś burdel składający się z dziesięciu różnych klas modeli...

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 4:51 pm 

Tomasz Dolata napisał(a):
Albo robicie lige MIKRO albo jakiś burdel składający się z dziesięciu różnych klas modeli...

Nie pisz takich rzeczy o burdelach. Jeśli nie ma wystarczającej liczby zawodników w mikro do startu, a są chętni do jazdy na takich torach 10-tkami to dlaczego nie mają pojeździć?
Tak jak Marek wspomniał:

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jeżeli masz mieć przyjemność z 4 eliminacji micro z odstepem pomiędzy eliminacjami ok. 20-30 minut - to prosze bardzo. Tylko po co? Nie lepiej w wiekszej grupie sie spotkać? Nawet z dziesiątkami?

Zawsze to ciekawiej i weselej.

Jeśli jesteś w stanie zrobić zawody dla 10-15 zawodników i zamknąć budżet zawodów na "0" to fajnie.
Jeśli będzie więcej zawodników w klasach mikro to można jeździć TYLKO mikro, ale póki co jest jak jest...

pozdrawiam
Ireneusz Działkowski

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 6:49 pm 

ok, na pólnocy w sobotę będą jeżdzić mikro a w niedziele 1:10- a na południu niech będzie tak aby faktycznie dało się zamknać budżet.
Wydaję mi się, że na mikro przyjedzie jeszcze więcej zawodników- jeszcze nie wszyscy sie wpisali, ja bym poczekał.

Już mówiłem, że nie podejmuję się organizacji żadnych zawodów w tym roku- ze względu na maturę- pomogę ewentualnie P. Przemkowi.

jeszcze jedno pytanie: czy na prawdę jedynym wzorem do naśladowania są Czechy :?:

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 7:17 pm 

...

Czekamy na zawody w Poznaniu na poziomie zakonu Urszulanek albo Klarysek :evil: w składzie klas samych niepokalanych....

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 7:26 pm 

Nie rozumiem założenia, że nikt nie będzie jeździł na mikro. Przecież w poprzednim sezonie było bardzo dużo zawodników. Niektórzy nie wchodzą na forum dość często i na stronę główna aby zauważyć formularz przydziału do strefy. Myślę że na mikro zawsze będą zawodnicy.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

PostNapisane: Wt paź 20, 2009 1:32 pm 
Administrator forum

Szymon, mysle że to zbyt optymistyczne założenia. Widac to po formularzu zgłoszeniowym - a w dalszym ciągu nie mam kalendarza na strefe PÓŁNOC :(

PostNapisane: Wt paź 20, 2009 2:04 pm 

Mikro zawsze było napędzane przez optymistów dobrze żeby tak zostało. Przecież dzięki temu jesteśmy w stanie działać bez żadnej zwierzchniej organizacji. :-)

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 2:34 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Witam wszystkich! tu mnie jeszcze nie widzieli :lol: ,
strasznie namieszane, czytając cały temat od początku już sam nie wiem w jakiej klasie mogę jechać swoim Sharkiem gdybym się wybrał na pierwsze zawody mikro. Jako że model nabyłem wraz z pakietami Li-po 2S nie brałem pod uwagę nawet zakupu ogniw Ni-Mh i nie posiadam takich. Model napędza obecnie zestaw Mamby MAX25A z silniczkiem 300 5400KV. Gdzieś tu pisali że można jechać w OPEN-ie TRACK-iem na Li-po 2S z bezszczotką ale teraz jak zajrzałem do przepisów które kolega podał wyżej widzę że zabrania się startu modelami typu TRACK w tej klasie :( No i nie zapytałem czy jako zupełny nowicjusz będę musiał tu jechać grupie dla początkujących czyli-start ??? Jest coś takiego wogóle jak na EMP w Off-road ???

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 7:18 am 

powiem krótko: będziesz startował w klasie e18 micro truck- tylko musisz sie zaopatrzyc w ni-mh.

ps. a co do trucka w openie to bylo wiele różnych koncepcji... bo np. truck xraya jezdzi jak torowka, a truck sharka jest na pewno bardziej na teren... a na piankach m18t jest w stanie konkurowac z torowkami mikro... stad wziela sie koncepcja total opena. ale to juz zostawmy- tego nie ma :)

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

PostNapisane: So paź 31, 2009 1:50 pm 

przeczytałem przedstawionych w tym poście przepisy jednak chciałbym mieć absolutną pewność

czy modele LRP S18, DURATRAX VENDETTA TC są zgodne z klasą STANDARD ???

oczywiście z regulaminowymi oponami, silniekiem, pakietem

PostNapisane: So paź 31, 2009 3:17 pm 
Administrator forum

Zdecydowanie tak. Tylko trzeba wylać olej z amortyzatorów :).

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 9:12 am 

Wypraszam sobie, zresztą nie tylko ja!!! Chyba poniosło troszke kolegę.

Co poprzednich wypowiedzi:

1. Strefy moim zdaniem nie mają sensu. Nie jest dla mnie argumentem, że komuś się nie chce jechać 300 km. Oczywiście każdy ma swoje powody, któe nalezy uszanować, ale to w niczym nie przeszkadza, żeby nadal była jedna liga. Po prostu (jak przez ostatnie 3 lata), jak ktoś nie może jechać na zawody to nie jedzie. Punkty nie liczą się przecież ze wszystkich eliminacji, zawody finałowe były zawsze emocjonujące. Strefy mają sens gdyby w każdej z nich było po 50 \zawodników a na finale spotykało się np. 20 najlepszych z klasy. Ale jak wiemy do tego potrzeba jeszcze sporo pracy- na pewno nie polegającej na dzieleniu na strefy.

2. Klasy 1/12 i 1/10- dobry pomysł, bo po pierwsze na zawodach Micro moga pojawić się zawodnicy, którzy takimi klasami nie jeżdżą, po drugie zawsze zawody to kolejny etap treningu- tu jest ciaśniej i trudniej a chyba przecież o to chodzi w treningu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona