Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 11:55 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 5:22 pm 

Jestem za podziałem na kategorie wiekowe w Open,ponieważ coraz więcej młodzików i juniorów startuje w tej klasie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 04, 2008 8:39 pm 

Jestem przeciwko podziałowi na kategorie wiekowe w openie, ponieważ jak ktoś wcześniej wspomniał jest to klasa dla najszybszych (co ja tam robię to nie wiem) a jak ktoś chce wygrywać w swojej kategorii wiekowej to od tego jest standard. Natomiast proponuję jednak rozważyć możliwość łączenia klas w przypadku małej ilości osób.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 19, 2008 10:56 pm 

a może dopuścić do OPENa SCALPELe na 6 celach ? Mogło by zrobićsię ciekawie. W końcu OPEN to klasa otwarta... myśle, że na nowości również :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 20, 2008 8:13 am 

Jestem Za,nie jedziłbym na 6 celach ale fajny pomysł:)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 20, 2008 11:00 pm 

Do rozpoczęcia sezonu zostało niewiele czasu. Może warto byłoby wszystko posumowac i wprowadzić zmiany w regulaminie?
Kiedy pojawi się kalendarz imprez? Mam nadzieję,że nie będzie tak jak w ubiegłym sezonie, ze o danej imprezie dowiadywaliśmy sie TYLKO z 2 miesięcznym wyprzedzeniem.
CAŁY,DOKŁADNY(czas i miejsce) kalendarz powinien być znany przez rozpoczęciem sezonu - zapewne wpłynie to na frekfencje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 20, 2008 11:51 pm 

Andrzej Siwy napisał(a):
Do rozpoczęcia sezonu zostało niewiele czasu. Może warto byłoby wszystko posumowac i wprowadzić zmiany w regulaminie?
Kiedy pojawi się kalendarz imprez? Mam nadzieję,że nie będzie tak jak w ubiegłym sezonie, ze o danej imprezie dowiadywaliśmy sie TYLKO z 2 miesięcznym wyprzedzeniem.
CAŁY,DOKŁADNY(czas i miejsce) kalendarz powinien być znany przez rozpoczęciem sezonu - zapewne wpłynie to na frekfencje.

Popieram, tym bardziej, że Liga ma ruszyć od września a na razie wygląda, że nikt nie chce organizować zawodów- czyli nie ruszy.

Poza tym, jak na razie kilkanaście osób wypowiedziało swoje zdanie, a tak na prawdę to nic z tego nie wynika. Bo każdy broni swojej racji (do czego ma pełne prawo- 380 bezszczotki do Opena i Li-Po!!!!!!!!!!!!!! Tak, tak, tak!!!!!!), i również z tego nic nie wynika. Przydałaby się osoba, taki ARBITER przepisów, który swoim doświadczeniem i obiektywnym podejściem zebrałby wszystki uwagi i stworzył przepisy ver1.- konkretne i rzeczowe.

Choć patrząc na rozciągłość procesu (zobaczcie kiedy był pierwszy post), zapowiada się "po łebkach" i na kolanie, jak w Loku- a tego chyba byśmy chcięli wszyscy uniknąć...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 7:16 am 
Administrator forum

Wypowiem swoje zdanie:

czekam do końca sierpnia na odzew organizatorów (liga ma ruszyć od października a nie od września). Jeżeli go nie będzie - moja osoba znika z koordynacji Ligi Micro - będę TYLKO zawodnikiem jeżdżacym na imprezy.

Jestem przeciw 380 i lipo w openie - spowoduje to tylko degrengoladę na torze zwłaszcza u młodych zawodników.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 9:11 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Jestem przeciw 380 i lipo w openie - spowoduje to tylko degrengoladę na torze zwłaszcza u młodych zawodników.

Marek powtarzasz się, zresztą ja też, ale powtórzę jeszcze raz;

Niechodzi mi o zmianę aku i silników, tylko dopuszczenie, a to są dwie różne sprawy. Młody zawodnik nie sięgnie po rozwiązania hi-endowe, skupi się raczej na NI-Mh i 300.

Jeśli Open ma być Openem- wszystkie chwyty dozwolone- tak jak jest to na całym świecie.

Li-Po sa dopuszczone, podobnie jak FASST 2,4, i inne rozwiązania, modelarstwo należy rozwijać, nie cofać.

A co do organizatorów- gdybyśmy mieli pewną salę we Wro, na pewno bym się zgłosił, ale są inni, którzy mogą zrobić zawody i już o tym wiedzą- nie przeciągajcie decyzji na ostatnią chwilę- pewnie wszyscy byśmy chcięli aby ten sezon był najlepszy w historii Ligi Micro- czy się mylę?

A jako dodatkowy argument podam fakt, że 380 i Li-Po idealnie pasują do modelu HPI Micro, a chyba zależy nam na napływie nowych zawodników a nie rozdrobnieniu i zamknięciu środowiska. Hpi jest modelem tańszym, nawet z mega tuningiem- więc koszty startów będą niższe lub porównywalne z Xrayem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 10:56 am 

Michał Woszczek napisał(a):
Niechodzi mi o zmianę aku i silników, tylko dopuszczenie, a to są dwie różne sprawy. Młody zawodnik nie sięgnie po rozwiązania hi-endowe, skupi się raczej na NI-Mh i 300.

Lecz prawda jest taka, że wszyscy którzy chcieliby trzymać się czołówki musieliby zainwestować w nowe silniki i akumulatory.

Michał Woszczek napisał(a):
A jako dodatkowy argument podam fakt, że 380 i Li-Po idealnie pasują do modelu HPI Micro, a chyba zależy nam na napływie nowych zawodników a nie rozdrobnieniu i zamknięciu środowiska. Hpi jest modelem tańszym, nawet z mega tuningiem- więc koszty startów będą niższe lub porównywalne z Xrayem.

Od kiedy to do standardowego micro rs4 idealnie wchodzi 380? Przy tak dużym silniku byłby problem również z założeniem małej zębatki atakującej.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 11:32 am 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Od kiedy to do standardowego micro rs4 idealnie wchodzi 380? Przy tak dużym silniku byłby problem również z założeniem małej zębatki atakującej.

To zobacz wymiary Novaka 380 microbrushless, już o tym rozmawialiśmy

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Lecz prawda jest taka, że wszyscy którzy chcieliby trzymać się czołówki musieliby zainwestować w nowe silniki i akumulatory.

Nie chce mi się wałkować po raz kolejny tego wątku, ale zrobię wyjątek:

[size=14] Moim zdaniem klasa Open jest tańszym odpowiednikiem Modified 1/10, raczej początkujący zawodnicy nie będą osiągaćwtej klasie dobrych wyników, co nie znaczy, ze nie mogą startować.

Dla początkujących bądź lubiących klasę techniczną jest STD.

A twoja wypowiedź przestawię nieco: Zawodnicy z czołówki muszą inwestować w nowe silniki i akumulatory jeśli chca być w czołówce. Po to właśnie jest open[/size]

Tytuł:
PostNapisane: N sie 31, 2008 8:24 pm 

To co z tą ligą? Ruszy? Nie ruszy?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 6:48 am 
Administrator forum

A widzisz gdzieś Organizatorów?

Jeżeli ruszy to w Kłodzku, Kobierzycach, Pabianicach, Katowicach, Wrocławiu.

Ja już napisałem że z dużej organizacji ligi micro sie wycofuję.

Każdy coś chce ale jak trzeba podać terminy miesięczne organizowania imprez - chętni są tylko ci co wyżej a reszta ma to gdzieś.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 9:33 am 

rozmowy w szkolach tak naprawde mozna dopiero rozpoczac w tym tygodniu. Ja jestem umowiny np w Poznaniu na rozmowe na przyszly tydzie dyrektor na wczesniejszy termin powiedzial nie mam mowy ma rok szkolny na glowie

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 4:57 pm 

Witam,
Co do przepisów w standardzie, to proponuję poprostu dopuścić silniki 280 i pozostać przy aku 5 x 2/3A oraz oczywiście oponach gumowych. Silniki Graupnera 280 RACE są już zdaje się dostępne za 20 zł. Silniczki 180 modified od HPI są stosunkowo drogie i jest problem z dostępnością szczotek.

Co do innych klas nie wypowiadam się, ponieważ nie mam w nich wiele doświadczenia. Jeśli nawet mnie podkusi to dostosuję się.

Ważne jest dla mnie czy i kiedy liga ruszy i tu mam nadzieję, że z początkiem roku szkolnego organizatorzy rzeczywiście się zaktywizują.

Proponuję też założyć wątek (sam jestem zbyt mało aktywnym forumowiczem, żeby go moderować) dot. tego kto i w jakiej klasie planuje się pościgać.

Pozdrawiam,
Mariusz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 03, 2008 1:05 pm 

Czekając na organizatorów może warto zebrać przepisy i zakończyć temat. Zostaną tylko sprawy organizacyjne.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 171 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona