Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz mar 19, 2009 10:02 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Jacka Żurka .Trenerem w modelarstwie kołowym zgłoszonym do Ministerstwa Sportu jest kolega Jacek Ochociński.
Jacek ma bardzo dobre umiejętności markietingowe oraz menedzerskie , ma bardzo dobre kontakty z członkami władz EFRY ,ma do pomocy kolegę Łukasza Kowalczyka.
O jego możliwościach świadczy fakt przekonania władz EFRY żeby Polsce przydzielono 48 mieisc startowych na imprezach międzynarodowych w roku 2009.
Czy masz jakieś wątpliwości.
Pozdrawiam Jacka Żurka i życzę sukcesów sportowych oraz organizacyjnych .

W takim razie chyba nikt mi nie zarzuci złej woli jak zaproponuje aby do władz komisji weszli inni dystrybutorzy.
Każdy z nich zna języki obce, zna nowinki techniczne i jest na bieżąco z przepisami obowiązującymi na imprezach międzynarodowych.
Każdy z nich ma szerokie kontakty biznesowe i mógłby połączyć biznes który prowadzi z działalnością statutową związku sportowego.
Mając dojście do producentów, można wynegocjować atrakcyjne ceny na sprzęt i później go sprzedać/kupić przez związek.

dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 11:34 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
A ja rozmawiałem ze Zbyszkiem i mówił o jakiś poważnych kwotach.Teraz wywołany do tablicy napewno odpowie szczerze...

Witam Pozdrawiam Ciebie Lesławie
Przekże to co wiem w roku 2008 uzyskano dofinansowanie na sport kwalifkowany 192 000zł
na sport powszechny (organizację imprez) 120 000zł oraz 80 00 na zakup sprzętu modelrskiego 80 000zł razem z dotacji 392 00zł.
żeby rozliczyć przydzielone sumy to Stowarzyszenie LOK przekazało do Wydziału Modelarstwa 80 00zł napotrzeby rozliczenia umów jako udział własny.
Tak więc na modelarstwo w roku 2008 wydano 392 000zł plus 80 00 zł czyli 400 000 zł. I na taką sumę się rozliczono.
A w roku 2009 mamy otrzymać 162 000zł na sport kwalifikowany ,na sport powszechny 80 00zł (organizację zawodow) oraz na zakup sprzętu modelarskiego 40 00zł.Stowarzyszenie musi wyłożyć z kasy 60 ,00zł żeby rozliczyć się z umów.Razembędziemy musieli się rozliczyć w Miniserstwie na sumę 342 000zł.Pozdrawiam

Na co zostały te pieniądze spożytkowane?

Pozdrawiam

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 1:05 pm 

Ta cała prawda o pieniądzach w LOK i wyjaśnienia Kol.Zbyszka , to tak jak na tym rysunku:
http://katarzyna-emilia.fotosik.pl/albu ... 29-24.html

Ps.jestem po rozmowie z Kol.Zbyszkiem na temat pieniędzy na Pacanów i czekam do wieczora ,aż Sam wyjaśni tę sprawę...Potem napiszę co usłyszałem.

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 3:26 pm 

Zmiana postu na wniosek Kol.Tadeusza.

http://przemysl.naszemiasto.pl/forum/wi ... 21595.html

Dziwnym trafem swoista opinia o ludziach z LOK nie pochodzi tylko od grupy modelarzy...

Ostatnio edytowano Pt mar 20, 2009 7:37 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 3:35 pm 

Witam .Wyjaśniam zobowiązania jakie Ja się podjąłem w stounku do rodziny Zeljaś (organizatorzy budowy toru na Mistrzostwa Polski w Pacanowie ) są jak najbardziej aktualne.
Po powrocie z choroby przeleje zobąwiązanie finasowe z własnego konta w wysokości 800 zł.

Pozdrawiam
Ciebie Lesławie Zyczę zadowolenia z działalnoścgi organizacyjnej w kraju i zagranicą.oraz dużo zdrowia dla Ciebie oraz najbliższych.

Ostatnio edytowano N mar 22, 2009 1:23 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 4:53 pm 

To zabrzmiało jak pożegnanie . :D
Jdą Święta .

Ostatnio edytowano Cz mar 19, 2009 4:55 pm przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 4:53 pm 

Zbyszku ponieważ odpowiedziałeś to czuję się upoważniony do przetłumaczenia problemu na język polski (pewnie znowu pisałeś bez okularów),ponieważ dotyczy Naszej rozmowy.
Otóż wczoraj poinformowałeś mnie,że LOK przekazał na wspomożenie toru w Pacanowie dość znaczną kwotę.Po ujawnieniu tej sprawy napisałeś,że nic LOK nie dał.Zadzwoniłem do Ciebie celem wyjaśnienia.Twoje wyjaśnienie dotyczyło już nie jakiejś niebotycznej kwoty,ale 800 zł na ,które organizator z Pacanowa przekazał fakturę.Powiedziałeś mi,że to zostanie zapłacone bo masz pieniądze odłożone ,własne,prywatne.To że pojęcie czasu w języku polskim jest Ci obce i czasownik dokonany "daliśmy" znaczy zupełnie co innego niż czas przyszły "dam" po upływie pół roku,tego się już nie czepiam....
To było tłumaczenie...Teraz coś od siebie.
To o co tu K.... chodzi.Pół roku temy wystawiona faktura na LOK,nie zapłacona,obciążyła czyjś dochód.Po pół roku dowiadujemy się ,że zostanie zapłacona z prywatnych pieniędzy pracownika LOK.O czym to świadczy? Tylko o jednym ,że w LOK istnieją dwa światy ;jeden w którym krążą kwity i drugi w którym prym wiedzie kasa.A światy te nie są ni jak spójne...
Jedna wielka ściema.Myślę,że takie sytuacje przetrą niedowiarkom oczy.

Ps.Dziękuję w imieniu swoim i swoich bliskich za życzenia od Ciebie Zbyszku,a i zarazem Tobie życzę i Twoim bliskim wszystkiego najlepszego...

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 5:43 pm 

Witam Jestem po rozmowie telefonicznej z Rafałem Zeljaśiem który nie upoważnił nikogo do zabierania głosu w jego imieniu jako organizatra toru w Pacanowie a wtącanie się w czyjąś pracę jest nieprzyjemne oraz nie smaczne.
Jeszczę raz podkreślam dużą zasługę Rodziny Zeljaś w budowe toru modelarskiego dla modeli spalinowych.
Stowarzyszenie LOK nie uzurpuje sobie zasług a wręcz będziemy starali się jako Polski Związek Sportowy zaprosić Ministra Sportu do Pacanowa oraz media Centralne celem odbycia konferencji prasowej a przy okazji
wręczone zostaną listy gratulacyjne dla osób które się przyczynilido powstania toru .
Z poważaniem menedzer sportu Zbigniew Ciećwierz [b]
[/b]

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 5:54 pm 

Zbyszku myślę,że tu chodzi o nazwisko,które wielokrotnie padło z pod Twojej klawiatury.No widzisz trzeba być powściągliwym nawet w rozmowach prywatnych,a tymbardziej telefonicznych,bo nagrywają.Kit wciskany może się wykruszyć...
Czas przyszły dalej w cenie...
Co do uzurpowania sobie prawa do zdarzeń to chętnie byśmy poczytali sobie jakieś raporty z działalności,wysyłane do Ministerstwa.

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 6:04 pm 

Lesławie , jaka to odznaczenie , bo ja mam Złotą . :D

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 6:24 pm 

Jeszczę raz podkreślam dużą zasługę Rodziny Zeljaś w budowe toru modelarskiego dla modeli spalinowych.
Stowarzyszenie LOK nie uzurpuje sobie zasług a wręcz będziemy starali się jako Polski Związek Sportowy zaprosić Ministra Sportu do Pacanowa oraz media Centralne celem odbycia konferencji prasowej a przy okazji
wręczone zostaną listy gratulacyjne dla osób które się przyczynilido powstania toru .
Z poważaniem menedzer sportu Zbigniew Ciećwierz [b]
[/b]

Klapa,rąsia ,bużka, gożdzik. No tak, we wręczniu to jesteście najlepsi. Nie sądzę żeby tym osobom zależało na listach gratulacyjnych ,medalach etc. Budowali tor dla siebie, nie dla zasług.
Ja osobiście nie komentuję kwoty 800 zł przy nakładach poniesionych :D

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 7:13 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
....
Ja osobiście nie komentuję kwoty 800 zł przy nakładach poniesionych :D

To trzeba sprecyzować.Niedość ,że przy podanych kwotach otrzymanych przez LOK z Ministerstwa 800 zł to kpina,to jeszcze ta kwota jak się okazuje nie została zapłacona.A uiści ją pracownik niższego szczebla z własnych ciężko zarobionych pieniędzy.Conajmniej to dziwne...

Ps.Zmieniłem awatar,żeby przypomnieć LOK-owi co mogą rozdawać...

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 7:43 pm 

Kolego Michale w Areoklubie aplikacje robiłem u samego mistrza pana Osińskiego następnie samodzielnie prowadziłem eliminacje do Mistrzostw Polski modeli samolotów zdalnie sterowanych oraz same Mistrzostwa Polski do roku 1990.W tamtych czasach oceniało się figury pojedyńczo według zgłoszonego programu.W wciągu kilku sekund należało wpisać ocenę w skali 1-10 .Następnie wszedł program gdzie figury były wykonywane jedna za drugą ,zostawło bardzo mało czasu na wpisanie oceny ponieważ trzeba było nieustannie śledzić wykonywne figury to było bardzo trudne.Ale to już było inie wróci więcej,slowa piosenki najlepiej to odają a w szczgólności w wykonaniu mojej sąsiadki pani Maryli Rodowicz Pozdrawiam Ciebie Michale i życzę sukcesów w sporcie oaz w pracy zawodowej...

Czy Pan się dobrze czuje? Co to w ogóle sa za *****! My o chlebie Pan o niebie!.

Jeszcze raz proszę przeczytać o co proszą modelarze i konkretnie odpowiedzieć. Na co dokładnie zostały wydane Państwowe pieniądze:
Konkretnie. Było 400000 i proszę rozpisać i przedstawić dokumenty rozliczeniowe kto gdzie i ile dostał.

I proszę jeszcze podać nazwę instytucji oraz nazwisko osoby, która podpisała się pod wydaniem uprawnień menagera sportu. Gdzie Pan odbywał praktykę, na jaki temat pisał pracę? Warsztaty obejmują 50h ćwiczeń przy czym można je odbyć w dowolnie wybranej organizacji sportowej (Ministerstwo Sportu i Turystyki, PKOL, ogólnopolski związek sportowy, regionalny związek sportowy, gminny lub miejski wydział sportu, ośrodek sportu i rekreacji, klub sportowy).

Ledwo jest Pan w stanie wysłowić się po Polsku, widzi Pan dwie klawiatury, kłamie i pisze takie dyrdymały, że chciałbym zobaczyć kto Pana tak wyszkolił.

Pozdrawiam

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 8:03 pm 

Cos sie z Człowiekiem dzieje ,a moze cos sie kroi i na główke swirujemy Zbynku sam nie wierzysz chyba
w to co wypisujesz.

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 8:51 pm 

Witam,

Po dygresyjno-żartobliwych wywodach Pana Ciećwierza pozwolę sobie powrócić do głównego tematu tego wątku.

W dniu dzisiejszym, drogą pocztową przyszła licencja EFRY (bynajmniej nie in blanco) i na tym kończy się temat związany z szacunkiem dla zawodników - można się spokojnie przygotowywać do ME B w Aigen. Do zobaczenia :)

KYOSHOblog

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona