Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 4:04 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
PostNapisane: Cz mar 26, 2009 8:48 am 

Kol Ciećwierz napisał :

Witam.Nareście mam chwilę czasu i moge napisać spokonie.Bardzo się cieszę że kolega Adam Różycki wyraża swoje zaniepokojenie o szacunek dla modelarzy ,który imi się należy ze strony władz w tym kraju którezajmują się sportem modelarskim.
Jest to nie podważalne i stanowi podstawe do mojej odpowiedzi.
Szanowni Koledzy zawodnicy oraz działacze z klubów modelarskich niezaprzeczalnie moją winą jest że zajęty nadmiarem obowiązków służbowych nie znalazłem czasu na udzielenie odpowiedzi lub poprostu po ludzku opisując funkcjonowanieCKM LOK SORY wybaczcie ,jeżeli jesteście w stanie mnie zrozumieć nie znalazłem też czasu dla siebie żeby zadbać oswoje zrdowie dopiero po dwóch operacjach to zrozumiałem.
Mówi się że lepiej póżno niż wcale postanowiłem że się zmienię .MOTTO - dawny funkcjonariusz przejdzie do lamusa ( mówią krasnoludki że podał się do dymisji i dobrze chłopaczyna z zrobił przynajmnie ma mnie stresów) a zaczyna pracę menedzer sportu z uprawnieniami wydanymi przez Ministerstwo Sportu.
Koniec biadolenia przystępujemy do rozmowy : Panie Adamie pisząc o wyłanianiu kadry oraz o załatwianiu startów w Efrze to było tak .Andrzej Trela oficjalny trener ujęty w papierach Ministerstwa Sportu ,w listopadzie zrezygnował z pełnienia społecznej funkcji trenera i zaproponował na swoje miejsce Jacka Ochocińskiego (który uzyskał akceptacje władz Komisji modeli kołowych.Następnie zaczął się przygotowywać do wyjazdu na posiedzenie EFRY w Lion we Francji , jednocześnie Łukasz Kowalczyk zgłosił chęć pomocy Jackowi w spotkaniy przedstawicieli w Efrze .
Pieniądze na pobyt oraz przelot samolotem dał LOK ze sojej kasy.
Jacek widząc że w 2008 roku były pieniądze na wszystkie starty zgłoszone przez Andrzeja Trele (trenera ) walczył o jak największą ilość miejsc startowych dla polakóww 2009r,i udało się jemu wyrwać 48 miejsc.
I wtym miejscu zaczyna pojawią\ać się problem .Nachodzą w połowie grudnia wieści z Ministerstwa że zaczyna pojawiać się kryzys i że o 15% zostaną zmniejszone dotacje na 2009r trudno z tym trzeba się pogodzić .Zostaje opracowana oferta na sport kwalifkowany pod potrzeby kadry w 2009r i ta oferta została że względów formalnych została odrzucona o tym dowiadują się wszyscy z internetu a Ja w piątek o godz. 10 00 .
Co Ja robię dzwonię do naszego ,opiekuna w Ministerstwie i staram się dowiedzieć jakie to względy zadecydowały że nas odrzucono.
Po rozmowie telefonicznej już wiem nie załączyliśmy programów szkoleniowych dla pięci Sekcji i tu jest mały haczyk.Druku wymaganego przez Ministerstwo Sportu nie ma na ich stronie .
Przez telefon tego nie załatwie dostaje samochód od Prezesa Jarząbka i jadę zobaczyć jak takie dokumenty opracowały inne Związki .Udało się dostałem wzór odbity na xero przyjeżdzam do biura o godz. 14 00 .
Przychodzi oficjalny email że nasz odrzucono idę do dyrekcj ZG LOK ,zostaje podjęta decyzja przez Dyrektora Meliona że ściągamy naszego pracownika na sobotę do pracy i że zaczynamy od 7 00 opracowywać nową ofertę .Pracujemy do godz 18 00.Opracowaliśmy 19 nowych dokumentów na sumę 222.000 zł.Jeszczę tylko telefon do dyrektora że jesteś gotwi na poniedziałek do podpisu prze Pana Prezesa LOK.
W poniedziałek działam od 7 30 zebrałem podpsy gł. księgoweg, sekretarza Stowarzyszenia oraz Prezesa Lok .
W Ministrstwie jestem o 8 00 . przedkładam dokumenty naszemu opiekunowi jest wszystko dobrze opracowane dokumenty zostają przekazane do Komisji która je oceni.
Jest pierwsza wiadomość nie odrzucono Nas.Za tydzień dostajemy informacje że dostaliśmy na sport kwalifikowany 162 000 zł.w tym jest 28 % dla sekcji modeli kołowych.
Koledzy zaprezentowałem kulisy walki o pieniądze dla Was .Jeżeli macie pytania chętni odpowiem. Z poważaniem Zbyszek Przepraszam za styl.

Usiłowałem przeczytać (3razy) i jedno , co zrozumiałem , to "przepraszam za styl" . A op........ to moższ swoją żonę ( nie obrażając szanownej Małżonki)

Ostatnio edytowano Cz mar 26, 2009 12:07 pm przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz mar 26, 2009 11:14 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam.Koledzy przeginacie .Czy mam Was op............bo bez tego nie rozumiecie co ja doWas piszę. Przeczytajcie powoli to co napisałem w Temacie Szacunek dla modelarzy,oraz w tym poście dotyczącego braku Otwartych Halowych Mistrzostw Polski Modeli kl.buggy.
Które mogą być zorganizowane tylko czekam na propozycję ze strony OSM ja ze swojej strony wyrażam gotowość do współpracy ,jednocześnie jako menadzer deklaruje zdobycie kasy na ww.mistrzostwa 2009r.
Z poważaniem Z.C.

Tak tylko gwoli informacji. Skoro padają takie zarzuty jako powyżej to chciałbym poinformować że:

1. 22 wrześnie 2008 została przesłana informacja - cytat poniżej,
2. 29 wrześnie 2008 zostało przesłane kolejne pismo do LOK na ul. Chocimską w Warszawie - tym razem w formie papierowej (pismo do wglądu w siedzibie OSM), o treści podobnej do e-maila,
3. Na powyższe pisma nie dostaliśmy odpowiedzi do dnia dzisiejszego.
4. Z przyczyn technicznych termin zawodów został przesunięty na 18-19.04.2009 do Nowego Dworu Mazowieckiego - są to zawody finałowe Krajowych Mistrzostw Modeli RC, w których startują także klasy 2WD i 4WD, w oparciu o przepisy EFRA
5. Z powyższego wynika, że rozegranie Otwartych Mistrzostw Polski w klasach OffRoad dalej jest możliwe w trakcie zawodów finałowych KMM RC.

---
od: Piotr Niedźwiecki <p.niedzwiecki@osm-rc.pl>
do: tbernady@rccars-poland.eu,
modelarsatwo.zgwarszawa@lok.org.pl

DW: tbernady <tbernady@scholaris.pl>

data: 22 września 2008 09:09
temat: Imprezy OSM
wysłana przez: gmail.com

Witam,

W związku z decyzją Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Modelarzy
podjętą w dniu 18.09.2008r. proszę o wykasowanie z kalendarza LOK
imprez które wcześniej zostały zgłoszone przez v-ce prezesa Jacka
Żurka jako propozycje do wspólnej organizacji.

OSM zobowiązuję się tylko do organizacji Halowych Mistrzostw Polski
off-road w terminie 28-29.03.2008 w Warszawie. Pozostałe imprezy
wcześniej zgłoszone do Przewodniczącego Komisji Modelarstwa Kołowego,
w randze Eliminacji MP off-road i on-road powinny zostać wykasowanie z
kalendarza LOK.
Proszę o potwierdzenie otrzymania niniejszej informacji.

Z poważaniem,

Piotr Niedźwiecki
Sekretarz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Modelarzy
p.niedzwiecki@osm-rc.pl
0507 088797
---

Pozdrawiam.
Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz mar 26, 2009 9:31 pm 

LECH PEPLIŃSKI NAPISAŁ;
:D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4