Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:08 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr mar 18, 2009 9:04 pm 

Witam Lechu nie pisz bzdur ,urządzenie AMB-RC oraz Nowy program zakupiono za pieniądze LOK (24 00 zł )pod warunkiem ze modelarze je spłacą .wg wyliczeń to spłata nie nastąpiła .Jednocześnie trzeba się będzie zastanowić nad obowiązkiem posiadania pchełek indywidualnych przez modelarzy spalinowych lub podnisienie opłaty ,ponieważ pchełki bardzo ulegają zniszczeniu.

Ostatnio edytowano N mar 22, 2009 1:02 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 9:26 pm 

Witam Dziękuje Lechowi Peplińskiemu za dobre słowo.
Życzę Tobie Lechu dużo zdrowiaZbyszek

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 10:40 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Wtam Jacku odpowiadam na drugą część pytania .Opracowane zostały wnioski na dofinasowanie organizacji imprez w 2009 oraz wniosek na zakup urządzeń modelarskich i złożone zostały w Ministerstwie Sportu w departamencie sportu powszechnego .Przydzielono nam 12O 000 zł w tym 40 000zł na sprzęt modelarski.Jednoczesnie Lok musi dołożyc 20% kosztów własnyćh czyli dokładamy 24 00zł oraz 4 0000zł na zakup 10 sztuk nowych pchełek .
Jednocześnie przepraszam kolegów czytających poprzedni post do Jacka pisałem go bez okularów a do czytania ich używam (ch wilami wdziałem podwójnie klawiature.
Pozdrawiam

Panie Zbigniewie,

pozyskane z ministerstwa sportu pieniądze na pewno pomogły w propagacji modelarstwa samochodowego sportu powszechnego
jednak nie można liczyć tylko i wyłącznie na pieniądze państwowe
czy LOK nawiązała współprace ze sponsorami, dystrybutorami ?
czy ma podpisane kontrakty np. reklamowe ?
czy oprócz ministerstwa sportu są jakieś inne źródła utrzymania ? opłaty członkowskie to kropla w morzu potrzeb i nie można ich traktować jako źródło dochodu

jak LOK wyobraża sobie dalsze funkcjonowanie, skoro dotacje z ministerstwa nie zaspokoją wszystkich potrzeb ?

pozdrawiam
Jacek

PostNapisane: Śr mar 18, 2009 11:13 pm 

Andrzej Trela oficjalny trener ujęty w papierach Ministerstwa Sportu ,w listopadzie zrezygnował z pełnienia społecznej funkcji trenera i zaproponował na swoje miejsce Jacka Ochocińskiego (który uzyskał akceptacje władz Komisji modeli kołowych.Następnie zaczął się przygotowywać do wyjazdu na posiedzenie EFRY w Lion we Francji , jednocześnie Łukasz Kowalczyk zgłosił chęć pomocy Jackowi w spotkaniy przedstawicieli w Efrze .
Pieniądze na pobyt oraz przelot samolotem dał LOK ze sojej kasy.
Jacek widząc że w 2008 roku były pieniądze na wszystkie starty zgłoszone przez Andrzeja Trele (trenera ) walczył o jak największą ilość miejsc startowych dla polakóww 2009r,i udało się jemu wyrwać 48 miejsc.

Panie Zbigniewie,

żebym dobrze zrozumiał
funkcję trenera i koordynatora kadry narodowej modelarzy samochodowych w tymczasowym związku sportowym Liga Obrony Kraju pełni znany wszystkim przedsiębiorca i dystrybutor modeli

Zgodnie z Regulaminem Komisji http://rccars-poland.eu/files/sekcja/przepisy/regulamin_komisji.pdf

Rozdział V
ZARZĄD
§ 26
Skład Zarządu Komisji jest następujący:
- Przewodniczący,
- I Zastępca Przewodniczącego,
- II Zastępca Przewodniczącego,
- Trener-koordynator,
- Przewodniczący Kolegium Sędziowskiego,
- Sekretarz Komisji,
- Członek Komisji.
Zarząd Komisji może powołać do swojego składu dodatkowych członków, jeśli wymagają
tego względy organizacyjne i zakres działania komisji.
§ 27
Członkiem Zarządu Komisji, Sądu Koleżeńskiego, Kolegium Sędziowskiego oraz sędzią nie
może być:

- osoba mająca ograniczoną zdolność do czynności prawnych, w tym osoba niepełnoletnia,
- dystrybutor i producent sprzętu i akcesoriów modelarskich,
- przedstawiciel podmiotu prowadzącego działalność gospodarczą o profilu modelarskim,
- osoba związana stosunkiem pracy z osobą lub podmiotem prowadzącymi działalność
gospodarczą o profilu modelarskim.

czy nie uważa Pan, że w tym wypadku zostało złamane prawo ?
w chwili obecnej wiele mówi się na temat powiązań władzy z biznesem
czy takie zachowanie jest wg. władz LOK zgodne z normami etycznymi i standardami w obowiązującymi w Unii Europejskiej ?

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 12:08 am 

... egzamin zaliczyłem i otrzymałem uprawnienia od Pana Wojciecha Szantera ,posiadam uprawnienia sędziego kl.pierwszej wydane przez Areoklub Polski zezwalające na sędziowanie Mistrzostw Polski modeli samolotów zdalnie sterowanych w kl.F3A które sędziowałem.Jednoczesnie posiadam uprawnienia sędzigo kl. pierwszej w modelarstwie kartonowym, pływającym .

Przepraszam, nie wiem na co Pan choruje (nasuwa mi się jedna część ciała), na prawdę z całego serca życzę powrotu do zdrowia, szczerze.

Co do osiągnięć to mam paszport Polsatu i legitymację AA i dowód osobisty, Zdobyłem je tak łatwo jak Pan wszystkie swoje "uprawnienia". Proszę nie mydlić oczy innym, dobrze wiemy jak będąc członkiem "firmy" zdobywa się różne uprawnienia, zalicza kursy i egzaminy. W żaden sposób nie odzwierciedla to kwalifikacji, wiedzy, umiejętności ani kompetencji.

Koncentrując się na papierach,które Pan wymienił, nie mogę doszukać się jakichkolwiek koneksji z modelarstwem kołowym co tylko podkreśla niewłaściwość osób na stanowiskach. Giertych też miał swoje 5 minut. Mam nadzieję, że historia się powtórzy.

Jednocześnie chcę przypomnieć że byłem organizatorem zawodów rangi Halowych Mistrzostw Polski w Wieliszewie,Radzyminie, oraz w Łomiankach.

Bardzo proszę w takim razie wymienić krok po kroku czynności jakie Pan wykonywał w związku z organizacją ww imprez. Juz nie raz pokazał Pan jak na forum można opisać swój dzień pracy i zakres obowiązków. Chętnie przeczytamy i mam nadzieję, że na skroniach czytających pojawi się ten sam spływający pot, związany z zaangażowaniem w przygotowanie imprezy.

PS. Jest takie przysłowie: czasem lepiej nic nie odpowiedzieć i czuć się mądrzejszym...

pozdrawiam

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 12:34 am 

Witam Panie Różycki proszę o trochę zmienienie formy odzywki do mnie jestem cywilem a od 1967r prowadzę modelarnie a egzamin zaliczyłem i otrzymałem uprawnienia od Pana Wojciecha Szantera ,posiadam uprawnienia sędziego kl.pierwszej wydane przez Areoklub Polski zezwalające na sędziowanie Mistrzostw Polski modeli samolotów zdalnie sterowanych w kl.F3A które sędziowałem.Jednoczesnie posiadam uprawnienia sędzigo kl. pierwszej w modelarstwie kartonowym, pływającym .Jednocześnie chcę przypomnieć że byłem organizatorem zawodów rangi Halowych Mistrzostw Polski w Wieliszewie,Radzyminie, oraz w Łomiankach. Więc nazywanie mnie funkcjonariuszem Lok jest nie na miejscu .
Chyba jako modelarzowi jakiś szacunek mi się należy .
Ciąg dalszy nastąpi .Proszę o przekazanie nr tel.komórkowego to moźe ułatwi wymianę pogądów.
Pozdrawiam

Szanowny Panie Ciećwierz,

Na początek trochę nauki jęz. polskiego: znaczenie słowa funkcjonariusz wg Słownika Wyrazów Obcych i Obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego: "funkcjonariusz - pracownik" - więc formalnie rzecz biorąc nie w tym słowie nic obraźliwego i nie jest bynajmniej związane z byciem wojskowym lub cywilem. Jeżeli uważa Pan jednak, że praca w stowarzyszeniu LOK jest zajęciem hańbiącym, bo polega na oszukiwaniu środowiska modelarzy to ja się z Panem zgadzam i w tym sensie użyte przeze mnie określenie pt. "funkcjonariusz" może Pan na potrzeby własne odczytywać pejoratywnie. Ja na Pana miejscu czułbym się też co najmniej niezręcznie i nie zazdroszczę Panu kolegów z pracy.

Do wyliczanki swoich osiągnięć życiowych zapomniał Pan dodać kilka istotnych kwestii, a mianowicie:
1. Mamiłem środowisko modelrzy kołowych pieniędzmi z ministerstwa tylko po to aby moja firma uzyskała monopol na modelarstwo w Polsce i zarabiała na tym procederze pieniądze.
2. Od kilkunastu lat nie rozliczałem się przed modelarzami z publicznych środków przeznaczanych przez Państwo Polskie na rozwój modelarstwa.
3. Mam zamiar dalej postępować tak jak w pkt. 1. i 2., bo zapewni to mojej firmie kilka milionów złotych publicznych pieniędzy w przysżłych latach, mi osobiście godziwą wypłatę i tak do emeryturki...

A teraz trochę o szacunku. Ten należy się każdemu człowiekowi jako istocie ludzkiej, również Panu. Niezależnie od tego czy człowiek lata samolocikiem, jeździ samochodzikiem, pływa łódeczką, czy też kradnie - szacunek dla drugiego człowieka to podstawa naszej cywlizacji i zwycięstwo humanitaryzmu. Żaden jednak człowiek nie jest wolny od oceny swojego postępowania, a wolność wyrażania swojej opinii o jego postępowaniu jest zagwarantowana przez konstytucję. A teraz konkluzja - szanuję Pana jako cżłowieka ale negatywnie oceniam Pana działalność i nie jestem w tym odosobniony. Opinia ta dotyczy również Pana mocodawców.

Kwestia mojego numeru telefonu jest poza dyskusją. Mnie nie interesują zakulisowe, prywatne rozmowy. Interesuje mnie tylko publiczna dyskusja i transparentne działanie. Ze mną nie uda się Panu załatwić spraw przez telefon ale jestem zawsze chętny i gotowy do publicznej dyskusji, bo w tej nie będzie Pan mógł odpowiedzieć konkretnie na żadne pytanie - proszę wspomnieć spotkanie w Kłodzku w styczniu 2008 roku - tak otrzymał Pan szansę, która drugi raz się nie powtórzy.

ps. Zwracam Panu również po raz kolejny uwagę, że pisze Pan na forum modelarzy kołowych, wymienianie więc swoich niewątpliwych zasług w innych dziedzinach życia może po prostu być mało interesujące dla czytelników. Ja np. potrafię ruszać gałkami ocznymi niezależnie od siebie i zostało to potwierdzone przez mojego kolegę Jurka Kowalskiego ale z szacunku dla czytelników tego forum nie piszę takich rzeczy i Panu też to doradzam - z szacunku oczywiście dla Pańskiej osoby... chyba, że chciał Pan być zabawny :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 3:25 am 

Witam Lechu nie pisz bzdur ,urządzenie AMB-RC oraz Nowy program zakupiono za pieniądze LOK (24 00 zł )pod warunkiem ze modelarze je spłacą .wg wyliczeń to spłata nie nastąpiła .Jednocześnie trzeba się będzie zastanowić nad obowiązkiem posiadania pchełek indywidualnych przez modelarzy spalinowych lub podnisienie opłaty ,ponieważ pchełki bardzo ulegają znisczeniu.

Mógłbym zobaczyć te wyliczenia?

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 3:35 am 

Witam Odpowiadam koledze Arturowi Dzierżęckiemu .Liga Obrony Kraju nigdy nie przypisywała sobie zasług za budowe toru w Pacanowie niezaprzeczalnym faktem jest to zasługa Rodziny Zeljaśiów z Ojcem Rafała na czele i chwała im za to .
Napewno wystąpie do Ministerstwa o uznanie zasług Pana Zeljasia ,tylko osobiście będe chciał przyjechać z przedstawicielem Ministerstwa Sportu do Pacanowa celem nagłośnienia problemu modernizacji torów modelarskich oraz budowy nowych , jest możliwość pozyskania funduszy Unijnych.
W czasie szkolenia na menadzera Sportu celowo śledziłem ten temat.
Pamiętam ile telefonów zostało wykonanych na lini Ciećwierz - Zeljaś ale to mineło i pozostało miłe wspomnienie tamtych przygotowań do Mistrzostw Polski modeli samochodów z napędem spalinowym.
W sprawie zakupu urządzenia oraz pchełek wyjaśniałem już w poście do kolegi Lesław Zaremby .
Kolego Arturze radzę Tobie o zapoznanie się z ustawą o sporcie kwalifkowanym zanim sie zaczniesz wypowiadać o zdobytych medalach przez Twoich kolegów modelarzy pływających.Wyjaśniam że LOK (Polski Związek jSportowy )jestczłonkiem Międzynarodowej organizacji Naviga oraz Efry.
Ustawa o sporcie mówi wyrażnie że jeżeli na Mistrzostwach świata startowało min.8 państw to zdobyte medale są unane a zawodnicy oraz trenerzy dostają nagrody pieniężne.I tak było w Michałowicach ze zdobytymi medalami .Jednocześnie Naviga wręcza medale i nadaje tytuły Mistrza świata jeżeli startuje minimum 5 państw .Ustwa o sporcie daje prawo Związkowi o wykazanie zdobytch medali w oparciu o regulamin Navigi .Taki druk został złożony do Ministerstwa.
Kolego Arturze napewno pamiętasz jak ja jako sędzia głowny prowadziłem zawody modeli pływającyh oraz w jakiej formie.Wtedy w latach 90-tych w czasie zawdów mówiłem przez mikrofon o zawodnikach oraz o miejscach które zajmują wczasie 30 min . wyścigu.Wtedy co niektórym ta forma przeszkadzała bo ja ujawniałem ich pozycję za zarazem wyścg dla zgromadzonej publiczności stawał się atrakcyjny bo wiedzieli gdzie znajduję się model prowadzący i kto z kim walczy o miejsca medalowe.W czasie gdy ja sędzuje nikt nie może do mnie podejśc ponieważ rozprasza to moją koncentracje a zarazem przeszkadza w podejmowanie decyzji o ukaraniu zawodnika który nie regulaminow zapłynął i spowodował wywrócenie modelu przeciwnika.Sztuką jest nie posidanie uprawnień sędziego ale sztuką jest umijętne sędziowanie oraz bezstronne podejmownie decyzji. Pozdrawiam i życzę sukcesów kolego Arturze w przygotowaniu do sezonu 2009rote="Artur Dzierzęcki"]
Zaremba Lesław napisał(a):
....dokładamy 24 00zł oraz 4 0000zł na zakup 10 sztuk nowych pchełek ....
Pozdrawiam

Zbyszek nie pisz bzdur,że dokładacie na pchełki.Na pchełki zbieracie na każdych zawodach po 10 zł.Ta kwota to od 200 zł w zwyż za zawody.I jeśli kupicie nowe pchełki to za pieniądze modelarzy...
Piszesz o wspomaganiu finansowym obiektów.W jakiej wysokości ? Czy już coś komuś daliście,czy to obiecanki cacanki.Podobno LOK dał kasę do toru w Pacanowie.Ciekawe ile?
Czy to takie kwoty jak te na pchełki...?

Rozmawiałem 2 godziny temu z Rafałem Zeliasiem. LOK nic nie dołożył się do toru w Pacanowie, jakiekolwiek próby przypisania sobie zasług są kłamstwem. Owszem były ROZMOWY na temat dofinansowania budowy trybun w kwocie 800 zł, nawet wystawienia faktury Vat ale zakończyły się całkowitym brakiem odzewu. Jedynymi którzy wyłożyli środki finansowe na budowę toru w Pacanowie była firma ojca Rafała i sponsorów za co to im należy się szacunek. Osobiści dziwię sie Rafałowi że chce robić imprezy pod egidą LOK - jakkolwiek te imprezy miałyby się nazywać.Obecnie jest to najlepszy tor dla modeli spalinowych on-road w naszym kraju- żeby nie napisać jedyny z prawdziwego zdarzenia dla tych klas .
Wyobrażmy sobie taką sytuację. LOK informuje modelarzy że na 2 lata nie wykłada żadnych srodków finansowych z ministerstwa na nas, całą kasę przeznacza na dofinansowanie i modernizację już istniejących torów. Czy oburzylilibyście się? Czy odczulilibyście to?? Ja NIE. Reszte dopowiedzcie sobie sami. Tędy jest droga do podniesienia poziomu naszych zawodników- tory.
Niecałe 30 % na modelarstwo samochodowe. Hmm, rozumiem tutaj duże naciski sekcji modeli pływających, mają osiągnięcia ale...... właśnie. Nikt nie informuje że klasy w których mają te osiągnięcia są obstawiane na MŚ w ilości np 5, 6 zawodników ( z czego 2 jest z naszego kraju).
Nikt nie informuje ile jest wydanych licencji w tych sekcjach, a zapewniam że nie jest ich wiele. Dopóki będziemy wszyscy w jednym worku, dopóty tak będzie. W samochodach na ME, MŚ jest tylko jedna klasa w której startuje około 140-150 zawodników.
W kwestii zakupu sprzętu- pchełek. Nawet ślepiec bez zmysłu węchu zobaczy jak tutaj śmierdzi. Za każdą pchełkę jest pobierana opłata która jest ( powinna) być przeznaczona tylko i wyłącznie na wymianę uszkodzonych, więc wykazywanie takich potrzeb w ministerstwie jest moim zdaniem conajmniej naciąganiem.
Teraz pytanie bezpośrednio do Zbyszka. Zyczę Ci powrotu do zdrowia, to ono powinno być dla Ciebie obecnie najważniejsze. Gratuluje Ci zdobytych uprawnień sędziowskich, ale ja osobiście mam uraz do takich tytulów, już raz zostałem ukarany za niewiedzę sędziego w aferze paliwowej z NS, a drugi raz na MP w Pacanowie gdy dostałem skrawek maila w sprawie mojego protestu w tej samej sprawie od ,,waszego głównego sędziego,, w LOK-u. Nie wierzę w zmiany w tej instytucji i moje osobiste doświadczenia są na to dowodem.
Kończę, idę się składać na zawody. ME już za około miesiąc, trzeba trenować :D[/quote]

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 4:20 am 

Witam Michała Woszczka i odpowiadam .proszę zasięgnij języka o zawodach rangi Mistrzostw Polski organizowanych przezemnie w Wieliszewie,Radzyminie ,Łomiankach,Białobrzegach.
Wtedy kolego Michale na zawodach była telewizja oraz Radio Bis byli sposorzy z menadzerami firmy Castrol którzy bezpośrednio wręczali nagrody rzeczowe a w Wieliszewie było dwóch księży oraz menadzer firmy Mobil ktory dotarł w warunkach zimowych z wyścigów smochodów rozgrywanych w okolicach Lublina.Nie będe pisał jak ja to organizowałem bo tojest moja tajemnica .Wtedy zawody sędziowali koledzy Jacek Karbowniczek oraz Roman Motawa,Jerzy Nazarewićz,Jan Pasiut,oraz młodzi sędziowie PKMS Ania Sypowicz z Rafałem Sypowiczem. Z tamtych czasów został mi wykładzina zakupioana prze firmę Castol koloru zielonego (16x25m.
Kolego Michale w Areoklubie aplikacje robiłem u samego mistrza pana Osińskiego następnie samodzielnie prowadziłem eliminacje do Mistrzostw Polski modeli samolotów zdalnie sterowanych oraz same Mistrzostwa Polski do roku 1990.W tamtych czasach oceniało się figury pojedyńczo według zgłoszonego programu.W wciągu kilku sekund należało wpisać ocenę w skali 1-10 .Następnie wszedł program gdzie figury były wykonywane jedna za drugą ,zostawło bardzo mało czasu na wpisanie oceny ponieważ trzeba było nieustannie śledzić wykonywne figury to było bardzo trudne.Ale to już było inie wróci więcej,slowa piosenki najlepiej to odają a w szczgólności w wykonaniu mojej sąsiadki pani Maryli Rodowicz Pozdrawiam Ciebie Michale i życzę sukcesów w sporcie oaz w pracy zawodowej.
Michał Woszczek napisał(a):
... egzamin zaliczyłem i otrzymałem uprawnienia od Pana Wojciecha Szantera ,posiadam uprawnienia sędziego kl.pierwszej wydane przez Areoklub Polski zezwalające na sędziowanie Mistrzostw Polski modeli samolotów zdalnie sterowanych w kl.F3A które sędziowałem.Jednoczesnie posiadam uprawnienia sędzigo kl. pierwszej w modelarstwie kartonowym, pływającym .

Przepraszam, nie wiem na co Pan choruje (nasuwa mi się jedna część ciała), na prawdę z całego serca życzę powrotu do zdrowia, szczerze.

Co do osiągnięć to mam paszport Polsatu i legitymację AA i dowód osobisty, Zdobyłem je tak łatwo jak Pan wszystkie swoje "uprawnienia". Proszę nie mydlić oczy innym, dobrze wiemy jak będąc członkiem "firmy" zdobywa się różne uprawnienia, zalicza kursy i egzaminy. W żaden sposób nie odzwierciedla to kwalifikacji, wiedzy, umiejętności ani kompetencji.

Koncentrując się na papierach,które Pan wymienił, nie mogę doszukać się jakichkolwiek koneksji z modelarstwem kołowym co tylko podkreśla niewłaściwość osób na stanowiskach. Giertych też miał swoje 5 minut. Mam nadzieję, że historia się powtórzy.

Jednocześnie chcę przypomnieć że byłem organizatorem zawodów rangi Halowych Mistrzostw Polski w Wieliszewie,Radzyminie, oraz w Łomiankach.

Bardzo proszę w takim razie wymienić krok po kroku czynności jakie Pan wykonywał w związku z organizacją ww imprez. Juz nie raz pokazał Pan jak na forum można opisać swój dzień pracy i zakres obowiązków. Chętnie przeczytamy i mam nadzieję, że na skroniach czytających pojawi się ten sam spływający pot, związany z zaangażowaniem w przygotowanie imprezy.

PS. Jest takie przysłowie: czasem lepiej nic nie odpowiedzieć i czuć się mądrzejszym...

pozdrawiam

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 4:38 am 

Witam Jacka Żurka .Trenerem w modelarstwie kołowym zgłoszonym do Ministerstwa Sportu jest kolega Jacek Ochociński.
Jacek ma bardzo dobre umiejętności markietingowe oraz menedzerskie , ma bardzo dobre kontakty z członkami władz EFRY ,ma do pomocy kolegę Łukasza Kowalczyka.
O jego możliwościach świadczy fakt przekonania władz EFRY żeby Polsce przydzielono 48 mieisc startowych na imprezach międzynarodowych w roku 2009.
Czy masz jakieś wątpliwości.
Pozdrawiam Jacka Żurka i życzę sukcesów sportowych oraz organizacyjnych .

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 5:02 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Wtam Jacku odpowiadam na drugą część pytania .Opracowane zostały wnioski na dofinasowanie organizacji imprez w 2009 oraz wniosek na zakup urządzeń modelarskich i złożone zostały w Ministerstwie Sportu w departamencie sportu powszechnego .Przydzielono nam 12O 000 zł w tym 40 000zł na sprzęt modelarski.Jednoczesnie Lok musi dołożyc 20% kosztów własnyćh czyli dokładamy 24 00zł oraz 4 0000zł na zakup 10 sztuk nowych pchełek .
Jednocześnie przepraszam kolegów czytających poprzedni post do Jacka pisałem go bez okularów a do czytania ich używam (ch wilami wdziałem podwójnie klawiature.
Pozdrawiam

Panie Zbigniewie,

pozyskane z ministerstwa sportu pieniądze na pewno pomogły w propagacji modelarstwa samochodowego sportu powszechnego
jednak nie można liczyć tylko i wyłącznie na pieniądze państwowe
czy LOK nawiązała współprace ze sponsorami, dystrybutorami ?
czy ma podpisane kontrakty np. reklamowe ?
czy oprócz ministerstwa sportu są jakieś inne źródła utrzymania ? opłaty członkowskie to kropla w morzu potrzeb i nie można ich traktować jako źródło dochodu

jak LOK wyobraża sobie dalsze funkcjonowanie, skoro dotacje z ministerstwa nie zaspokoją wszystkich potrzeb ?

Witam Kolego Jacku odpowiem w skrócie.Zawsze mogę liczyć że brakujące pieniądze zostaną przekazane do Wydziału z funduszu Stowarzyszenia LOk .
Podam przykład , zawody eliminacj Halowych Mistrzostw Polski 2009r finasowane są przez LOK oraz posiedzenie CKM LOK.
Jak tylko wrócę do pracy to jako menedzer sportu z uprawnieniami międzynarodowymi wydanymi przez Miniserstwo Sportu i Turystyki zajmę sie kontraktami reklamowymi.
Są też inne możliwości pozyskania środków finansowycch a to za przyczyną nawiązania współppracy z mediami ale to jest już moja tajemnica zawodowa która może Ciebie w szczególności zaskoczyć.Pozdrawiam

Ostatnio edytowano N mar 22, 2009 1:14 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 5:32 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
A ja rozmawiałem ze Zbyszkiem i mówił o jakiś poważnych kwotach.Teraz wywołany do tablicy napewno odpowie szczerze...

Witam Pozdrawiam Ciebie Lesławie
Przekaże to co wiem w roku 2008 uzyskano dofinansowanie na sport kwalifkowany 192 000zł
na sport powszechny (organizację imprez) 120 000zł oraz na zakup sprzętu modelrskiego 80 000zł razem z dotacji 392 00zł.
żeby rozliczyć przydzielone sumy to Stowarzyszenie LOK przekazało do Wydziału Modelarstwa 80 00zł na potrzeby rozliczenia umów jako udział własny.
Tak więc na modelarstwo w roku 2008 wydano 392 000zł plus 80 00 zł razemli 472 000 zł. I na taką sumę się rozliczono.
A w roku 2009 mamy otrzymać 162 000zł na sport kwalifikowany ,na sport powszechny 80 00zł (organizację zawodow) oraz na zakup sprzętu modelarskiego 40 00zł razem 282 00zł.Stowarzyszenie musi wyłożyć z kasy 60 ,00zł żeby rozliczyć się z umów.
Razem będziemy musieli się rozliczyć w Ministerstwie na sumę 342 000zł.Pozdrawiam

Ostatnio edytowano N mar 22, 2009 1:19 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 6:59 am 

ZBYSZEK LOK NAPISAL:
a w Wieliszewie było dwóch księży

Oj to chyba sie spowiadałes ,ale coz skoro tyle nagrzeszyłes ,ze jeden by nie poradził.
naprawde impreza nie w kij dmuchał Dwoch Ksiezy
Boze spusc noge i kopnij go w d... na przebudzenie

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 8:10 am 

Zbyszek zanim napisałem posta rozmawialiśmy 30 minut.Powiedziałeś o kwotach wydanych przez LOK na tor w Pacanowie,teraz się wypierasz.Czyli mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć,że jesteś kłamcą.Świadczy to o tym że rozmowy z Tobą od tego momętu należy nagrywać.W dalszym ciągu usiłujesz manipulować ludżmi.A metody masz niezbyt wyszukane -to kasa i mamienie nią ludzi.
Odpowiedz mi jednoznacznie czy powiedziałeś do mnie,że wydaliście pieniądze na tor w Pacanowie.Twoja odpowiedż ułatwi mi umocnienie w przekonaniu że kłamiesz.No chyba,że potwierdzisz publicznie to co mówiłeś przez telefon.

Ps.Co do składu całej Komisji to to jest wielki blamaż.Jak Pewnie nieliczni pamiętają w Nowym Sączu były wybory.Jan Matukin i Tadeusz Bernady zostali na siłę za pomocą kłamstwa "wsadzeni"do komisji.Kłamliwym uzasadnieniem kol.Ciećwierza był niby obowiązek wprowadzenia tych osób do Komisji.
Natomiast w Lublinie dyr.Melion powiedział mi ,że sobie ich wybraliśmy głosowaniem,a LOK nic nie ma do tego....
Wybory w Nowym Targu-Kol.Zbyszek chodził i dawał karteczki na głosowanie nawet nieletnim.Filip mógł wtedy oddać swój pierwszy głos.Ale i tak na marne bo głosy nie były liczone.Wiem to od członka komisji skrótacyjnej.
To co się dziwić,że nie wypełnia się regulaminów w kwestii składu komisji ,o których pisał Kol.Żurek.
Teraz to się zmieni pewnie ,skoro Kol.Zbyszek został Międzynarodowym Menadżerem to przejmie jako etatowy pracownik LOK kontakty z EFRA i Naviga.Nie będzie zakłamania na lini ilość kadrowiczów ,a finanse.Oj chyba mnie poniosło. :D

PostNapisane: Cz mar 19, 2009 9:16 am 

Cytuj:
Jednocześnie przepraszam kolegów czytających poprzedni post do Jacka pisałem go bez okularów a do czytania ich używam (ch wilami wdziałem podwójnie klawiature
Cytuj:

Na mily Bóg , Zbyszku , nie dobijaj mnie. :D :D
I jeszcze raz , szybkiego powrotu do zdrowia i na rentę :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona