Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 2:09 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 9:40 pm 
Administrator forum

Do Aureliusza:
Zastano co piszesz - o jakiem reprezentowaniu klas efrowskich piszesz? O ile mnie i nie tylko mnie pamięć nie myli wybrani powinni reprezentować interesy wszystkich klas a nie tylko klas uprzywilejowanych.

Do Roberta:
Robercie - przestań udawać że nie wiesz kto kalendarz tworzy. Zastanów się co piszesz. Nie przeczytasz przepisów i to widać w wypowiedziach - Organizator ma prawo dobrać klasy z istniejących w PRZEPISACH - a znajdź mi tam MAD FIGHTERY.

Temat klasy Mini-Z w Nowym Targu - przyjdzie na nią czas jak będzie informator o zawodach.

Robercie - jeszcze jedna sprawa dotycząca konfliktów na linii GOŚ-ZAREMBA - jako Administrator forum nie życzę sobie absolutnie żadnych wycieczek osobistych do prywatnego życia kogokolwiek. I nie mów mi prosze że jestem kolejnym adwokatem Leszka - w tym przypadku sam zacząłeś osobiste wycieczki.

Do Łukasza:
Łukasz, wiesz że szanuję Ciebie jako osobe i zawodnika. Proszę tylko abyś pamietał że działasz w sekcji dla dobra WSZYSTKICH a nie tylko wybrańców.
Policz łukaszu na swoim przykladzie ile czasu spędzisz na torze - Ty jako stary wyjadacz jeżdżący bardzo dobrze a ile czasu spędzi na torze np. Kowalski ktory zaczyna dopiero jeździć? Wydaje mi się że trzeba rozlożyć ten czas w miarę równo.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 10:01 pm 
Administrator forum

Wita rozgłośnia sportowego radia RC Róbta Cochceta

Witam Państwa z pięknego obiektu położonego nad prześlicznym jeziorem, w miejscowości LubieSiebie.
Dzisiaj zostanie rozegrana pierwsza eliminacja halowych MISTRZOSTW POLAN. Zawodnicy będą się zmagać w wielu licznie obsadzonych klasach mistrzowskich, pucharowych i nie tylko.
Widzę pierwszych zawodników klasy mistrzowskiej z ograniczeniem mocy do 540 KM rozgrzewających sie przed startem, jest ich cała chmara, tłoczą sie przy podeście jak mazurskie komary, niektórzy z nich przyjechali z miejscowości odległych o ponad 600 km. Przed nimi nie lada wyzwanie - będą sie ścigać 3 razy po 5 min., co daje 15 min. potwornego stresu, skupienia i wielu wyrzeczeń. Co lepsi z nich będą zmuszeni do takiego samego wysiłku w dniu następnym, bo czekają ich 3 finały po 5 min.. W lepszej sytuacji są słabsi zawodnicy, bo jutro pojadą tylko jeden finał 5 min.. W najlepszej sytuacji są zawodnicy z elementarnej-18, bo szczęśliwie zostali zwolnieni z obowiązku startów w tak wymagających zawodach. Klasę do 540 KM wygrał jak zwykle Jackomir, a stawkę zamknął Pawłomił po awarii silnika.
Ale, ale oto pojawiają sie zawodnicy z „elitarnej”-12, nazwa tej klasy pochodzi od rekordu ilości zawodników startujących w jednych zawodach, a było ich 12 w 1964r. Odliczanie rozpoczęte 3-2-1-start i poszli, pierwszy zakręt bez kolizji, wyścig nie będzie przerwany. Cóż za wytrwałość, co za chart ducha zawodników e-12, 5 eliminacji po 8 min i 3 finały też po 8 min. to daje 64 min. ostrej walki i niespotykanego wysiłku psychicznego i fizycznego. Na czele stawki Łukomił jeden z najlepszych zawodników państwa Polan, za nim jak cień Norbertus i tak kończy sie wyścig.
W kolejnym wyścigu, w bardzo szybkiej klasie ModneFury bez ograniczeń mocy startują zawodnicy z czołówki państwa Polan. Proszę państwa, to coś niebywałego, niesamowite jak szybkie są to samochody, a zawodnicy muszą wytrzymać łącznie 40 min. wyścigu. Niektórzy z zawodników tego biegu już startowali w „elitarnej”-12 co, jak dobrze liczę daje 1 godz. i 44 min. wyrzeczeń. Do mety dotarli w następującej kolejności: 1. Łukomił 2. Norbertus 3. Maciejus.
Widzę jakieś zamieszanie - zawodnicy klasy Specjalnej dyskutują z sędziami, są jakieś problemy z ustaleniem zgodności z przepisami silników, sędziowie dyskutują, jakieś przepychanki, o jest i organizator, to on bierze na siebie odpowiedzialność i dyskwalifikuje zawodników z niezgodnymi silnikami. Do startu ustawiają się nie zdyskwalifikowani. Na polu nr. 1 LOKarius, na 2 ATAmen, z 3 pojedzie Defnator. Start - zawody rozpoczęte stawkę prowadzi Lokarius, za nim Atamen, ostatnie okrążenie, zawodnicy już prawie dojeżdżają do mety, ale cóż to Lokarius przed samą metą się zatrzymuje, czyżby awaria, Atamen wyprzedza Lokariusa i wpada na metę, zbliża się Defnator, lecz Lokarius jakimś cudem odzyskuje siły i wpada na metę jako drugi. Kolejność jak zwykle Atamen, Lokarius i reszta. Czyżby jakiś układ ?
Przyszła kolej na zawodników z klasy Top Szok, spora grupa młodzieży oraz nieliczne starsze rodzynki. Samochody jedynej słusznej firmy TOYAmiya poustawiane na linii startowej. Sędzia odlicza, zawodnicy startują, pierwszy zakręt, potężny karambol, wyścig przerwany, start powtórzony, sędzia odlicza, zawodnicy startują, pierwszy zakręt, potężny karambol, wyścig przerwany, start powtórzony, sędzia odlicza, zawodnicy nie startują, ich maszyny odmówiły posłuszeństwa. Jakie to było widowisko, aż dech w piersiach zapierało.
Proszę państwa publiczność wstaje z miejsc, z boksów wyjeżdżają najpotężniejsi z potężnych, na trybunach zapada cisza, słychać ryk olbrzymich silników klasy Mada Fajnie. Oj, będzie się działo. Po bezbłędnym starcie do przodu, ruszyli do wyścigu. Prowadzi zielony Mada Fajny samochód firmy TOYAmiya a za nim kolejne czerwone, niebieski, fioletowe Mada Fajne samochody TOYAmiya. Na torze coś leży - to chyba jakieś niedbalstwo organizatorów, NIE ! to przeszkody, poustawiane aby spowolnić mistrzowskie potwory ! Ale one nic sobie z tych przeszkód nie robią, mkną pełną prędkością. Szanowni państwo, jak te pojazdy skaczą, jakie efekty wizualne, jakie emocje, co skok to koło odpadnie, wahacz się złamie lub amor pęknie. Potwory troszkę zwolniły, bo jadą już tylko, to na trzech, to na dwóch kołach. Na tor wpada mały chłopiec, zbiera części i siada obok toru. Powracamy na wykładzinę, wyścig bardzo zacięty koło za koło, amor za amor nikt nie odpuszcza. Ale, ale co to na torze jest jeden samochód cały, ma wszystkie koła, a tak to ten chłopczyk co zbierał różne części zbudował sobie samochód i wygrał zawody.

Zawody zakończone wręczeniem pucharów, najlepsi mogli wybrać nagrodę: oponę do kombajnu lub olej słonecznikowy na frytki. Przedstawiciele sekcji, organizator i patron LOKomotywą odjechali i nie udzielili nam wywiadu. Może innym razem nam się uda przeprowadzić ten wywiad.
Do usłyszenia na kolejnej relacji z eliminacji MISTRZOSTW POLAN.
Komentował Pawłomił z Sudetów.

Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest/nie jest* przypadkowe.
*niepotrzebne skreślić

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 10:16 pm 

Panie Pawle nie bardzo rozumiem,a bardzo ciekawy i dlugi post Pan napisal-czy moge liczyc,ze przyblizy mi Pan jego sens na najblizszych zawoadch na ktorych bedziemy obydwaj startowa?

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 10:20 pm 

Dzięki za tak wspaniałą relację, na dzień dzisiejszy oszczedziła mi ona wyjazdu do Lubawy. I nie wiem, śmiać się czy płakać ?

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 10:42 pm 

Waldemar Wolak napisał(a):
Dobry wieczór

Łukasz Kowalczyk napisał:

"Pisanie o dyskryminacji DTM540 jest mijaniem sie z prawdą."

Zarzut kłamstwa jest poważnym zarzutem , żeby móc posługiwać się takim zarzutem należy mieć mocne argumenty.

W ubiegłym sezonie halowym (EHMP i HMP) klasa "540" nie posiadała statusu klasy mistrzowskiej.Obecnie taki status posiada i powinna traktowana być w taki sam sposób jak klasy miedzy innymi DTM SPEC , DTM MODYFIED , czyli 5 biegów eliminacyjnych , jeżeli dla pozostałych klas mistrzowskich przewidzianych jest po 5 eliminacji.

Pozdrawiam

Dobry wieczor

Nie spodziewalem sie, ze odbierze Pan moje slowa w kategorii zarzucania klamstwa. Jesli mialbym Panu zarzucac klamstwo to bym to prostu napisal, a jestem daleki od tego.

Dyskryminacje lub tez wyroznienie jakiejs klasy mozna rozpatrywac w roznych aspekach.

Jak widac pod informatorem znajduja sie moje i Patryka nazwiska.

A oto jak opracowywalismy informator. Pomijam klasy organizatora i promocyjne.

DTM Modified to klasa EFRA i MP
DTM SPEC to klasa EFRA i MP
DTM 540 to klasa MP
E12 to klasa EFRA

Przyjelismy strategie, ze klasy MP maja zagwarantowany start w Lubawie. Klasy EFRA maja start w pelnym wymiarze.
Uwazalismy, ze nie bedzie dyskryminacji gdyz klasa DTM540 ma zagwarantowany start a nie w pelnym wymiarze poniewaz nie jest to klasa EFRA.

Bardzo przepraszam jesli Pana urazilem. Nie mialem takiego zamiaru.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 11:04 pm 

Witam, niektrore ale tylko niektore posty wykraczaja poza zdrowy rozsadek i mam nadzieje ze dosiegnie ich autorow reka admina.

PS. przepraszam za brak polskich liter ale pisze z iBooka, do zobaczenia w LUBAWIE. Przynajmnie wreszcie skorzystam z uslug dr. Ireny ERIS.

Ostatnio edytowano Pn wrz 25, 2006 10:55 am przez Arkadiusz Flejszer, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 24, 2006 11:15 pm 

Zapewne niektorzy sie uciesza, poniewaz jest szansa ze bede musial odszczekac moje slowa z poprzedniej strony gdzie pisalem o niezmiennosci informatora na zawody w Lubawie.

Nie chce teraz za bardzo siac zametu wiec tylko napisze, ze przez jutrzejszy dzien (a wlasciwie dzisiejszy) bedziemy uzgadniac zamiane ilosci startow dla klas E12 i DTM540. Nic innego nie powinno ulec zmianie. Do poznowieczornych godzin dnia 25 wrzesnia 2006 roku poinformuje co nastapilo.

Jesli taka zmiana nastapi to z gory przepraszam zawodnikow w klasie E12 za taki rozwoj wypadkow.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 8:00 am 

Robert Goś napisał(a):
NIECH WIĘC ŻYJE NOWY SRÓL - ZAREMBA I ( i mam nadzieję ostatni ). Od dnia dzisiejszego Ja zwracam sie do niego : WASZA NISKOŚĆ.
Jest WASZA NISKOŚĆ również w błędzie pisząc o tych zgryzach, smyczach itp. CZYŻBY ZNÓW JAKAŚ KOLEJNA U WASZEJ NISKOŚCI - DEWIACJA ??? ( z ta dolegliwością i nie tylko tą prosze się udać do lekarza - TAM ZNAJDZIE WASZA NISKOŚĆ POMOC, mam nadzieje, iż nie będzie za późno ).

Czekając na pełną " POCZUCIA HUMORU" odpowiedź WASZEJ NISKOŚCI, kończę ten post.

Robert Goś

Panie Goś tutaj potrzebna jest litość,a nie poczucie humoru,jest Pan żałośnie prymitywnym człowiekiem o czym świadczą Pańskie posty.
Zaczyna Pan balansować na cieńkiej nici, naruszając dobra osobiste osób pochodzenia semickiego ,użwając słowa cyt."sról" oraz osób należących do mniejszości seksualnych (dewiacje i leczenie).
Być może z kolejną odsłoną okaże się ,że jest Pan również rasistą.A takie poglądy kojarzą mi się z jedną osobą ,niejakim Adolfem H.Być może następną propozycją będzie chęć wysłania mnie do gazu skoro przywiązuje Pan moją osobę do grup społecznych,których Pan nie akceptuje.I oby Pański punkt widzenia nie zapędził Pana w sytuację paradoksalną,że będzie Pan chciał wysyłać do gazu Greków,Rumunów itd.

PS.poziom Pańskich wywodów dowodzi,że amnestia ukończenia szkoły objęła Pana na poziomie nauczania powszechnego.(jak się okazuje pomysł ministra edukacji nie jest nowatorski)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 8:09 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Zaczyna Pan balansować na cieńkiej nici, naruszając dobra osobiste osób pochodzenia semickiego...

Było coś Łodzi, Leszku? - nie zauważyłem?
:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 8:38 am 

Nie nie było...(nazwisko o tym świadczy)... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 9:04 am 

[quote="Patryk Raczyński"]
w propozcyjach hoteli sa takze tansze rozwiazanai,poprostu organizator bierze pod uwage,ze ktos byc moze uznaje tylko standardy takich drogich hoteli. To juz jest czepialstwo.
[quote]
Patryk tu chodzi o to ,że informator ma służyć pomocą dla większości modelarzy,a nie dla krezusów.Tacy znajdą odpowiednie miejsce dla siebie bez pomocy informatora.
Informator powinien zawierać dane miejsc noclegowych (tych rozsądnych tym bardziej ,że już koszt podróży będzie dość znaczny) wraz z cenami.
Jeszcze nie te czasy kiedy będzie się informować o lotniskach dla helikopterów...
PS.mam nadzieję,że nie będziesz spał w SPA bo będziesz daleko od ludu który cię wybrał. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 10:10 am 

Lesiu nie bede tam spal,spie ze swoimi ludzmi :)
Zadanie najtanszych (i nie tylko) hoteli zostalo powierzone osobie ktora mieszka od x lat w Lubawie i pomaga w organizacji zawodow-przygotowal to najlepiej jak bylo to mozliwe. Na wstepie poprosilismy go aby przede wszystkim podal taklie miejsca ktore sa dla wiekszosci(poprostu tanie),ale tez zeby bylo cos extra dla kilku osob. Nie wiem,czy to jest powod do dyskusji-czepiamy sie szczegolow? :wink:
Caly czas czekam na Twoja kostruktywna krytyke :)

ps.Panie Pawle Michalski,to jak bedzie z tym wytlumaczeniem?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 10:19 am 

A czy te domki są ogrzewane.Bo te szczegóły mogą być istotne pod koniec pażdziernika.
Ps.to nie jest krytyka tylko podpowiedż jakie są oczekiwania od informatora.Bo mamy takie doświadczania np.Hotel "Majawa" w Warszawie.Marek zamówił miejsca jak były zawody w B.C.,nazwa wskazywała ,że w holu będą palmy,a wyszło tak,że szukaliśmy pół nocy czegoś dla ludzi,ale nie koniecznie SPA... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 11:09 am 

Paweł Michalski napisał(a):
Wita rozgłośnia sportowego radia RC Róbta Cochceta

Paweł - genialne, ubawiłem się do łez ... Choć w gruncie rzeczy płakać mi się chce.
Ciekawe kiedy rozgłośnia nada konspiracyjny materiał z tajnego posiedzenia Instytucji Wiodącej na którym padły słynne skądinąd słowa:

"Kłamaliśmy przez ostatnie dwadzieścia lat. (...) Nie znajdziecie ani jednego znaczącego posunięcia zarządu, z którego moglibyśmy być dumni" i dalej "Kłamaliśmy rano i wieczorem. (...) Nie mieliśmy wyboru, ponieważ spieprzyliśmy modelarstwo samochodowe, i to nie tylko trochę, ale bardzo"

Daj znać kiedy mam "regulować odbiornik" :lol:

W

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 25, 2006 12:35 pm 
Administrator forum

Patryk, to był żart, może trochę złośliwy, ale żart. Nie musisz z tego powodu mi „panować”. Jak marzliśmy na balkonie w Sączu to było „Ty”.
Jeśli ktoś się poczuł urażony, to przepraszam. Nie miałem zamiaru nikogo obrażać.

pst....
Ale czy choć trochę w tym nie było prawdy ?

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona